Yläkuva 2360x1180

As Oy Tuiranmaja

03.06.2024

Asunto-osakeyhtiö Tuiranmaja sijaitsee Oulun Tuiran kaupunginosassa ja on alueen suurin taloyhtiö. Yhtiön kaksi kahdeksankerroksista asuinkerrostaloa rakennettiin vuonna 1980, ja vuosina 2022-2024 niissä suoritettiin kattava peruskorjaus, joka käsitti purku-, LVIAS- ja rakennustyöt kaikkiaan 196 asuinhuoneistossa. Toimitimme projekin kylpyhuoneiden saneeraukseen Wedi-XPS-levyt, keraamiset seinä- ja lattialaatat sekä kaikki rakennustuotteet vedeneristykseen ja laatoittamiseen.

Projektin tyyppi:
  • Korjausrakentaminen (asunto)
Sijainti: Oulu
Rakennustyyppi: Kerrostalo
Rakennusvuosi: 1980
Suunnittelija: Insinööri- Ja Arkkitehtitoimisto Oy Palola & Piispanen
Rakennuttaja: Lumo Asunnot
Rakennusliike: Consti Korjausrakentaminen Oy
Laatoitusliike: Lattiapalvelu Royal

Wedi-levyillä tehokkuutta ja nopeutta kylpyhuoneiden saneeraukseen

Taloyhtiön saneerauksen yhteydessä asuntojen kylpyhuoneet uudistettiin täydellisesti pohjasta pintaan. Kylpyhuoneiden saneeraustyöt nopeutuivat merkittävästi, kun kylpyhuoneiden rankarakenteiset seinät levytettiin vesitiiviillä Wedi-levyillä. Wedi-XPS-levyt mahdollistivat projektin nopean etenemisen, sillä levyjen asentaminen on helppoa ja ne tarjoavat suoraan laatoitusvalmiin pinnan.

Wedi-levyt ovat suulakepuristetusta polystyreenivaahdosta valmistettuja, ja niiden umpisolurakenteen ansiosta ne ovat keveitä ja helppoja käsitellä. Levyt soveltuvat monenlaisiin seinärakenteisiin, kuten ranka- ja kivirakenteisiin sekä peltikasettiseiniin. Levyt on vahvistettu lasikuituverkolla ja erikoissementillä, mikä tekee niistä jäykkiä ja kestäviä. Homehtumattomuus ja M1-päästöluokitus takaavat, että materiaali on turvallinen ja terveellinen vaihtoehto sisätiloissa.

"Yhteistyö Laattapisteen kanssa oli sujuvaa. Saimme asentajakohtaisen koulutuksen Wedi-levyjen asentamisesta. Wedi-levy nopeuttaa tulevia työvaiheita ja on ergonominen sekä pölytön vaihtoehto perinteisiin menetelmiin verrattuna." 
Markus Nikkanen, Consti Korjausrakentaminen.

Seinä- ja lattialaatat Asuntorakentamisen mallistosta

Kylpyhuoneiden seinä- ja lattialaatat löytyivät Asuntorakentamisen mallistosta.  Seinälaatoiksi valittiin klassiset Pukkila Harmony -sarjan valkoiset 20x40 laatat sekä tehostelaataksi samankokoinen antrasiitinharmaa laatta sarjasta Pukkila Saaristo. Lattialaatoiksi 10x10 Pukkila Huurre Antrasiitinharmaa ja Pukkila Natura Vaaleanharmaa.

Lumo Asunnot kestävän kehityksen tiellä

Projektin rakennuttaja Lumo Asunnot on sitoutunut rakentamisen kestävän kehityksen periaatteisiin. Yrityksen tavoitteena on minimoida rakentamisen ympäristövaikutukset ja rakentaa pitkäikäisiä, vähähiilisiä sekä materiaali- ja energiatehokkaita rakennuksia.

Tutustu työvaiheisiin

Pikkukuva1

Kylpyhuoneiden rankarakenteiset seinät levytettiin Wedi-XPS-rakennuslevyillä.

Pikkukuva4

Wedi-XPS-levyt ovat vesitiiviitä ja sellaisenaan laatoitusvalmiita.

Pikkukuva4

Seinät ja lattiat vesieristettiin Mapein tuotteilla.

Pikkukuva8

Seinä- ja lattialaatat valittiin Asuntorakentamisen malliston valikoimasta.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä