add_circleArrow downArrow upikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedcheckikonit_231116_korjattu_outlinedEditA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedfile-pdffile-textGridikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedLabelA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedpinterestikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedStorage BoxA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedStackA line styled icon from Orion Icon Library.Label TagA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedtwitterikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlined

Haku

Klassisen kaunis kylpyhuone

Iso mallipääkuva 2360x1180 px

 

1980-luvun kerrostalon kylpyhuone ja sauna

Kerrostaloasunnon kylpyhuoneesta remontoitiin selkeän mustavalkoinen mutta valoisa tila. Klassinen, italialainen kuviolaatta lattiassa kruunaa kokonaisuuden ja tuo persoonallista ilmettä tilaan.

Taloyhtiön kannustin sysäsi liikkeelle kerrostaloasunnon kylpyhuoneremontin. Asukkaat halusivat remontin kokonaisuutena, joten kumppaniksi valikoitui Laattapiste. Remonttiprosessi eteni sulavasti, ja työn jälki oli asiakkaista priimaluokkaa. 

Sijainti: Helsinki
Rakennustyyppi: Kerrostalo
Rakennusvuosi: 1982
Pinta-ala: 9 m²
”Haimme jotain muuta kuin beessiä.”

Harri Viljanen
Helsinki

MUSTAVALKOISTA SÄRMÄÄ

Sysäys kylpyhuoneremontille yhtiökokouksesta

”Asumme kantakaupungissa vuonna 1982 valmistuneessa taloyhtiössä. Asuntojen kylpyhuoneissa oli ilmennyt vuosien varrella useita kosteusvaurioita, sillä vedeneristeet olivat oman aikansa mukaiset ja jo elinkaarensa päässä. Niinpä yhtiökokouksessa päätettiin, että kaikki kylpyhuoneremonttiin omaehtoisesti ryhtyvät saisivat palkkion. Vaikkei meidän asunnossamme ollut ollut vesivahinkoa, palkkio antoi sysäyksen remonttiin. Kannustimena toimi myös kotitalousvähennys, jota taloyhtiö ei olisi remontista saanut.

Eräänä päivänä ajelin Länsiväylää pitkin ja näin tienvarressa Laattapisteen. Nimi jäi mieleeni ja kotona kävin katsomassa netistä heidän sivujaan. Tahdoimme remontin kokonaistoimituksena, ja Laattapiste pystyi järjestämään tämän.

Tutustuin sivuilla kalusteisiin ja pääsimme oikeastaan jo suunnittelemaan remonttia aika pitkälle vaimon kanssa kahdestaan. Halusimme mahdollisimman hyvän lopputuloksen, sillä tarkoituksenamme on asua tässä pitkään.

2360x2360 px mallikuva

Lattialaatoitus henkii menneen ajan tunnelmaa.

Pikkukuva 2

Mustavalkoinen kylpyhuone on särmikäs.

Pikkukuva 3

Wc-istuimen päällinen tuo lisää laskutilaa.

Toiveena mustavalkoinen ja valoisa kylpyhuone

Entinen kylpyhuoneemme oli pimeä. Nyt tavoitteenamme oli saada mustavalkoinen designkylppäri käyttämällä rohkeasti laattoja sekä valitsemalla kunnollinen valaistus.

Otimme yhteyttä myymälään ja kävimme tapaamisessa, jossa pyydettiin summittaisia mittoja tilasta. Seuraavalla kerralla pääsimme jo katsomaan tietokoneelta eri vaihtoehtoja ─ suunnitteluohjelma oli tosi hyvä!

Kävimme myös katselemassa laattoja ja myyjämme Sari ehdotti lattiaan kuviolaattaa, joka osui juuri kohdalleen; siitä tulee mieleen vanhat maito- ja lihakaupat.

Vasta, kun olimme jo tehneet valintamme, huomasimme, että laatat olivat Italiasta. Olimme jo entuudestaan Italian ja designin faneja, joten tämä tuntui tosi hyvältä.

"Laatoitus-, putki- ja sähkötyöt olivat priimaluokkaa,
ja työntekijät ystävällisiä.”

Remonttityön laatu huipputasoa

Kun remontti sitten alkoi, projektinhallinta oli toteutettu erittäin hyvin: kaikki toimi ja meni hyvin saumattomasti, töistä ei tullut katkoksia ja aikataulu piti todella hyvin. Laatoitus-, putki- ja sähkötyöt olivat priimaluokkaa, ja työntekijät ystävällisiä. Voin sanoa, että työn laatu oli huipputasoa ─ emme teettäisi mitään toisin.

Kylpyhuoneen puhdistaminen oli ennen vaikeaa, koska kalusteet ulottuivat lattiaan asti. Uuden kylppärimme lattian saa pyyhittyä hyvin, sillä se on vapaana, ja myös seinämallinen wc-istuin helpottaa siivousta. Olen myös tyytyväinen siihen, että lähdimme rohkeasti hakemaan jotain muuta kuin beessiä.

Nykyään aamukin alkaa ihan eri lailla ─ aina, kun kylppäriin menee, tulee hyvälle tuulelle.”

Harri Viljanen, Helsinki

Muita samanlaisia

Katso myös