Hanat ja suihkut

Sopiva hana tai suihkusetti valikoituu ensisijaisesti käyttökohteen mukaan. Yleisimpiä kohteita ovat kylpyhuoneet ja wc- sekä suihkutilat, keittiöt, kodinhoitohuoneet sekä julkitilapuolen mahdolliset erikoiskohteet, jotka saattavat vaatia esimerkiksi hygieenisempiä kosketusvapata elektronisia hanoja. Valinnanvaraa on - hanoja voidaan asentaa pöytään, seinän pintaan tai osittain seinän sisään ja suihkuistakin löydät pinta-asennettavien tuotteiden lisäksi seinänsisäisiäkin ratkaisuja, useassa värissä. Hanan ja suihkun valinnassa ulkonäön ja muiden kriteerien lisäksi on erityisen tärkeää huomioida kohteen fyysiset mitat, jotta kokonaisuus on toimiva. Sekä hanoissa että suihkuissa on valittavissa myös vähemmän vettä kuluttavia vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat energiansäästöä käyttömukavuudesta tinkimättä.
Pesualtaiden hanat

Pesuallashana ja pesuallas on pari ja niiden pitää olla toimivassa yhteydessä toisiinsa. Hanan koko ja sijainti valitaan ja se yhdistetään toimivaksi paketiksi altaan kanssa.
Pesuallashananoista löytyy pesualtaaseen asennettava, pöytätason päälle asennettavat, seinän sisäiset pesuallashanat ja bidehananat Pesuallashanoissa on usein mukana veden/ energian säästö mahdollisuus jolloin hana on ympäristöystävällinen käyttää, hanat ovat löydettävissä Laattapisteen ECO hanat mallistosta. Hanaa valittaessa on hyvä muistaa että tuote voi hyvinkin olla jopa 10 vuotta käytössä, joten on hyvä valita tuote jolla on ostettaessa pitkä takuu. Valikoimissa on myös useita eri värejä, jotka löytyvät kun valitsee hanojen sivustosta kohdasta värit. Lisäksi on hyvä varmistaa onko kohteessa vaatimuksia esim. ääniluokan suhteen, valikosta löytyy erikseen ääniluokka 1 hanat. Värivaihtoehdot tuote / sarjakohtaisia.

Kosketusvapaat hanat

Sähköhana / kosketusvapaahana toimii heikkovirtasähköllä. Sähkö saadaan joko muuntajan kautta tai paristoilla. Paristolla toimivat hanat eivät vaadi sähköjohdotusta ja kestävät jopa 5- 7 vuotta. Hanassa on vedensäätöteknikka, jolla voidaan valita veden lämpötila. Voit myös valita hanan toiminta-ajan säätämällä. Värivaihtoehdot tuote / sarjakohtaisia

Keittiöhanat

Keittiöhanoja on saatavilla pöytään asennettavia malleja tai seinään asennettavia malleja. Keittiöhanana on saatavilla joko hananrungossa olevalla PK- venttiilillä tai ilman, lisäksi hanan putki toisissa malleissa ulosvedettävissä taipuisan letkun ansiosta.
Keittiöhanoissa on harvemmin vedensäästötoimintoja, mutta energiasäästöä saadaan kylmäkäynnostys. toiminnolla. Kylmäkäynnistys on hanan vipukahvassa oleva liikkssaumisalueen rajoitus, joka poikkeaa esim. pesuallashanassa. Valittaessa keittiöhana ilman pesukoneventtiiliä, voidaan pesukone kytkeä verkostoon erillisellä venttiilillä. Värivaihtoehdot tuote / sarjakohtaisia

Ammehanat

Ammehanat tai seinähana `nokalla`jossa on mukana suihkukahva ja pidike ovat ratkaisuja esim ammeen täyttämiseen tai esulliseen suihkuratkaisuun. Kun ammehana valitaan on hyvä varmistaa hanan veden tuotto ( litraa/min) jolloin voi arvioida ammeen täytön ajassa. Ammehanan nokan pituus on varmistettava, että se riittää pituudeltaan laskea vettä ammeeseen. Ammehanan yhteyteen voidaan myös lisä suihkusetti, joka helpottaa suuihkukokemusta jos sen tekee ammeessa. Ammehanoja on myös markkinoilla, jotka asennetaan ammeen reunaan, jolloin yhteensopivuus on varmistetta. Värivaihtoehdot tuote / sarjakohtaisia.

Kuva1
Kuva2
Kuva3
Kuva5
Kuva4
Kuva6
Suihkutilan hanat seinäputkella

Termostaattiset suihkuratkaisut kiinteällä suihkuputkella ja suihkulautasella on valmis paketti, joka voidaan asentaa joko pinnassa kulkeville putkille tai seinän sisälta tuleville putkille. Suihkuvalinnassa on huomioitava varsinkin saneeruskohteissa suihkutilan huonekorkeus, että suihkuputki mahtuu tilaan. Hanarungossa on valittavissa mallit joissa on painettavat säätimet tai perinteiset käännettävät säätimet.
Tarjonnassa on erilailla muotoilulla ja suihkumuodoilla varustettuja malleja.
Seinäputkella varustetuissa hanapaketeissa on myös valittavissa malleja, jotka käyttävät vähemmän vettä kuin vanhemmat mallit. Hana on saatavilla ´nokalla´, joka mahdollistaa esim. veden laskemisen ämpäriin, tai ilman sitä. Hanassa on turvamekanismi, joka estää liian kuuman veden virtauksen (38°) vahingossa. Veden määrä on myös rajattu siten että jos haluaa runsaasti vettä on painettava nappia, jolla saadaa runsaasti vettä. Värivaihtoehdot tuote / sarjakohtaisia.

Suihkutilan hanat suihkusetillä

Termostaattiset suihkuretkaisut erillisellä suihkusetillä on yleisin ratkaisu, jossa on valittavissa hanarunko ja suihkusetti erikseen. Hana on saatavilla ´nokalla´, joka mahdollistaa esim. veden laskemisen ämpäriin, tai ilman sitä. Hanassa on turvamekanismi, joka estää liian kuuman veden virtauksen (38°) vahingossa. Veden määrä on myös rajattu siten että jos haluaa runsaasti vettä on painettava nappia, jolla saadaa runsaasti vettä. Suihkusettejä on useita malleja ja mittoja. Suihkusetissä on valittavissavedensäästötoimintoja ja erilaisia suihkumuotoja. Värivaihtoehdot tuote / sarjakohtaisia.

Seinänsisäiset suihkuratkaisut, kulmamallit ja valmiit paketit

Seinänsisäiset ratkaisut ovat yleistymässä ja niihin on saatavissa useita eritekniikalla varustettuja ratkaisuja. Kaikki tekniikka on upotettu seinän sisään, jolloin suunnittelu on hyvä aloittaa ajoissa. Suihkuhanan on saatavilla termostaattisella tai vipukahvaisella ratkaisulla. Suihkulautanen voi olla joko katossa tai seinässä, lisäksi tarvittaessa voidaan lisä suihkusetti monipuolistamaan suihkutilaa. Värivaihtoehdot tuote / sarjakohtaisia.

Tutustu näihin sarjoihin:

Katso myös:

Varaa aika Etsi myymälä Pyydä tarjousta