add_circleArrow downArrow upikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedcheckikonit_231116_korjattu_outlinedEditA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedfile-pdffile-textGridikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedLabelA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedpinterestikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlinedStorage BoxA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedStackA line styled icon from Orion Icon Library.Label TagA line styled icon from Orion Icon Library.ikonit_231116_korjattu_outlinedtwitterikonit_231116_korjattu_outlinedikonit_231116_korjattu_outlined

Haku

Tyylikäs vapaa-ajan asunto

Karusellikuva 1
Karusellikuva 2
Karusellikuva 1
Karusellikuva 2

2000-luvun omakotitalon kylpyhuoneet

Viisihenkisen perheen vapaa-ajan asunnon kylpy- ja wc-tilat remontoitiin vastaamaan paremmin perheen tyyliä ja tarpeita. Oivaltavien tilamuutosten myötä asuntoon saatiin myös yksi kaivattu makuuhuone lisää.

Omakotitalo oli aikanaan rakennettu hieman eri tarpeista lähtien ja se ei vastannut enää nykyisten asukkaiden tyyliä tai toiveita. Remonttisuunnittelun lähtökohtana olivat tilamuutokset, joilla turhat toiminnot poistettiin ja tilat otettiin hyödyllisempään käyttöön. Myös materiaalit kaipasivat päivitystä, joten ne uusittiin kauttaaltaan. 

Sijainti: Hämeenlinna
Rakennustyyppi: Omakotitalo
Rakennusvuosi: 2000
Pinta-ala: 30 m²
"Tilat toimivat juuri niin kuin halusimmekin."

Julia Jouhki
Renko

HARMONISET JA TOIMIVAT KYLPYTILAT

Tilamuutoksilla lisää toimivuutta vapaa-ajan asuntoon

”Vapaa-ajan asuntomme ovat rakennuttaneet aikoinaan vanhempani ja se on tehty hieman eri lähtökohdista kuin missä käytössä talo on nykyään. Halusimme toteuttaa remontin, jossa paitsi materiaalit päivitettäisiin tähän päivään, myös toiminnallisuus vastaisi paremmin perheemme tarpeita. Talossa oli aiemmin sauna, mutta emme käyttäneet sitä juurikaan, sillä talon vieressä on myös erillinen, puulämmitteinen sauna. Saunan sijaan kaipasimme vapaa-ajan asuntoon yhtä makuuhuonetta lisää, jotta kaikille saataisiin omat huoneet. 

Valitsimme remonttikumppaniksi Laattapisteen, koska olen ennenkin ollut tekemisissä heidän kanssaan ja halusin valita toimijan, jolta saa koko kokonaisuuden samasta paikasta.  

Tilat suunniteltiin uusiksi niin, että aiemmin pukeutumistilana toimineesta huoneesta tehtiin makuuhuone. Saunasta luovuttiin ja kylpyhuoneeseen tuotiin sen sijaan kylpyamme. Lisäksi kylpyhuoneesta avattiin ovi ulos, jonne rakennettiin uusi terassi. Kun remonttiin kerran ryhdyttiin, päätettiin samalla uudistaa myös erillinen suihku- ja wc-tila. 

Pikkukuva 2

Näyttävä, marokkolaishenkinen kuviolaatta tuo kylpyhuoneeseen särmää.

2360x2360 px mallikuva

Modernin pelkistetty hana ja linjakas taulunkehyspeili ovat kiinnostava vastapari koristeellisille laatoille.

Pikkukuva 3

Koska kuviolaatan kuosi on voimakas, rinnalle valittiin hillityt seinälaatat ja valkoiset kylpyhuonekalusteet.

Materiaalit oman maun mukaisiksi

Kylpyhuoneessa oli aiemmin paljon puuta sekä valkoiset laatat seinissä ja tiilenpunaiset lattiassa. Halusimme päivittää tilat vastaamaan paremmin omaa tyyliämme ja asunnon muuta sisustusta. Tilojen ulkonäöstä meillä ei ollut aluksi niin selkeää kuvaa, mutta Laattapisteeltä löytyi mukavasti vaihtoehtoja, joiden pohjalta päästiin alkuun. Suunnitteluprosessi oli interaktiivinen — ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­kerroin suunnittelijalle selkeästi omista toiveistani ja niiden perusteella hän ehdotteli minulle eri vaihtoehtoja.  

”Suunnitteluprosessi oli interaktiivinen.”

Valitsimme lopulta kylpyhuoneen lattiaan värikästä, marokkolaistyylistä laattaa. Seinät halusimme pitää neutraaleina ja vaaleina. Valkoiset kylpyhuonekalusteet tuovat lämpimien sävyjen keskelle raikkautta. Pieneen suihku- ja wc-tilaan valitsimme valkoisen seinälaatan ja tummanharmaan lattialaatan. Suihkualueen lattia laatoitettiin harmaalla luonnonkivilaatalla, joka on ihanan tuntuinen jalkojen alla.

Itse remontti sujui suunnitelmien mukaan siististi ja asianmukaisesti ja pysyi myös aikataulussa. Olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Tilat miellyttävät visuaalisesti ja toimivat juuri niin kuin halusimmekin.”

Julia Jouhki, Renko

Muita samanlaisia

Katso myös