Haku

Käytämme evästeitä, jotta voisimme palvella sinua mahdollisimman hyvin. Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää OK

Vihreä sisustaminen valtaa pihan

Kevään korvalla koti laajenee pihalle ja parvekkeelle, jossa vietetään kenties kokonaisia päiviä. Pihan viihtyisyyteen kannattaa siksi panostaa. Valloillaan oleva vihreän sisustamisen trendi näkyy myös ulkona – poimi ideat pihalaatoitukseen ja pihan sisustamiseen.
Karusellin kuva2

Ulkolaatat: LPC Piazza

Karusellin kuva 1

Ulkolaatat: LPC Piazza

Karusellin kuva 3

Ulkolaatat: LPC Piazza

Karusellikuva 5

Ulkolaatat: LPC Concrete

Karusellin kuva2
Karusellin kuva 1
Karusellin kuva 3
Karusellikuva 5

Piha valmistautuu kesään

Yksi kevään odotetuimmista hetkistä on terassikauden avaus: koti laajenee pihalle ja parvekkeelle, jolloin saamme lisää tilaa olla ja hengittää. Kesällä piha on kodin paras paikka, jossa vietetään kenties kokonaisia päiviä. Sen viihtyisyyteen kannattaakin siksi kiinnittää huomiota. Kauniilla terassilla, parvekkeella tai patiolla mieli lepää ja luonto on läsnä.

Viherkasvivillitys näkyy kodin sisätilojen lisäksi myös pihalla, jonne tuodaan nyt erikokoisia kasveja ryppäiksi ruukkuihin. Jos tilaa riittää, voi ulos rakentaa vaikka kokonaisen viherkeitaan, joka kutsuu viipymään ja viihtymään.

Pihan sisustamisessa suositaan luonnonmateriaaleja, kuten puuta, tiiltä, korkkia ja nahkaa. Parhaimmillaan tyyli seurailee kodin muuta sisustusta, jolloin kodista ja pihasta tai parvekkeesta syntyy yhtenäinen, harmoninen kokonaisuus.

Pikkukuva 2

Hauska ladonta piristää käytävän vaaleaa lattiaa. Ulkolaatat: LPC Temple

Pikkukuva 3

Maanläheiset sävyt luovat rauhallisen pohjan terassille. Ulkolaatat: LPC Kap Verde

Pikkukuva 1

Tila jatkuu saumattoman oloisesti, kun samaa laattaa on käytetty sekä sisällä että ulkona. Laatat: LPC Geo

Pihalaatoitus osaksi sisustusta

Ulkolaatoituksen ei tarvitse olla yksivärinen. Leikittele siis vapaasti väreillä, muodoilla ja kuvioilla. Vaihtoehtoisesti voit toki valita pihalle myös klassisen kauniita ja ajattomia laattoja. Laattoja voi käyttää terassin lisäksi myös vaikkapa portaissa ja seinäkkeissä. Saatavilla on erilaisia erikoispaloja, joilla esimerkiksi portaiden kulmat ja kaarteet saa laatoitettua siististi.

Ulkona, jos jossakin, kannattaa hyödyntää erilaisia ladontatekniikoita, joista monille tutuimpia lienevät kalanruotoladonta ja tiililadonta. Valmiita ladontamalleja on kuitenkin myös useita muita, ja ohjetta seuraamalla näyttävä pihalaatoitus syntyy yllättävän helposti.

Tiesitkö, että ulos sopivat mitkä tahansa pakkasenkestävät, keraamiset laatat, jos niiden pinta vain on riittävän karhea? Pakkasenkestävät tuotteet on merkitty lumihiutalesymbolilla.

Pikkukuva 4

Viuhkamainen, hienostunut laatoitus tuo mieleen italialaiset aukiot. Pihalaatat: LPC Piazza

Pikkukuva 5

Ulkoportaat ovat saaneet hillityn tyylikkään laatoituksen. Ulkolaatat: LPC Piazza

Pikkukuva 6

Terrazzo-henkiset laatat ovat nyt trendikkäät. Ulkolaatat: LPC Terrazzo (tilaussarja)

Tutustu tuotteisiin

Lue aiheesta lisää