3D-suunnittelua helpoilla ja visuaalisilla työkaluilla

01.11.2022
Toimivat työkalut keventävät suunnittelijan työtaakkaa ja helpottavat arkea. Kaksi Laattapisteen yhteistyökumppania kertoo oheisessa artikkelissa, miten Blueprint-työkalut helpottavat organisaation arkea.
Pääkuva

Alta näet pähkinänkuoressa, millä kaikilla tavoilla Blueprint-työkalut helpottavat suunnittelijan arkea.

  • Työkalujen avulla päätöksenteko helpottuu ja nopeutuu, kun päätösten tukena ovat havainnolliset 3D- ja 360-kuvat.
  • Suunnittelijan apuna ovat aina ajan tasalla olevat Laattapisteen pintamateriaalivalikoimat, jotka saat suoraan Blueprintistä.
  • Yhteistyö on entistä sujuvampaa, kun hyödynnetään samoja suunnitteluohjelmia.
  • Asukasmuutoksissa suunnitelmia voidaan työstää Laattapisteellä ja tallentaa yhteiseen työtilaan asiakkaan kanssa.
  • Asennuskuvat helpottavat työmaan arkea ja auttavat välttämään virheitä.
  • Sovellus on helppokäyttöinen ja renderöinti tapahtuu modernisti pilvessä. Kalliita laiteinvestointeja ei siis tarvitse tehdä.

Alla olevien haastattelujen kautta voit syventyä lisää siihen, miten Blueprint helpottaa arkea. Molemmat haastateltavat yritykset hyödyntävät Laattapisteen Blueprint-valikoimia, mutta myös muut Laattapisteen palvelut ovat heille tuttuja laajalla skaallalla. Haastattelut on toteuttanut Sparkvision.

Tutustu myös Laattapisteen tarjoamiin suunnittelijan objekteihin, joita voit hyödyntää Blueprintissä. 

Remonttipartio

Ensimmäisenä Blueprintin mahdollisuuksia avaa Laattapisteen pitkäaikainen yhteistyökumppani, Remonttipartion Timo Turunen. Turunen toimii Remonttipartiolla hankejohtajana.

Kertoisitko Remonttipartiosta, jossa toimit hankejohtajana?

Olemme erikoistuneet jo parinkymmenen vuoden ajan pääkaupunkiseudun kerrostalojen linjasaneerauksiin. Meidät tunnetaan erityisesti KVR-putkiremonteista, joissa vastaamme koko hankkeen onnistumisesta aina suunnittelusta loppusiivoukseen saakka. Nostamme asumisen laatua ja kotien arvoa 150 taloyhtiön putkiremontin kokemuksella, aina tilaajan toiveita kunnioittaen.

Miten päädyit käyttämään Blueprint piirustusohjelmaa?

Tutustuin Blueprinttiin Laattapisteen kautta. He käyttivät ohjelmaa ja huomasimme että se sopii hyvin meidänkin tarpeisiin KVR-hankkeiden toteutussuunnittelussa.

Mikä hyöty Blueprint piirustusohjelmasta on työssäsi?

Bp havainnekuvaa, eli pyöritettävää 3D kuvaa olemme käyttäneet kaikissa KVR-linjasaneeraushankkeissa jo vuoden 2020 alkupuolelta lähtien. Ohjelmalla on tuotettu kylpyhuoneiden luonnossuunnitelmia ymmärrettävämmäksi ja saaneet taloyhtiöt tekemään päätöksiä periaatteessa yhdessä suunnittelukokouksessa. Ohjelman käyttö on nopeuttanut prosessia valtavasti. Blueprintin avulla laaditun suunnitelman ymmärrettävyys on yksi tärkeimpiä ohjelman ominaisuuksista, ymmärrettävyys helpottaa asianosaisia, taloyhtiön hallitusta, isännöitsijöitä ja muita päätösvaltaisia tekemään suunnitelmapäätöksiä. Päätöksiä tarvitaan, jotta suunnitelmat voisivat edetä ja ohjelman avulla luottamus tilaajalla kasvaa siihen, että suunnitelmat olisivat toteutuskelpoisia ja valmistuvat ajoissa.

Missä projektin vaiheessa käytät ohjelmaa?

