Karusellin kuva 1

Paloaseman kylpyhuoneiden uusi, virkistävä ilme syntyi LPC Alfa -sarjan kuusikulmaisella mustalla laatalla.

Karusellin kuva 3

LPC P21 -sarjan valkoinen 10x30 laatta pystyladontana tuo kylpyhuoneeseen modernin ilmeen.

Karusellikuva 2

Pukuhuoneiden seiniä kiertävät Dansani Luna -sarjan tammensävyiset seinähyllyt.

Karusellin kuva 1
Karusellin kuva 3
Karusellikuva 2

Kärsämäen paloasema

Turun kaupungin omistama Kärsämäen paloasema peruskorjattiin vuonna 2023. Vuonna 1981 rakennetun kiinteistön peruskorjauksen suunnittelussa huomioitiin erityisesti aseman käyttö koulutustarkoituksessa. Mittavan remontin yhteydessä aseman sisätilat uusittiin ja mm. peseytymistilat ja pukuhuoneet saivat uuden tyylikkään ilmeen. Tilat laatoitettiin ajattomilla kuusikulmaisilla laatoilla, joiden pariksi valittiin 10x30 kokoiset valkoiset laatat. Sweco Arkkitehtien Samu Virkki suunnitteli tilat tilaajan toiveiden mukaan ja sopivat laatat löytyivät sarjoista LPC P21 ja LPC Alfa.  

Turun kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä ja tästä syystä uudis- ja korjausrakentamisen kohteissa pyritään käyttämään ekologisia rakennusmateriaaleja. LPC P21 -sarjan keraamisten laattojen valmistuksesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt on kompensoitu, joten sarjan tuotteet ovat hiilineutraaleita Suomessa. Hiilineutraalit saumausaineet löytyivät sarjasta Fugabella.

Laattapiste-Pukkilan #projektiassari-palvelu oli mukana projektin suunnittelussa alusta alkaen helpottaen suunnittelijan työtä mm. tekemällä tiloista havainnolliset 3D-mallinnuskuvat, joiden perusteella lopullinen kokonaisuus toteutettiin.

Projektin tyyppi:
  • Muut julkiset kohteet
Sijainti: Turku
Rakennustyyppi: Paloasema
Rakennusvuosi: 2023
Suunnittelija: Sweco Arkkitehdit
Rakennuttaja: Turun kaupunki
Rakennusliike: Varpe Oy
Laatoitusliike: Teppman Oy
Pääurakoitsija: Varpe Oy

Turun Hiilineutraaliustavoite vuoteen 2029

Turun kaupunki on sitoutunut kunnianhimoiseen tavoitteeseen: olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä ja tämän jälkeen ilmastopositiivinen, eli vaikuttaa ilmakehän viilentämiseen. Tämä tavoite ohjaa kaikkia kaupungin uusia rakennusprojekteja, olivat ne sitten korjaus- tai uudisrakentamisen kohteita, kohti entistä ympäristöystävällisempää tulevaisuutta. Rakentaminen ja asuminen muodostavat merkittävän osan hiilidioksidipäästöistä, ja siksi niiden vaikutukset ympäristöön ovat keskeisiä. Rakentamisen päästöihin voidaan vaikuttaa materiaalivalinnoilla, kiertotalouden toimenpiteillä ja logistiikalla.

Turku on jo saavuttanut vaikuttavia tuloksia ilmastotyössään, vähentäen alueen päästöjä 51 prosenttia vuoden 1990 lähtötasosta. Tavoitteena on kuitenkin vielä kunnianhimoisempi päästövähennys: 80 prosenttia vuoteen 2029 mennessä. Loput 20 prosenttia aiotaan kompensoida, jotta hiilineutraaliustavoite saavutetaan kokonaisuudessaan.

Tavoitteiden toteuttamiseksi Turun kaupunginhallitus on kehittänyt paikallisen kasvihuonekaasujen kompensaatiomallin ja aloittanut päästöjen kompensoinnin jo vuonna 2021. Päästökompensaatiomallissa hiilidioksidipäästöjä sitoutetaan paikallisiin hiilinieluihin, joista metsät ovat merkittävimpiä.

Pesu- ja pukeutumistilat

kuva1

Trendikäs, ajaton ilme saatiin laatoittamalla lattia ja tehosteseinä kuusikulmaisella LPC Alfa -sarjan mustalla laatalla.

kuva2

Valkoinen 10x30 cm kokoinen laatta sarjasta LPC P21 raikastaa kokonaisuuden.

kuva3

LPC Alfa -sarjan mustalla 6-kulmaisella laatalla laatoitettiin myös saunan lattia.

Pikkukaruselli2(1)

Pukuhuoneiden seinähyllyt ovat monipuolisesta Dansani Luna -mallistosta. Sarjassa on paljon vaihtoehtoja kylpyhuoneiden kalustamiseen. 

Pikkukaruselli2(2)

Dansani Luna -hyllyjen alta pilkistävät Gedy Canarie -sarjan pyyhekoukut.

Pikkukaruselli2(3)

Dansani Luna -sarjan seinähyllyt, värinä pohjoinen tammi, kiertävät pukuhuoneen kaikilla seinillä.

Pikkukaruselli3(1)

Pystyladonta saa tilan vaikuttamaan korkeammalta.

Kohteen tuotteita

Varaa aika Etsi myymälä