Interfacen hiilineutraalit tekstiililaatat ovat eettinen ja ekologinen valinta

12.03.2018
Tekstiili- ja vinyylilaattoja valmistava Interface on yksi maailman ekologisimmista yrityksistä. Luonto ja vastuullisuus ovat kantavana ajatuksena paitsi yrityksen toiminnassa ja tuotannossa, myös tuotteiden suunnittelussa. Kaikki Interfacen tekstiili- ja vinyylilaatat ovat hiilineutraaleja koko laskennallisen elinkaarensa ajan. Tekstiililaatat voidaan kierrättää täysin, ja tuotteesta riippuen niiden nukassa käytetään jopa pelkkää kierrätysmateriaalia. Tutustu Interfacen uraauurtavaan ja pitkäjänteiseen työhön ympäristön hyväksi.

Mission Zero® – Interface on pian täysin hiilineutraali yritys

Vuonna 1994 Interface aloitti Mission Zero® -hankkeen, joka loi pohjan uudenlaiselle yritystoiminnalle. Hankkeen tavoitteena on, että Interface on täysin hiilineutraali yritys vuoteen 2020 mennessä. Jotta tavoite voitaisiin saavuttaa, yritys teki suuria muutoksia sekä toimintatapoihinsa että tuotteisiinsa. Esimerkiksi tekstiililaattojen pohjassa käytetty lateksi korvattiin kierrätetyllä PVB:llä, jota saadaan autojen tuulilasien kalvosta. Kaikki Interfacen tehtaat puolestaan käyttävät uusiutuvaa energiaa, ja Hollannin Scherpenzeelissä sijaitseva tehdas on jo nyt maailman ensimmäinen kokonaan hiilineutraali tuotantolaitos.

Pikkukuva 13

Tuulivoima vähentää ilmakehään päätyviä hiilidioksidipäästöjä.

Pikkukuva 1

Metsää istuttamalla hiilidioksidia saadaan varastoitua maaperään ja kasveihin. 

Pikkukuva 6(2)

Interfacen Scandinavian Collection -sarjan tekstiililaatoissa on käytetty kierrätettyä tuulilasikalvoa.

Climate Take Back korjaa ilmastonmuutoksen aiheuttamia ympäristövahinkoja

Climate Take Back jatkaa siitä, mihin Mission Zero® jää. Kun Mission Zero® -hankkeen määränpää on saavutettu vuoteen 2020 mennessä, Interface ryhtyy toimiin ilmastonmuutoksen aiheuttamien vahinkojen korjaamiseksi. Tarkoituksena on keskittyä konkreettisiin tekoihin, ei vain haittojen vähentämiseen. Lue lisää Climate Take Back -missiosta.

Kaikki Interfacen tekstiili- ja vinyylilaatat ovat täysin hiilineutraaleja. Carbon Neutral Floors™ -ohjelma tukee useita ilmastonmuutosta vastaan taistelevia hankkeita, joiden avulla rakennetaan esimerkiksi aurinko- ja tuulivoimaloita tai istutetaan metsää. Lue lisää Carbon Neutral Floors™ -ohjelmasta.

Pikkukuva 14

ReEntry™-ohjelmassa käytetyt tekstiililaatat kuljetetaan Interfacen Hollannin-tehtaalle. Syntyvät hyödyt ylittävät kuljetuspäästöt, kun laattoja on vähintään tuhat neliötä.

Pikkukuva 15

Tekstiililaattojen pintakuidut sekä laattojen pohjamateriaali erotellaan huolellisesti ja varovaisesti toisistaan. 

Pikkukuva 3

Pohjamateriaali silputaan ja sekoitetaan kierrätysmateriaaleihin. Seoksesta tehdään pellettejä, jotka sulatetaan uusien tekstiililaattojen pohjiksi.

ReEntry – tekstiililaattojen kierrättäminen antaa niille uuden elämän

Kun tekstiililaatat kierrätetään, voidaan paitsi vähentää jätettä, myös pienentää laattojen hiilijalanjälkeä. ReEntry-ohjelmassa vanhat tekstiililaatat saavat uuden elämän, kun ne toimitetaan Interfacen Hollannissa sijaitsevalle tehtaalle ja käytetään uusien laattojen raaka-aineena. Interface on laskenut, että kierrätyksestä syntyvät hyödyt ylittävät kuljetuksista aiheutuvat päästöt, kun tekstiililaattoja on vähintään tuhannen neliön erä.

Pikkukuva 7

Net-Works®-projektin tuloksena syntyvät Net Effect -tekstiililaatat ovat kunnianosoitus merelle. Tekstiililaatat: Interface Net Effect B601, B602 ja B603

Pikkukuva 8

Interfacen minimalististen Elevation III -tekstiililaattojen materiaalista lähes 70 % on kierrätettyä. Lisäksi niissä on käytetty vain kierrätettyä nukkalankaa.

Pikkukuva 9

Interfacen Step This Way -tekstiililaatat sisältävät 79,8 % kierrätysmateriaalia.

Net-Works® – vaikuta valinnoillasi

Mereen hylätyt kalastusverkot, haamuverkot, tappavat lintuja ja merieläimiä sekä rokottavat kalansaalista. Interfacen perustamassa, jo vuodesta 2012 toimineessa Net-Works®-projektissa verkoista on syntynyt aivan uusi tulonhankkimiskeino maailman köyhimmille alueille. Useasti palkitussa projektissa kalastajakylien asukkaat Kamerunissa ja Filippiineillä keräävät mereen ajelehtimaan jätettyjä kalastusverkkoja. Interface ostaa verkot kyläläisiltä, jolloin he saavat niistä tuloja. Verkot kierrätetään ja niistä tehdään lankaa, josta Interface valmistaa ekologisia tekstiililaattoja. Tutustu Net Effect -sarjan tuotteisiin.

Pikkukuva 10

Net-Works®-projektissa kalastajakylien asukkaat Filippiineillä ja Kamerunissa keräävät mereen hylättyjä kalastusverkkoja. 

Pikkukuva 11

Kalastusverkkojen keräämisestä on syntynyt asukkaille uusi tulonhankintakeino: Interface ostaa kalastusverkot, jolloin köyhät kyläläiset saavat tuloja. 

Pikkukuva 12

Kalastusverkot kierrätetään ja niistä tehdään lankaa. Langasta Interface valmistaa ekologisia tekstiililaattoja. 

Liimaton asennus ei kuormita ympäristöä

Interfacen tekstiililaattojen asentaminen on helppoa ja nopeaa, sillä laatat kiinnitetään ilman liimaa erityisillä TacTiles®-tarroilla. Tämä asennustapa on monessa mielessä tavallista liima-asennusta ekologisempi vaihtoehto:

1. VOC-päästöjä ei juurikaan synny, mikä tarkoittaa, ettei sisäilmaan haihdu orgaanisia yhdisteitä.

2. Yksittäisiä tekstiililaattoja voidaan tarvittaessa vaihtaa helposti koko lattiaa uusimatta.

3. Aluslattia ei vaurioidu asennuksessa. Näin ollen sitä ei tarvitse uusia, jos tekstiililaatat halutaan esimerkiksi pakata mukaan muuton yhteydessä.

Lue aiheesta lisää

Varaa aika Etsi myymälä Pyydä tarjousta