add_circleArrow downArrow upikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedcheckikonit_231116_korjattu_outlinedEditA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedfile-pdffile-textGridikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedLabelA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedpinterestikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedStorage BoxA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedStackA line styled icon from Orion Icon Library.Label TagA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedtwitterikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlined

Haku

Tummanpuhuva kylpyhuone

Pääkuva

1990-luvun omakotitalon kylpyhuone

Kylpyhuoneen kalusteet vaihdettiin remontin yhteydessä toimivampaan ratkaisuun, ja myös ylimääräisestä suihkusta luovuttiin. Suuret seinälaatat yhdessä kuviollisten lattialaattojen kanssa tekevät tilasta mielenkiintoisen. Niiden ladontaan asukas sai inspiraation myymälän mallikylpyhuoneesta.

Asukkaiden mielessä oli ensin uusia vain kylpyhuoneen lattia, mutta remontti paisui, kun he inspiroituivat myymälän mallikylpyhuoneen laatoituksesta. Lopulta lattian lisäksi päätettiin uusia niin seinät, kalusteet kuin valaistuskin. Remontin tekijäksi haluttiin ulkopuolinen taho, jotta remontti ei pitkittyisi. 

Sijainti: Vantaa
Rakennustyyppi: Omakotitalo
Rakennusvuosi: 1996
Pinta-ala: 14 m²
”Tahdoin ulkopuolisen tekevän remontin, jotta se tulisi viimeisen päälle valmiiksi.”

Asiakas
Vantaa

Hinta yhteensä: 24 948,40 €
Laatat: 2 331,40 €
Kalusteet ja tarvikkeet (kaapit, allas, wc-istuin, suihkuseinä, lattiakaivonkansi jne.): 6 450,70 €
Rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet: 2 985 €
Remonttityöt: 9 905 €
Sähkötyöt: 613,20 €
Putkityöt: 981,10 €
LVIS-tarvikkeet: 1 232 €
Rahtikulut: 450 €
Kotitalousvähennys työn osuudesta yhden hengen taloudessa: 2 400 €
Kotitalousvähennys työn osuudesta kahden hengen taloudessa: 4 800 €

Tumma kaunotar

“Asumme vuonna 1996 valmistuneessa, itse rakentamassamme omakotitalossa, johon olimme jo ehtineet tehdä keittiöremontin vuonna 2010. Mieheni oli myös remontoinut saunan seinäpinnat ja lauteet.

Kylpyhuoneen remontoiminen meillä oli ollut mietinnässä parisen vuotta, sillä halusin joihinkin yksityiskohtiin muutosta. Ensiksikin lattia oli mennyt kaivon luota vähän rikki, sillä laatta oli aika ohut. Olin myös tyytymätön liian pieneen lavuaariin, jonka ympäriltä joutui aina pyyhkimään roiskunutta vettä ja jonka materiaali ei kestänyt kunnolla kosteutta. Lisäksi halusin eroon pitkästä tasosta, johon tuppasi kertymään tavaraa, sekä toisesta suihkusta, jota ei tullut käytettyä.

Pikkukuva 1

Korkeisiin kaappeihin ja tilavaan laatikostoon saa upotettua paljon tavaroita. 

Pikkukuva 2

Näyttävät, täyteläiset laatat ryhdistävät tilan ja tuovat sinne jyhkeyttä.

Pikkukuva 3

Kokonaisuuteen tuovat eloa saman sarjan kuviolliset lattialaatat vaaleammassa sävyssä. 

Remonttisuunnitelmat uusiksi

Alkuperäinen suunnitelmamme oli, että uusisimme vain lattialaatat, ja mieheni remontoisi tilan itse. Olin jo oikeastaan valinnutkin eräät tummanharmaat laatat.

Satuimme kuitenkin käymään Laattapisteen myymälässä, jossa ihastuin yhden mallikylppärin laatoitukseen. Sen nähtyäni suunnitelma meni kokonaan uusiksi, ja remontista tuli lopulta paljon aiottua suurempi. Lattian lisäksi uusittiin kaikki seinälaatat ja kalusteet sekä valaistus ja saunan lattia. Tahdoin myös jonkun ulkopuolisen tekevän remontin, jotta se tulisi viimeisen päälle valmiiksi ja ei pitkittyisi.

”Laatoituksesta ei olisi voinut tulla parempaa!”

Koska seiniin tuli aika tummat laatat, ehdotti myyjämme Anneli lattialaataksi samaa, mutta vaaleampaa laattaa. Halusin puolet lattialaatoista kuviollisena sekoitelmana, jolloin laatoituksesta tulisi upean eläväinen. Sitä jaksaisin katsella ja ihailla vaikka kuinka kauan! Kaikista suurin seinälaatta mietitytti meitä ensiksi, mutta laatoittaja oli taitava, ja asennus meni hyvin. Olemme tosi tyytyväisiä: laatoituksesta ei olisi voinut tulla parempaa!

”Huomasimme, kuinka paljon pelkästään suihkut ovat muuttuneet vuosien varrella.”

En ollut koskaan ajatellut valita seinämallista wc-istuinta, sillä pelkäsin istuimen keikkaavan ja lähtevän irti. Kuitenkin sellaiseen päädyimme ja on sanottava, että istuin on helppo pitää puhtaana, ja lattiaakin on nyt kätevämpi siivota.

Kun pääsimme remontin valmistuttua suihkuun uudistetussa kylpyhuoneessa, huomasimme, kuinka paljon pelkästään suihkut ovat muuttuneet vuosien varrella. Voi seistä suihkussa kuin sateessa tai vaihtaa käsisuihkuun, jossa on monta eri toimintoa ja voimakkuutta. Kyllä sitä nyt on tyytyväinen, että remontti on tehty!”

Asiakas Vantaalta

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Katso myös