Kuva_1
Kuva_2
Kuva_4
Kuva_3
Kuva_5

As Oy Helsingin Yliskylänhovi

09.03.2021

Asunto-osakeyhtiö Helsingin Yliskylänhovin putkiremontin yhteydessä uusittiin myös yhtiön uima-allas- ja saunatilat. Lopputuloksena syntyi viihtyisä ja nykyaikainen tilakokonaisuus, jossa viihtyvät sekä kuntouimarit, että upean altaan ja modernin saunan spa-tunnelmasta nautiskelijat.

Projektin tyyppi:
  • Korjausrakentaminen (asunto)
  • Kylpylät ja uima-altaat
Sijainti: Helsinki
Rakennustyyppi: Asuinrakennus
Rakennusvuosi: 2020
Suunnittelija: Arkkitehdit Alisa Pousi ja Matti Kulovesi ja LVI-Suunnittelija Uolevi Huotila, Helsingin Seudun Suunnittelu- ja Rakennuttajapalvelu HSSR Oy

Suunnittelusta toteutukseen

Helsinkiläisen taloyhtiön putkiremontin yhteydessä myös yleiset pesutilat päivitettiin vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita. Erikoisuutena kohteeseen kuului upea uima-allasalue. Toiveiden mukaisen lopputuloksen saavuttamiseksi projektin suunnittelussa ja toteutuksessa hyödynnettiin Laattapisteen havainnollistavia ja korkealaatuisia 3D-kuvia, tuotteistusapua sekä työmaapalveluita.

Taloyhtiön uima-altaan pintarakenneratkaisu toteutettiin kokonaisuudessaan Mapei-tuotteilla ja tuotevalinnat tehtiin kohteen tilojen käyttötarkoitukset huomioiden. Allasrakenteiden korjaustöissä käytettiin mm. kuituvahvistettua Mapei Redirep 45 RSF -tasoitetta ja rakenteiden suojaus sekä altaan vedeneristys tehtiin sementtipohjaisella Mapei Mapelastic -vedeneristeellä. Altaassa laatat kiinnitettiin Mapei Elastorapid -kiinnityslaastilla ja saumattiin Mapei Kerapoxy Design -epoksisaumausaineella. Altaan ulkopuolella kiinnitykseen käytettiin Mapei Ultralite S1 -kiinnityslaastia ja saumaukseen sementtipohjaista Mapei Ultracolor Plus -saumauslaastia.

Pikkukuva 1
Pikkukuva 2
Pikkukuva 3
Pikkukuva_4
Pikkukuva_6
Pikkukuva_5

Tunnelma syntyy tuotevalinnoilla

Allastilaan haluttiin tuoda tuotevalinnoiden kautta elämyksellisyyttä ja samalla rakentaa kliiniseltä vaikuttavan tilan sijaan rentouttava ympäristö, jossa on lupa viihtyä. Toivotun tunnelman saavuttamiseksi pintamateriaaleiksi valittiin altaaseen veden värejä kauniisti toistavaa LPC Wellness & Pool Mix -mosaiikkia ja allastilojen ympärille sitä korostamaan rauhallinen ja klassisen kivimäinen LPC Kansas -laatta. 

Kulutuksenkestävyydeltään että liukkausluokaltaan sopivana valintana allastilojen lattialaatta jatkuu myös materiaalivalinnoiltaan ajattomiin pesu-, sauna- ja pukuhuonetiloihin, luoden tilakokonaisuuteen yhdenmukaista ilmettä. Tilojen viihtyvyyden sekä käyttökokemuksen kruunaa viimeistelty työn jälki.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä