Laufen

09.01.2018
Sveitsiläinen Laufen muodostaa yhdessä Roca-konsernin kanssa yhden maailman suurimmista kylpyhuonetuotteiden valmistajista. Perinteikkäällä yrityksellä on yli 120 vuoden kokemus laadukkaiden wc-istuinten ja muiden kylpyhuonetuotteiden valmistuksesta.
Logo 3
Pääkuva

Seinä-wc-istuin: Laufen Pro S

Laufen – viimeisintä tekniikkaa ja nimekkäitä suunnittelijoita

Sveitsiläinen Laufen on perustettu vuonna 1892 samannimisessä kylässä lähellä Baselin kaupunkia. Vuonna 1999 perinteikäs yritys yhdisti voimansa espanjalaisen Roca-kylpyhuonekonsernin kanssa, ja yhdessä ne ovat nyt yksi maailman suurimmista kylpyhuonetuotteiden valmistajista. Tehtaita Laufenilla on jokaisessa maanosassa, mutta Euroopan-tuotanto on keskittynyt Sveitsiin, Itävaltaan ja Tšekkiin. 

Pikkukuva 1

Kylpyamme ja allas: Laufen Alessi One

Pikkukuva 4

Allas, allaskaappi ja peili: Laufen Alessi One

Vettä säästävät wc-istuimet sekä muita edistyksellisiä ratkaisuja 

Laufenin periaatteena on luoda jatkuvasti uusia ratkaisuja, jotka tekevät sen tuotteista entistäkin toimivampia. Erityisesti yritys on keskittynyt veden säästämiseen liittyvän tekniikan kehittämiseen.  

  • Ensimmäisen seinälle kiinnitettävän wc-istuimen keksi jo vuonna 1964 Laufenin työntekijä Xaver Jermann.
  • Vuonna 2013 Laufen esitteli mullistavan keksintönsä, SaphirKeramikin. Saphirkeramikin ansiosta esimerkiksi altaiden reunat voidaan haluttaessa muotoilla erittäin ohuiksi.
  • Kaikkiin Laufenin wc-istuimiin on saatavilla erityinen LCC-pinnoite (Laufen Clean Coat), joka hylkii likaa ja pitää wc-istuimen pidempään puhtaana. 
  • Suurimmassa osassa Laufenin wc-istuimista on tavallista vähemmän vettä vievä huuhtelu. Normaalisti valittavana on joko pieni 3 litran tai suuri 6 litran huuhtelu, mutta Laufenin wc-istuimet huuhtoutuvat vain 3 ja 4,5 litralla vettä.
  • Laufenin tuotteissa huomioidaan paikalliset vaatimukset ja standardit. Tuotteet ovat CE-hyväksyttyjä.
Pikkukuva 5

Allaskaappi ja allas sekä oranssi hana, pyöreä peili ja hyllyt: Kartell by Laufen

Pikkukuva 6

Musta allas ja allastaso, wc-istuin, wc-paperiteline ja hyllyt sekä valaisin: Kartell by Laufen

Pikkukuva 3

Kultainen pyöreä peili, musta allas ja hana: Kartell by Laufen

Kylpyhuonekalusteita huippumuotoilijoiden kynästä

Vaikka tekniset ratkaisut sekä tuotteiden toiminnallisuus ovat Laufenilla keskiössä, yritys kiinnittää erityistä huomiota myös muotoiluun. Se tekeekin yhteistyötä monien kansainvälisesti tunnettujen suunnittelijoiden kanssa. Omat nimikkomallistonsa ovat saaneet esimerkiksi Alessi (Wiel Aretsin ILBAGNOALESSI dOt sekä Stefano Giovannonin ILBAGNOALESSI One), Kartell (Kartell By Laufen), Ludovica+Roberto Palomba (Palomba Collection) sekä Patricia Urquiola (Sonar). Laufenin Pro N -malliston on suunnitellut suomalainen Antti Ylisassi.

Pikkukuva 7

Seinä-wc-istuin: Laufen Pro N

Pikkukuva 8

Allas ja taso: Laufen Palomba Collection

Varaa aika Etsi myymälä Pyydä tarjousta