Vihreä sisustaminen valtaa pihan – vinkit ulkolaatoitukseen

11.06.2020
Kevään korvalla koti laajenee pihalle ja parvekkeelle, joissa vietetään jopa kokonaisia päiviä. Pihan viihtyisyyteen kannattaa siksi panostaa. Valloillaan oleva vihreän sisustamisen trendi näkyy myös ulkona – poimi ideat pihan sisustamiseen sekä ohjeet pihalaatoitukseen.
Karusellin kuva 6

Ulkolaatat: LPC Forum

Karusellin kuva 3

Ulkolaatat: LPC Piazza

Karusellikuva 5

Ulkolaatat: LPC Forum

Karusellin kuva2

Ulkolaatat: LPC Piazza

Karusellin kuva 1

Ulkolaatat: LPC Forum

Karusellin kuva 4

Ulkolaatat: LPC Forum

Karusellin kuva 6
Karusellin kuva 3
Karusellikuva 5
Karusellin kuva2
Karusellin kuva 1
Karusellin kuva 4

Piha valmistautuu kesään

Yksi kevään odotetuimmista hetkistä on terassikauden avaus: koti laajenee pihalle ja parvekkeelle, jolloin saamme lisää tilaa olla ja hengittää. Kesällä piha on kodin paras paikka, jossa vietetään jopa kokonaisia päiviä. Sen viihtyisyyteen kannattaakin siksi kiinnittää huomiota. Kauniilla terassilla, parvekkeella tai patiolla mieli lepää ja luonto on läsnä.

Viherkasvivillitys näkyy kodin sisätilojen lisäksi myös pihalla, jonne tuodaan nyt erikokoisia kasveja ruukkuryppäiksi. Jos tilaa riittää, voi ulos rakentaa vaikka kokonaisen viherkeitaan, joka kutsuu viipymään ja viihtymään.

Pihan sisustamisessa suositaan luonnonmateriaaleja, kuten puuta, tiiltä, korkkia ja nahkaa. Parhaimmillaan tyyli seurailee kodin muuta sisustusta, jolloin kodista ja pihasta tai parvekkeesta syntyy yhtenäinen, harmoninen kokonaisuus.

Pikkukuva 2

Viuhkamaisilla laatoilla pihalaatoitukseen voi rajata esimerkiksi oleskelualueen. Ulkolaatat: LPC Forum

Pikkukuva 3

Maanläheiset sävyt luovat rauhallisen pohjan terassille. Ulkolaatat: LPC Kap Verde

Pikkukuva 1

Tila jatkuu saumattoman oloisesti, kun samaa laattaa on käytetty sekä sisällä että ulkona. Laatat: LPC Geo

Vinkit pihalaatoituksen suunnitteluun

Pihalaatoitus on hyvä ajatella osaksi kodin tai kesämökin sisustusta. Ulkolaatoituksen ei tarvitse olla yksivärinen, vaan väreillä, muodoilla ja kuvioilla voi leikitellä rohkeamminkin. Vaihtoehtoisesti pihalle voi toki valita myös klassisen kauniita ja ajattomia laattoja. Laattoja voi käyttää terassin lisäksi myös vaikkapa portaissa ja seinäkkeissä. Saatavilla on valmiita erikoispaloja, joilla esimerkiksi portaiden kulmat ja kaarteet saa laatoitettua siististi.

Ulkona, jos jossakin, kannattaa hyödyntää erilaisia ladontatekniikoita, joista monille tutuimpia lienevät kalanruotoladonta ja tiililadonta. Valmiita ladontamalleja on kuitenkin myös useita muita, ja ohjetta seuraamalla näyttävä pihalaatoitus syntyy yllättävän helposti. 

Terassin, portaiden ja parvekkeen laatoitus – ohjeet ja tuotteet

Ulkotiloissa tehtävät asennustyöt on suositeltavaa toteuttaa lämpimänä vuodenaikana, jotta tuotteet toimivat ja kuivuvat oikein. Ilman ja alustan lämpötilan on oltava ympäri vuorokauden yli 5 °C. 

  • Huomioi tarvittavat kallistukset, jotta vesi ei jää seisomaan valmiille laattapinnalle.
  • Valitse pakkasenkestävät laatat, joiden liukuesteluokka riittää ulkotiloihin eli laattojen pinta on tarpeeksi karhea. Pakkasenkestävät tuotteet on merkitty lumihiutalesymbolilla.
  • Asenna laatat aina 100 %:n laastin peittävyydellä.
Pikkukuva 4

Ulkolaattojen leikkisä ladonta elävöittää terassia. Ulkolaatat: LPC Piazza

Pikkukuva 5

Ulkoportaat ovat saaneet hillityn tyylikkään laatoituksen. Ulkolaatat: LPC Piazza

Pikkukuva 6

Ulkolaatoitukseen sopivilla porras- ja erikoispaloilla luot pihalle yhtenäisen ilmeen. Ulkolaatat: LPC Tibet

Tutustu tuotteisiin

Lue aiheesta lisää

Varaa aika Etsi myymälä Pyydä tarjousta