Neljä ajankohtaista laattatrendiä

15.08.2018
Tämän vuoden laattatrendeissä, kuten sisustuksessakin, ajankohtaista on värikäs harmonia. Rinnakkain trendien huipulla kulkevat voimakkaat värit sekä kuviot ja luonnonmukaisen elämäntavan kunnioittaminen. Myös laattakoot ovat kasvaneet ja esimerkiksi kylpyhuoneiden seinillä käytetään rohkeasti suuria laattoja. Kokosimme neljä ajankohtaisinta trendiä, joita sisustaja voi käyttää apuna ja työkaluna pohtiessaan kylpyhuoneremonttia ja kodin ilmettä.
Pääkuva

Kotoisa ylellisyys on trendi, joka tuo mieleen tarkkaan ja harkiten sisustetun hotellihuoneen. Lattialaatat ja seinälaatat: LPC Revolution

 

Kotoisa ylellisyys – hotellimaisen tyylikäs kylpyhuone

Kuvittele vähäeleisen tyylikäs, mutta ylellinen hotellihuone, arjen pakopaikka. Huoneessa on vain kaikki tarpeellinen, ja materiaalit tuntuvat laadukkailta. Sisustuksessa on panostettu laatuun ja jokainen esine on tarkkaan harkittu, mutta ilme ei silti ole tuhlaileva. Täällä on helppo rentoutua ja levätä.

Kotoisa ylellisyys on trendi, joka henkii vähäeleistä tyylikkyyttä. Keskeisintä ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi ja turhan karsiminen. Poreammetta ja höyrysaunaa ei välttämättä tarvita, vaan sadesuihku ja kauniisti muotoiltu amme riittävät. Tällöin budjetissakin jää enemmän tilaa laadulle. Tila suunnitellaan rauhoittumiskeitaaksi kiireisen elämän keskelle – paikaksi, jossa voi unohtaa arjen kiireet.

Trendin voi toteuttaa monenlaisella budjetilla, sillä sopivia laattoja on saatavilla useassa eri hintaluokassa. Kiinnitä huomiota myös kalusteiden muotoiluun sekä säilytystilaan, jotta saat tavarat piiloon. Ylellisyyttä tilaan voi tuoda myös pehmeillä, laadukkailla pyyhkeillä sekä arjen luksusta ripauksen kalliimmalla kosmetiikalla. Säilytä esillä vain kaikkein kauneimmat tarvikkeet.

Värimaailma on lämmin ja värejä käytetään hyvin harkitusti. Kivi-, puu- ja betonikuosit ovat kotoisan ylellisyyden perusta. Lisäväriä voi tuoda varovasti esimerkiksi mustilla tai messinkisillä hanoilla ja suihkuilla.

Pikkukuva 1

Ripaus mustaa ja selkeäpiirteiset lasiseinät tuovat terävyyttä kiven ja puun rinnalle. Lattialaatat ja seinälaatat: LPC Stage M

Pikkukuva 2

Kivipinnat ja -sävyt ovat tyylikkäitä, mutta voivat samalla henkiä luonnonmukaista tunnelmaa. Lattialaatat ja seinälaatat: LPC Slate St

Pikkukuva 3

Hiekansävyinen laatta näyttää lähes pehmeältä isoina pintoina. Kokeile vaikkapa olohuoneen seinään. Seinälaatat: LPC Rêve (tilaustuote)

 

Pääkuva 2

Runollinen dramaattisuus tarkoittaa rohkeutta sisustaa kuvioilla, väreillä ja suurilla pinnoilla. Seinälaatat: LPC Glamour

Runollinen dramaattisuus – rohkean sisustajan valinta

Tässä trendissä voi unohtaa harmonisuuden ja pelkistetyn sisustamisen. Runollinen dramaattisuus on rohkean sisustajan valinta  halutessaan saa herättää huomiota, ehkäpä jopa shokeerata. Laatat ovat runsaita niin muodoiltaan kuin väreiltäänkin. Kulta saa kimaltaa, ja tummia laattoja käytetään myös pienissä tiloissa.

Trendin taustalla on ajatus, että jokainen saa olla oma itsensä ja tehdä tilasta oman näköisensä. Jos rakastat kultaa ja violettia, käytä niitä. Koko kylpyhuoneen tai kodin sisustuksen ei kuitenkaan tarvitse olla värien ja materiaalien ilotulitusta; esimerkiksi yksi tehokas seinä tai huomiota kiinnittävä lattia riittää. Muu kalustus voidaan jättää hyvinkin yksinkertaiseksi runsaiden laattojen rinnalle.

Muutaman vuoden sisustuksessa pinnalla ollut suosikkimateriaali marmori ja etenkin sen eri sävyt ovat edelleen trendikkäitä. Ylelliset pinnat, kuten kimaltelevat helmiäislasitteet, kuuluvat myös tähän trendiin.

Tummien sävyjen, kuten mustan, ruskean ja harmaan, rinnalla tehosteväreinä käytetään syvää tummanpunaista ja vihreää, violettia, sekä tummaa terrakottaa. Mikset kokeilisi piristää kylpyhuonetta vaikkapa värillisellä altaalla?

