Haku

Käytämme evästeitä, jotta voisimme palvella sinua mahdollisimman hyvin. Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää OK

Vihreä sisustaminen valtaa pihan

Kevään korvalla koti laajenee pihalle ja parvekkeelle, jossa vietetään kenties kokonaisia päiviä. Pihan viihtyisyyteen kannattaa siksi panostaa. Valloillaan oleva vihreän sisustamisen trendi näkyy myös ulkona – poimi ideat pihalaatoitukseen ja pihan sisustamiseen.
Karusellinkuva 4

Viherpeukalo sisustaa ulos tunnelmallisen keitaan, jonne on helppo paeta arjen kiireitä. Kuusikulmaiset pihalaatat: LPC Garden District Esagona (tilaustuote)

Karusellin kuva2

Maanläheiset sävyt luovat rauhallisen pohjan terassille. Viherkasvien määrässä ei nyt säästellä. Ulkolaatat: LPC Boulevard, väri Melange

Karusellin kuva 1

Tiililadonta on aina varma valinta, mutta piristää kuitenkin seinää mukavasti. Ulkolaatat: LPC Garden District

Karusellin kuva 3

Eläväinen ja uurteinen pinta tekee pihalaatoituksesta patinoituneen oloisen. Ulkolaatat: LPC Rocks 300, väri Grey

Karusellikuva 5

Ajattomat, lempeän terrakotan sävyiset laatat eivät mene koskaan pois muodista. Kuusikulmaiset ulkolaatat: LPC Chicago Esagona, väri Old Chicago (tilausväri)

Karusellinkuva 4
Karusellin kuva2
Karusellin kuva 1
Karusellin kuva 3
Karusellikuva 5

Piha valmistautuu kesään

Yksi kevään odotetuimmista hetkistä on terassikauden avaus: koti laajenee pihalle ja parvekkeelle, jolloin saamme lisää tilaa olla ja hengittää. Kesällä piha on kodin paras paikka, jossa vietetään kenties kokonaisia päiviä. Sen viihtyisyyteen kannattaakin siksi panostaa kunnolla. Kauniilla terassilla, parvekkeella tai patiolla mieli lepää ja luonto on läsnä.

Viherkasvivillitys näkyy kodin sisätilojen lisäksi myös pihalla, jonne tuodaan nyt erikokoisia kasveja ryppäiksi ruukkuihin. Jos tilaa riittää, voi ulos rakentaa vaikka kokonaisen viherkeitaan, joka kutsuu viipymään ja viihtymään.

Pihan sisustamisessa suositaan luonnonmateriaaleja, kuten puuta, tiiltä, korkkia ja nahkaa. Parhaimmillaan tyyli seurailee kodin muuta sisustusta, jolloin kodista ja pihasta tai parvekkeesta syntyy yhtenäinen, harmoninen kokonaisuus.

Pihalaatoitus osaksi sisustusta

Ulkolaatoituksen ei tarvitse olla yksivärinen. Leikittele siis vapaasti väreillä, muodoilla ja kuvioilla. Vaihtoehtoisesti voit toki valita pihalle myös klassisen kauniita ja ajattomia laattoja. Laattoja voi käyttää terassin lisäksi myös vaikkapa portaissa ja seinäkkeissä. Saatavilla on erilaisia erikoispaloja, joilla esimerkiksi portaiden kulmat ja kaarteet saa laatoitettua siististi.

Ulkona, jos jossakin, kannattaa hyödyntää erilaisia ladontatekniikoita, joista monille tutuimpia lienevät kalanruotoladonta ja tiililadonta. Valmiita ladontamalleja on kuitenkin myös useita muita, ja ohjetta seuraamalla näyttävä pihalaatoitus syntyy yllättävän helposti.

Tiesitkö, että ulos sopivat mitkä tahansa pakkasenkestävät, keraamiset laatat, jos niiden pinta vain on riittävän karhea? Pakkasenkestävät tuotteet on merkitty lumihiutalesymbolilla.

Pikkukuva 1

Tila jatkuu saumattoman oloisesti, kun samaa laattaa on käytetty sekä sisällä että ulkona. Laatat: LPC Rocks 500, väri beige

Pikkukuva 2

Etelä-Ranskasta tuttu lämpimän punaruskea värimaailma istuu kauniisti myös pohjoisen kesään. Ulkolaatat: LPC Chicago, väri Old Chicago

Pikkukuva 3

Värikkäät seinäpinnat tuovat mieleen lomat Etelä-Euroopassa. Kalanruotoladonta toimii hienosti myös terassilla. Lattialaatat: LPC Havana, väri Mojito (tilaustuote)

Lue aiheesta lisää