Kuva_1
Kuva_2
Kuva_3
Kuva_4

Hartolan yhtenäiskoulu

10.12.2021

Hartolan yhtenäiskoulun laajennus valmistui vuoden 2021 loppukesästä. Koulurakennuksesta purettiin vanha osuus, mutta vuonna 2014 valmistunut laajennus säilytettiin. Yleensä koulun tiloja päädytään toteuttamaan massa-, kumimatto- tai tekstiililaattaratkaisuna, mutta tähän kohteeseen kuitenkin valikoitui pintamateriaaliksi keraaminen laatta, joka on myös hyvin toimiva ratkaisu koulukohteisiin.

Projektin tyyppi:
  • Oppilaitokset ja päiväkodit
Sijainti: Hartola
Rakennustyyppi: Kokoontumisrakennus
Rakennusvuosi: 1960
Suunnittelija: Insinöörityö Hentinen Oy
Rakennuttaja: Hartolan kunta
Rakennusliike: Insinöörityö Hentinen Oy

Pintamateriaaliksi valikoitui keraaminen laatta

Keraaminen laatta valikoitui kohteeseen lattiamateriaaliksi teknisten ominaisuuksiensa vuoksi. Teknisistä ominaisuuksista kulutuksenkesto ja puhdistettavuus ohjasivat materiaalin valintaan. Hartolassa on toteutettu aikaisemminkin koululaajennus, jossa on käytetty keraamista laattaa, ja tästä kohteesta käyttäjän palaute on ollut keraamisen laatan suhteen hyvä. Käyttäjän mukaan ulkonäkö sekä huoltotoimet on hyvä olla samat eri kouluissa tai koulun osissa, sillä tämä helpottaa kohteesta toiseen siirryttäessä siivouksen ja ylläpidon kannalta. Laatoiksi kohteen valikoituivat hiilineutraalit LPC P21 ja LPC Block -sarjojen tuotteet, joista LPC Block -laatan valitsi arkkitehti.  Kyseessä oli KVR- eli kokonaisvastuurakentamishanke, jossa urakoitsija huolehti koko rakennushankkeen toteuttamisesta suunnittelu mukaan lukien, joten materiaalivalinnoissa kuunneltiin paljolti tilaajan ja käyttäjän kommentteja.

Laattapisteen kanssa yhteistyö toimi erittäin hyvin. Toimitukset tulivat kohteeseen ajallaan ja myös täydennystilaukset saatiin toimitettua nopeasti. Tätä urakoitsija piti erittäin tärkeänä varsinkin nykypäivänä, kun toimitusvaikeuksia on paljon. Lopputulos oli hieno ja laatoitustyö onnistui urakoitsijan mielestä hyvin. Myös tilaaja sekä käyttäjä ovat antaneet hyvää palautetta lopputuloksesta kokonaisuudessaan.

Pikkukuva 1
Pikkukuva 2
Pikkukuva 3

.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä