add_circleArrow downArrow upikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedcheckikonit_231116_korjattu_outlinedEditA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedfile-pdffile-textGridikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedLabelA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedpinterestikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedStorage BoxA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedStackA line styled icon from Orion Icon Library.Label TagA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedtwitterikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlined

Haku

Skandinaavinen pesuhuone ja sauna

Referenssi pääkuva

2000-luvun rivitalokodin pesuhuone ja sauna

Asiakkaan toive betonimaisista laatoista ja saunan lasiseinästä toteutui kylpyhuoneremontin yhteydessä. Remontin myötä saunasta tuli suuremman oloinen, ja se on myös ollut aiempaa ahkerammassa käytössä.

Rivitalon rakennuttaja oli aikoinaan tehnyt kylpyhuoneeseen perusvalintoja, jotka eivät miellyttäneet uusia asukkaita. Sinällään hyväkuntoisesta mutta turhan neutraalista tilasta haluttiin persoonallinen, joten valkoinen sai väistyä tummempien värien tieltä. Saunan ja pesutilan välisen lasiseinän, vaalean katon sekä seinien pehmeän sävyn ansiosta tila ei kuitenkaan tunnu lainkaan synkältä. Kylppärissä aiemmin olleen altaan paikalle haluttiin toinen suihku, ja ratkaisu onkin helpottanut lapsiperheen arkea.

Sijainti: Espoo
Rakennustyyppi: Rivitalo
Rakennusvuosi: 2004
Pinta-ala: 10 m²
”Remontilla on vaikutusta myös jälleenmyyntiarvoon.”

Asiakas
Espoo

Hinta yhteensä: 26 668,30 €
Laatat: 1 019,90 €
Kalusteet ja tarvikkeet (kaapit, allas, wc-istuin, suihkuseinä, lattiakaivonkansi jne.): 1 665,20 €
Rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet (mukaan lukien jätemaksut): 5 690,70 €
Remonttityöt: 13 536 €
Sähkötyöt: 919,80 €
Putkityöt: 1 003,80 €
LVIS-tarvikkeet: 1 872,70 €
Rahtikulut: 54,30 €
Sauna: 905,90 €
Kotitalousvähennys työn osuudesta yhden hengen taloudessa: 2 400 €
Kotitalousvähennys työn osuudesta kahden hengen taloudessa: 4 800 €

Ei mitään perusvalkoista

”Olimme ostamassa asuntoa vuonna 2004 rakennetusta talosta. Pesuhuoneen ja saunan pinnat olivat hyvässä kunnossa, mutta rakennuttaja oli valinnut tiloihin peruslaattoja ─ harmaata lattiassa, valkoista seinissä, keskellä harmaa boordi. Halusimme nykyaikaistaa tilat ja ajattelimme, että pääsemme helpommalla remontista, kun teemme sen ennen muuttoa.

Kysyimme tarjouksia aika monesta paikasta ja pohdimme pitkään, minkä firman valitsisimme. Lopulta päädyimme Laattapisteeseen sen hyvän maineen takia. Ajattelimme, että saamme työn jäljestä sellaista kuin haluamme ja että remontilla on vaikutusta myös jälleenmyyntiarvoon. Meistä kylppäriremontissa ei saa mennä mikään pieleen, ja tekijän on oltava luotettava.

Kuvalohko 1

Neutraalista tilasta haluttiin persoonallinen, joten valkoinen sai väistyä tummempien värien tieltä. 

Kuvalohko 2

Ammeen korvaaminen toisella suihkulla on helpottanut lapsiperheen arkea.

Kuvalohko 3

Lasiseinän ansiosta sauna tuntuu suuremmalta kuin ennen.

Toiveena lasiseinä ja betonimaiset laatat

Harrastan sisustamista ja minulla oli aika vahva näkemys siitä, mitä pesuhuoneeseen voisi tulla. Olimme nähneet kuvan lasiseinäisestä saunasta, joten tiesimme, että ainakin sellaisen tahtoisimme.

Vanhassa pesuhuoneessa oli allas, mutta koska kodinhoitohuone on erikseen, emme tarvinneet sitä. Sen tilalle laitettiin toinen suihku, kun meillä on lapsiakin.

En halunnut mitään perusvalkoista, sellaisia kylppäreitä minulla on jo ollut. Olin huomannut muun muassa asuntomessuilla, että väriä oli alettu käyttää eri tavalla kuin aikaisemmin. Halusin sitten harmaat betonimaiset seinät, ja mies tahtoi ehdottomasti mustan lattian. Mietin alun perin, laitetaanko kaikki seinät harmaalla vai ei, tulisiko pesuhuoneesta siten liian tunkkainen. Myyjämme Henriikan kanssa päädyimme kuitenkin kauttaaltaan harmaisiin seiniin, ja tyytyväinen olen kyllä ollut ratkaisuun.

Pesuhuoneen remontti eteni vauhdilla

Suunnittelun ja remonttikatselmuksen jälkeen hommat käynnistyivät heti. Tiloista löytyi kosteutta, jota sitten kuivateltiin kolmisen viikkoa. 

”Sauna on paljon isomman oloinen kuin ennen,
vaikka onkin ihan samankokoinen.”

Ihan ei siis toteutunut se, että olisimme päässeet muuttamaan vasta remontin valmistuttua, mutta se ei ollut meistä tai Laattapisteestä riippuvainen juttu. Kuivatuksen jälkeen remontti eteni vauhdilla ja homma sujui tosi jouhevasti: meni vain pari viikkoa ja sitten olikin jo valmista.

Pidän lopputuloksesta tosi paljon, siitä tuli sellainen kuin halusimmekin. Sauna on paljon isomman oloinen kuin ennen, vaikka onkin ihan samankokoinen. Kyllä nyt on tullut saunottua paljon enemmän kuin ennen, kun uudet tilat ovat niin kivat!”

Asiakas Espoosta

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Katso myös