Haku

Mitä kylpyhuoneremontti maksaa?

Ammattitaitoisesti ja huolellisesti tehty kylpyhuoneremontti lisää asumisen mukavuutta ja nostaa myös kotisi arvoa. Kylpyhuoneremontin hinta riippuu toiveistasi ja tarpeistasi – hyvä ei aina tarkoita kallista. Katso alta esimerkkejä ja kuvia erihintaisista remonteista.
pääkuva 1
pääkuva 2
pääkuva 3
pääkuva 4
pääkuva 5
pääkuva 6

Kylpyhuoneremontti on iso hankinta ja siksi useimpia meistä mietityttää, mitä remontti lopulta maksaisi ja mistä hinta koostuu. Kylpyhuoneen uusiminen on sijoitus, johon voi joko panostaa enemmän tai jonka voi tehdä hyvinkin kustannustehokkaasti. Tarpeet ja toiveet määrittelevät aina kokonaisuuden.

Materiaalien ajatellaan usein lohkaisevan suuren osan kylpyhuoneremontin budjetista. Remontin hinta koostuu kuitenkin useista osa-alueista, joista pintamateriaalien, kalusteiden ja tarvikkeiden osuus on yhteensä vain noin kolmasosa.

Alla olevasta kaaviosta näet remontin eri osa-alueet ja niiden osuuden kustannuksista, kun remontti on toteutettu alusta loppuun avaimet käteen -palveluna. 

Diagrammi 1

Avaimet käteen -kylpyhuoneremontin hinnat liikkuvat 15 000 euron molemmin puolin. 

Diagrammi 2

Esimerkki kokonaiskustannuksien jakautumisesta, kun kylpyhuone uusitaan lattiasta kattoon. Remonttityön osuudesta saat tuntuvan kotitalousvähennyksen.

Kylpyhuoneremontin hinta – sama tila, monta toteutusta

Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttaa eniten se, vaihdetaanko vain pinnat vai tehdäänkö lisäksi muutoksia tilan jakoon ja rakenteisiin. Esimerkiksi seinien siirtäminen vaatii usein viemäreiden siirtoa ja lattiavalujen uusimista. 

Kustannuksia lisäävät myös erikoisratkaisut, kuten hyllysyvennykset sekä kaarevat, laatoitetut suihkuseinät ja penkit. Laatoitustyön hintaa nostavat erikoisladonnat ja poikkeuksellisen suurien laattojen käyttö. 

Vanhoissa kylpyhuoneissa joudutaan usein turvallisuussyistä uusimaan kaivot ja putket sekä sähkövedot, millä on tavallisesti suuri vaikutus kokonaiskustannuksiin.

Jos vanhoista rakennusmateriaaleista löytyy asbestia, joudutaan kylpyhuone purkamaan erityistä varovaisuutta noudattaen. Asbestipurku nostaa remontin kustannuksia, kuten myös mahdolliset kosteusvauriot. Vauriot on kuitenkin ehdottomasti korjattava, niitä ei saa jättää piiloon uusien pintojen alle.

Katso alta esimerkkejä siitä, miten tismalleen saman tilan remontin hinta muuttuu remonttitöiden laajuuden sekä valittavien materiaalien ja kalusteiden mukaan. Hinnat ovat arvioita.

Pikkukuva 1

Remontoitava kylpyhuone, koko n. 3,5 m²
Lähtötilanne

Pikkukuva 2

Tiukan budjetin kylpyhuone
Tuotteet 5 000 €
Työurakka (sis. valvonnan) 8 300 €
Rakennusmateriaalit 3 100 €
Putki- ja sähkötyöt 4 000 €
Yhteensä 20 400 €

Pikkukuva 3

Lapsiperheen kylpyhuone 
Tuotteet 6 500 €
Työurakka (sis. valvonnan) 8 800 €
Rakennusmateriaalit 3 400 €
Putki- ja sähkötyöt 4 000 €
Yhteensä 22 700 €

Pikkukuva 4

Nuorenparin tehokylpyhuone
Tuotteet 7 500 €
Työurakka (sis. valvonnan) 9 300 €
Rakennusmateriaalit 3 700 €
Putki- ja sähkötyöt 4 300 €

Yhteensä 24 800 €

Pikkukuva 5

Sinkun kotikylpylä
Tuotteet 15 000 €
Työurakka (sis. valvonnan) 10 000 €
Rakennusmateriaalit 3 700 €
Putki- ja sähkötyöt 4 500 €
Yhteensä 33 200 €

Pikkukuva 6

Kylpyhuone, jossa tilamuutoksia
Tuotteet 12 500 €
Työurakka (sis. valvonnan) 12 000 €
Rakennusmateriaalit 4 000 €
Putki- ja sähkötyöt 4 900 €
Yhteensä 33 400 €

Lue aiheesta lisää