Käytän ohjelmaa KVR-suunnittelun alkuvaiheessa. KVR-urakassa (KokonaisVastuuRakentamisen urakassa) urakoitsija laatii toteutussuunnitelmat. Kylpyhuoneiden pohjapiirrosluonnokset piirrän Blueprintillä. Suunnittelukokouksessa näytän ohjelmaa livenä eli voin pyöritellä huonetta kokouksessa ja kokoukseen osallistujat voivat aktiivisesti olla mukana, esittää kysymyksiä ja koska pystyn siirtelemään elementtejä huoneessa, niin pääsemme lukitsemaan kylpyhuoneiden tyyppipohjat todella paljon nopeammin. Yhteistyö Laattapisteen kanssa on mukana jo aikaisessa vaiheessa, käytämme Laattapisteen laattoja. Kylpyhuonekalusteina käytämme yleensä aina Laattapisteen kautta Dansanin kylpyhuonekalusteita. On kätevää, että Laattapisteellä on sama piirustusohjelma käytössä, se helpottaa yhteistyötämme. Laattapisteen hyvin päivitetyt valikoimat Blueprintissä varmistavat meitä saamaan ajankohtaiset tuotteet ja hinnat. Loppuvaiheessa arkkitehdit piirtävät lopulliset piirrokset. Jokaisen asunnon tiedot tallennamme sähköiseen palvelusivustoon HomeRun.net:iin ja tulevaisuudessa toivommekin pystyvämme käyttämään Blueprintin apua myös tässä asukaspalveluympäristössä ja asuntokohtaisissa työsuunnitelmissa.

Mitkä ovat asiakkaittesi mielipiteet Blueprint ohjelmasta?

Blueprinttiä on helppo ymmärtää. Asiakkaat ovat aina tyytyväisiä kun näkevät huoneen ja pyörivän kuvan. Asiakkaina on eri alojen ihmisiä ja heillä on tietysti erilainen ymmärtämys teknisistä piirrustuksista. Blueprint on tarpeeksi yksinkertainen ja siksi miellyttävä heille. Kaikki ymmärtävät mistä on kysymys ja huomio kiinnittyy oleellisiin asioihin, kaikki ylinmääräinen on jätetty pois ohjelmasta. Lisäksi hienot renderöidyt totuudenkaltaiset kuvat huoneesta auttavat myös päätöksen teossa.

Suosittelisitko ohjelmaa muille?

Ilman muuta, ehdottomasti. Olen huomannut että monella ei ole ohjelmaa ja toivoisin että sitä käytettäisiin laajemmin. Se olisi myös minun etuni. Se että jos olen yksin edellä muita ei välttämättä auta minua, on parempi mitä useampi meitä käyttäjiä on. Yhdessä pääsemme pidemmälle.

Kuva1

Blueprintillä on mahdollista suunnitella kylppäri useammasta näkökulmasta.

Kuva3

Suunnittelutyökalu helpottaa kohteiden hahmottamista.

Kuva2

Blueprint tarjoaa toimivat työkalut ammattilaisille.

YIT

Seuraavaksi Blueprintin hyödyntämisestä kertoo YIT:n Riina Lehikoinen. Hän toimii YIT:llä asiakaspalveluvastaavana. YIT ja Laattapiste ovat remontoineet ja rakentaneet ympäri Suomea useita erilaisia kohteita.

Voisitko kertoa meille hieman YIT:stä ja työstäsi?

Kyllä kerron mielelläni. YIT Talon Tekniikka on erikoistunut taloyhtiöiden linjasaneerauksiin. Linjasaneerauksen yhteydessä uusitaan kylpyhuoneet ja märkätilan kalustejärjestys saattaa muuttua nykytilanteesta. On tärkeää, että omistaja ymmärtää ja näkee, miltä hänen uusi kylpyhuoneensa tulee näyttämään. Autan heitä saamaan selkeän kuvan piirtämällä huoneiston märkätilan pohjakuvan Blueprintillä.

Asiakaspalveluvastaavan rooliin kuuluu huoneistokorttien laatiminen, joiden liitteeksi tulee Blueprintillä tehty kuva remontoitavista märkätiloista. Huoneistokortilta osakas näkee huoneistoon tilatut materiaalit ja mahdolliset lisätyöt.

Voitko kertoa, miten käytät Spark Blueprinttiä ja kuinka se sopii tähän työhön?