Pikkukuva 4

Kokeile rohkeasti isoja, herkullisen värikkäitä kivilaattoja. Ne toimivat taatusti katseenvangitsijana. Seinälaatat: LPC Privilege (tilaustuote)

 

Pikkukuva 5

Tilaan tuo dramaattisuutta jo yksi rohkea seinä ja vaikkapa kultainen valaisin. Lasimosaiikkia olevat seinälaatat: LPC Elite

 

Pikkukuva 6

Kultaiset laatat sopivat mihin vain kodin tilaan, esimerkiksi makuuhuoneeseen. Seinälaatat: LPC Piedra (tilausväri)

Pääkuva 3

Mausteinen maanläheisyys on trendi, jossa sekoitellaan kulttuureja, kuvioita, muotoja ja värejä. Lattialaatat: LPC Mineral

Mausteinen maanläheisyys – matkustamista rakastavan sisustustrendi

Lennähdä mielikuvissasi marokkolaiseen basaariin tai Ranskan maaseudulle. Kun suljet silmäsi, voit tuntea lomamatkasi tuoksut ja muistaa ilmapiirin. Ehkäpä haluaisit palan tätä tunnelmaa kotiinkin?

Mausteinen maanläheisyys tarkoittaa trendiä, joka kietoutuu yhteisöllisyyden, monikulttuurisuuden ja maailmalla kiertämisen ympärille. Taustalla on ajatus ihmisistä, jotka rakastavat matkustaa ja joille maailma on avara paikka. He haluavat muistella matkojaan vielä kotonakin ja tuoda näitä tunnelmia esille myös sisustuksessa. Asettele siis huoletta matkoilta tuodut kivet ja simpukat esille kauniisiin astioihin.

Laatta- ja kalustevalinnoilla omaan kotiin voi tuoda samaa tunnelmaa kuin toscanalaisessa maalaistalossa tai marokkolaisessa riadissa. Rustiikkinen trendi on yleisilmeeltään rauhallinen. Kuviot saattavat olla hyvinkin koristeellisia, kuten Marrakech-henkisissä laatoissa, mutta hillityn värisiä. Värit ovat rentoja pastellisävyjä, ja kuvioissa voi yhdistää vaikkapa itämaisia ja välimerellisiä aiheita. Trendin huipulla on paluun tehnyt takavuosien suosikki terrazzo-kuvio, jota saa monissa eri sävyissä.

Laattojen valmistuksessa trendinä ovat käsintyön jälki ja rouhea ulkonäkö, mutta laatat valmistetaan moderneilla tekniikoilla kulutusta hyvin kestäviksi. Saatavilla on myös perinteisillä tekniikoilla, kuten märkäpuristuksella, valmistettuja laattoja.

Pikkukuva 7

Yhdistä kirjava lattia puisiin kalusteisiin. Lattialaatat: LPC Textures (tilaustuote)

Pikkukuva 8

Väri on hyvä keino yhdistellä tyylejä. Seinälaatat: LPC Rêve (tilaustuote)

Pikkukuva 9

Puukuvioinen laatta tekee tunnelmasta rustiikkisen. Seinälaatat: LPC Textures (tilaustuote)

Pääkuva 4

Ajaton koristeellisuus on klassikoista ammentava trendi, jossa perinteillä saa leikitellä. Seinälaatat: LPC Rêve (tilaustuote)

Ajaton koristeellisuus – pitkän tähtäimen sisustajan valinta

Haluatko kotiisi kestäviä ratkaisuja, joita aika ei vanhenna ja joihin muuttuvat trendit eivät vaikuta? Ajaton koristeellisuus on trendi, joka on aina muodissa, sillä se ammentaa menneiden vuosikymmenten klassikoista. Ajattele esimerkiksi Alvar Aallon tyyliä sisustaa laatoilla tai kivijalkakaupan ikivanhaa kuusikulmaista laattalattiaa.

Trendin taustalla on ekologisuus ja kierrätys sekä kestävät valinnat. Tämä näkyy etenkin laattojen valmistusmenetelmissä, raaka-aineissa sekä kuljetustavoissa ja -etäisyyksissä. Ympäristö pyritään pitämään mielessä mahdollisimman paljon. Ajaton koristeellisuus onkin trendi vihreitä arvoja vaalivalle sisustajalle.

Laattojen kuvioissa kuusikulmaisuus ja kalanruoto ovat yhä suosittuja. Chevron-laatta, eli päistä viistetty laatta, on uutuus, jolla saat tehtyä kiinnostavia kuviopintoja. Iso trendi on myös eri laattakokojen rohkea yhdistely sekä erilaiset muodot.

Värimaailma on voimakas, mutta ei kuitenkaan räikeä. Pehmeät, puuterisen vaaleanpunaiset sävyt sekä Suomen havumetsästä poimitut vihreät värit ovat yhä trendikkäitä, mutta rinnalle ovat tulleet kylmemmät jaden sävyt. Rohkea sisustaja yhdistelee näitä keskenään ja ottaa mukaan ripauksen sisustuksen ja muodin kuumaa trendiväriä okraa. Jos kylpyhuoneessasi on ikkuna, kanna sinne viherkasveja pehmentämään tunnelmaa.

Pikkukuva 10

Kokeile klassista kuusikulmaista laattaa seinissä ja lattioissa. Yhdistele kokoja ja värejä rohkeasti. Seinälaatat ja lattialaatat: LPC Xgone (tilaustuote)

Pikkukuva 11

Päästä viistoon leikattu chevron-laatta haastaa kalanruotokuvion. Marmorikuosiset seinälaatat: LPC Arrow (tilaustuote)

Pikkukuva 12

Trendikäs suomulaatta on herkkä ja mielenkiintoinen. Kokeile sitä kylpyhuoneeseen tai keittiön välitilaan. Seinälaatat: LPC Soul

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä