Tunnelmallinen kotikylpylä

950x380px_remonttitarina-kuvitus+info

”Upeampi kuin osasin toivoa”

”Rakensimme talomme 1990-luvun lopussa ja valitsimme silloin kylpyhuoneeseemme ajan hengen mukaisesti hyvin lämpimiä sävyjä. Vuosien varrella aloimme kuitenkin kyllästyä värimaailmaan, ja kaipasimme kylppäriin myös lisää avaruutta. Visioimme, että saunan paikkaa vaihtamalla tilasta saisi valoisamman. Meitä kuitenkin mietitytti, onko näin suurta muutosta mahdollista toteuttaa.

Eräänä päivänä päätimme lähteä katselemaan kylppäriimme laattoja Laattapisteeltä. Emme ajatelleetkaan muita vaihtoehtoja, sillä olimme hankkineet sieltä ennenkin laattoja. Tällä reissulla remontti sai loppusysäyksensä, kun muutostoiveidemme kerrottiin olevan toteutettavissa.

Tällä kertaa toivoimme kylppärin väriksi rauhoittavaa harmaata. Kylpyhuonemyyjämme Sari kuitenkin ehdotti, että yhdestä seinästä tehtäisiin valkoinen. Näin tilaan saataisiin vieläkin enemmän kaipaamaamme valon tuntua.

Niinpä valitsimme yhdessä harmaiden laattojen rinnalle eläväpintaisen, valkoisen laattamallin. Katto päätettiin tehdä lämpökäsitellystä puusta, joka tuo tilaan pehmeyttä.

Seuraavaksi työpäällikkö Matti tuli käymään, ja kävimme yhdessä läpi Sarin tekemän suunnitelman. Matti vahvisti, että saunan paikan vaihtaminen ei tuota ongelmia. Hän myös ehdotti, että seinään upotettavaan sampoohyllyyn laitettaisiin led-valot ja suunnitelmaan lisättäisiin valot myös lauteiden alle.

Varsinaisesti remontti polkaistiin käyntiin, kun Matti esitteli meille remonttiporukan. Kaikki heistä tuntuivat olevan hyviä tyyppejä. Remontti päätettiin aloittaa jo ennen joulua, sillä olimme lähdössä ulkomaanmatkalle ja näin hommia pystyttiin tekemään joulun välipäivinä poissa ollessamme.

Purkutöiden jälkeen vastassa oli kuitenkin yllätys: muutaman käytössä haljenneen laatan raoista oli päässyt ajan saatossa kosteutta laattojen alle. Kaikki saatiin onneksi hoidettua kuntoon kuivattamalla lattia.

Olen lopputulokseen todella tyytyväinen: se on upeampi kuin osasin toivoakaan! Kaiken kaikkiaan remontti oli meille helppo. Kylppäritila saatiin eristettyä hyvin, ja koneellisen pölynpoiston sekä alipaineistuksen ansiosta pöly pysyi koko ajan poissa muualta kodista. Jännitimme kovasti, onnistuuko remontti, sillä muutos oli niin iso. Mutta nyt remontin valmistuttua voin vain todeta, että hommat kyllä sujuvat, kun asiantuntijat ovat paikalla.”

Tuula Haataja

300x70px_palaa-galleriaan

Muistilista

Avaa muistilista

Kerää muistilista suosikkituotteistasi ja aloita unelmiesi kylpyhuoneen suunnittelu.

Varaa aika