Blueprint auttaa meitä projektin eri vaiheissa. Projektin alussa järjestämme infotilaisuuden, johon kutsumme taloyhtiön kaikki osakkaat ja asukkaat, joille esittelemme projektin. Seuraavaksi asianomaiset voivat tulla tutustumaan urakanmukaisiin materiaaleihin taloyhtiön tiloihin rakennettuun mallikalustenäyttelyyn, joka on rakennettu helpottamaan osakkaita tekemään tuotevalintoja.

Lataamme Blueprintillä tehdyt kuvat myös palvelusivustollemme, jossa osakkaat voivat tehdä tuotevalinnat, sekä katsoa remontoitavien tilojen konseptikuvat. Projektin alkuvaiheessa jokainen huoneisto katselmoidaan yhdessä osakkaan kanssa. Huoneistokatselmuksella kerrotaan urakassa tehtävistä töistä, keskustellaan kylpyhuoneen suunnitelmista ja otetaan mitat märkätiloista.

Olemme pääsääntöisesti tekemisissä vanhojen rakennusten kanssa, seinät ovat usein hieman vinoja ja aiempia remontteja on saatettu tehdä, joten ei välttämättä ole kahta samanlaista kylpyhuonetta, vaikka ne olisivatkin samassa rakennuksessa. Asunnossa vierailun jälkeen voimme tehdä vielä muutoksia suunnitelmaan.

Seuraavaksi piirrän kuvan jokaisen huoneiston kylpyhuoneesta Blueprintillä. On tärkeää, että osakkaat näkevät pohjakuvan kylpyhuoneestaan, sillä remontoidun kylpyhuoneen kalustejärjestys saattaa erota entisestä.  Blueprint - luonnokset auttavat asukkaita ymmärtämään, miltä lopputulos tulee näyttämään.

HomeRun-palvelusivustolla asukas voi valita tarjolla olevat materiaalit ja tuotteet urakanmukaisesta valikoimasta.

Mikäli heillä on tarkempia toiveita ja/tai halua valita laajemmasta valikoimasta, ohjaamme heidät kumppanimyymälöihimme. Esimerkiksi Laattapisteen myymälöissä on laajempi valikoima tuotteita, joista osakkaat löytävät helposti haluamansa. Laattapisteen myyjät käyttävät myös Blueprint:iä ja he voivat näyttää asiakkaalle totuudenmukaisia Cloud Render -kuvia huoneista. Asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä, kun he näkevät nopeasti miltä eri materiaalivaihtoehdot tulevat näyttämään ja voivat verrata kuvia keskenään. Tuotevalinta helpottuu huomattavasti, ja Blueprintin avulla myös myynti helpottuu. On todella kätevää, että voimme jakaa projektin keskenämme – me ja Laattapiste.

Blueprintistä saatava yhteenveto pdf-tiedosto on todella kätevä dokumentti, jonka lisäämme osakkaalle lähetettävän huoneistokortin liitteeksi. Yhteenvedossa näkyvä pohjakuva sisältää kaikki tarvittavat tiedot, mukaan lukien mitat ja materiaalikuvaukset.

Mitä etuja näet Spark Blueprintin käytöstä?

Blueprint on kätevä työkalu huoneen nopeaan mallintamiseen ja esimerkiksi erilaisten pintamateriaalien vertailuun. Asiakkaat ovat todella tyytyväisiä, kun he voivat helposti ja nopeasti vertailla eri laatta- tai kalustevaihtoehtoja. Tällöin he myös tuntevat olonsa turvalliseksi tehdessään materiaalivalintoja.

Toinen tärkeä näkökohta on selkeät ohjeet ja tarkat mitat asentajille, jotka näkyvät Blueprintillä piirretyssä pohjakuvassa.

Kuulostaa siltä, ​​että olet melko tyytyväinen Blueprintiin! Suositteletko muita käyttämään ohjelmaa?

Suosittelen ehdottomasti Blueprintiä! Pidän todellakin ohjelmasta ja se helpottaa työtäni paljon. Lisäksi se on todella helppo oppia ja eikä ole suurta kynnystä aloittaa ohjelman käyttö.

YIT kuva 1

Työkalut mahdollistavat tilojen havainnoinnin eri kulmista.

YIT kuva 2

Havainnekuvat palvelevat myös asiakasta.

YIT kuva 3

Työkalut helpottavat kokonaisuuksien hahmottamista.

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä