Haku

Käytämme evästeitä, jotta voisimme palvella sinua mahdollisimman hyvin. Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää OK

Trendinä sävyjen harmonia

Vaaleiden sävyjen harmonia on yksi tämän vuoden vallitsevista päätrendeistä. Yhtenäinen ja sävykäs lopputulos syntyy, kun valitset muutaman lämpimän ja neutraalin päävärin suoraan ympäröivästä luonnosta ja käytät sisustuksessa niiden eri sävyjä. Erityisen trendikäs sisustaja tehostaa vielä kokonaisuutta mustilla ja valkoisilla yksityiskohdilla. Nappaa trendin parhaat palat omaan sisustukseesi!
Pääkuva

Trendin avainsanoja ovat sävyjen harmonia sekä vaaleus, vaan ei valkeus. Lisää väriä sisustukseen tuodaan yksityiskohtien avulla. Tekstiililaatat: Interface Composure, väri Soothe.

Tilaa hengittää

Maailmalla on jo jonkin aikaa ollut vallitsevana suuntauksena rauhan ja levollisuuden etsiminen sekä ekologisuus ja käsityöläisperinteen arvostaminen. Energiaa ja elämyksiä haetaan materian sijaan askeettisuudesta ja vähemmällä toimeen tulemisesta. Siksi trendikäs sisustuskin heijastelee näitä arvoja: turhat tavarat pyritään karsimaan, jotta kodissa olisi tilaa hengittää.

Vähemmän on enemmän

Sisustuksen värimaailma pyritään pitämään yhtenäisenä, neutraalina ja maanläheisenä. Luonnosta napataan yksi tai muutama pääväri, esimerkiksi mudanruskea, jonka eri sävyillä kotia sisustetaan. Lopuksi kokonaisuuteen lisätään kontrastiksi maltillisesti mustaa ja valkoista. Valkoista ei kuitenkaan käytetä isoina pintoina.

Mielenkiintoisuutta ja väriä tilaan voidaan tuoda maltillisissa määrin myös yksityiskohtien avulla. Oleellista on, että yleisilme säilyy vaaleana ja lämpimänä. Siksi esimerkiksi siniseen taittavia tai hyvin tummia sävyjä kaihdetaan. 

Pikkukuva 1

Rouhea betoni ja luonnonmateriaalit sointuvat kauniisti yhteen. 

Pikkukuva 2

Sävyjä ja pintoja on yhdistelty taiten. Allaskaappi ja altaat: Dansani Luna, väri kiiltävä valkoinen

Pikkukuva 3

Luonnonmukaiset materiaalit tuovat sisustukseen rauhallisuutta ja levollisuutta.

Urbaania mökkitunnelmaa

Materiaaleissa vaaleita puupintoja yhdistetään rustiikkisuuteen, kuten rouheaan betoniin, rantakalliot mieleen tuovaan kiveen ja rosoiseksi rapattuihin pintoihin. Moderni ja pelkistetty kohtaavat kuitenkin rustiikkisuuden maltillisesti. Rytmiä tilaan saadaan latomalla laatat hillityllä mutta hieman tavallisesta poikkeavalla tavalla, esimerkiksi kalanruodon muotoon.  

Huonekalut ovat linjakkaita ja vähäeleisiä, mutta tilaan haetaan silti lämpöä ja kodikkuutta. Sitä syntyy etenkin tekstiileistä ja muista sisustusmateriaaleista, joissa suositaan luonnosta ammennettuja elementtejä. Erityisesti rottinkikorit, modernit paimentolaismatot ja villahuovat istuvat hyvin trendiin.

Moderneihin puitteisiin tuodaan myös mökiltä tuttuja yksityiskohtia: pelkistettyä sisustusta rikkomaan saatetaan asettaa esimerkiksi puupölkkyä muistuttavia jakkaroita. 

Pikkukuva 4

Puupinnat tuovat kotiin urbaania mökkitunnelmaa. Tekstiililaatat: Interface Employ Loop, värit Truffle, Raffia ja Nutmeg

Pikkukuva 5

Trendikäs sisustaja yhdistelee keskenään luonnonelementtejä, kuten puuta ja rantakalliomaista kiveä. Lattialaatat: LPC Norr, väri Vit (tilausväri)

Pikkukuva 6

Mökiltä tuttuja elementtejä on ripoteltu sinne tänne luomaan kontrastia muutoin moderniin sisustukseen. Lattialaatat: LPC Calcare, väri savunharmaa

Lue aiheesta lisää