Karusellikuva 1
Karusellikuva 2
Karusellikuva 3
Karusellikuva_4

Kiinteistö Oy Säästöraha

01.09.2020

OP:n Oulussa sijaitsevan toimitilan, Kiinteistö Oy Säästörahan, mittava remontti valmistui loppuvuodesta 2020 ja kohteeseen valittiin pintamateriaaliksi Interfacen vähähiiliset tekstiililaatat ja vinyylilankut sekä hiilineutraali laattasarja LPC P21. 

”Rakennuksella on pitkä historia ja se on rakentunut useammassa vaiheessa. Niistä mainittavimpina vanhin Apteekkari J. O. Hedmanin rakennuttama julkisivun osa vuodelta 1929 ja Arkkitehtitoimisto Lappi-Seppälä ja Martas Oy:n suunnittelema Säästöpankki Sampon liike- ja asuinrakennus vuodelta 1953. Rakennus koki ison muutostyön 1980-luvulla, jolloin rakennus muutettiin sisäpuolisilta osilta kokonaan pankin käyttöön. Halusimme tässä korjauksessa palauttaa sisätiloihin alkuperäistä 1950-luvun tuntua”, kertoo kohteen arkkitehti Juho Teppo.

Kiinteistön omistaja OP-Henkivakuutus Oy asetti kohteen materiaalivalinnoille tarkat laatu- ja ympäristövaatimukset. Materiaalien tuli olla vähähiilisiä sekä liimattomasti asennettavissa. Muita edellytyksiä oli helppo siivottavuus ja vaihdettavuus, kestävyys sekä akustiset ominaisuudet. Juho Teppo toteaa että Laattapiste pystyi vastaamaan vaatimuksiin hyvin ja että Laattapisteen valikoimista löytyi kaikkia eri toimijoita miellyttävät väri- ja kuosivaihtoehdot.

Kohteen pääurakoitsijana toimi VRJ Etelä-Suomi Oy. Matias Ranto VRj:ltä toteaa että yhteistyö Laattapisteen kanssa sujui hyvin ja kumppanivalintaan vaikutti vähähiilisten tuotteiden hyvä valikoima ja saatavuus.

Kohteen lattiaurakoitsijana toimi Heikkinen Yhtiöt Oy ja rakennuttajakonsulttina toimi Otakon Oy.

Projektin tyyppi:
  • Liike- ja toimistorakentaminen
Sijainti: Oulu
Rakennustyyppi: Toimistorakennus
Rakennusvuosi: 2020
Pinta-ala: 3760 m²
Suunnittelija: Arkkitehtitoimisto Jorma Teppo Oy
Rakennuttaja: OP-Henkivakuutus Oy
Asennusliike: Heikkinen Yhtiöt Oy
"Laattapisteeltä valitsemistamme väreistä ja kuoseista löytyi kaikkia eri toimijoita miellyttävät vaihtoehdot."
Juho Teppo Arkkitehti SAFA
Pikkukuva_2

Interface kantoi vastuun lattian hiilijalanjäljestä kompensoimalla. Myyntipäällikkömme Kari Koskenlaakso luovutti tästä todistuksen OP Kiinteistösijoitus Oy:n kiinteistöpäällikkö Jari Vepsäläiselle. 

Pikkukuva_3

Ice Breaker  -tekstiililaatan kuosi on inspiroitunut halkeilevasta jäästä. Kaikkia Interfacen tekstiililaattoja voi yhdistellä keskenään. Tässä  Ice Breaker on yhdistetty geometriseen Works Balance -tekstiililankkuun.

Pikkukuva_4

Ice Breaker -tekstiililaatat sisältävät lähes 90 % kierrätettyä ja biopohjaista raaka-ainetta. Valmistuksesta aiheutuva hiilijalanjälki on erittäin pieni

Pikkukuva

Interfacen tekstiililaatat ja vinyylakut ovat modulaarisia, joten ne voidaan yhdistää ilman materiaalien välisiä listoja. 

Pikkukuva_5

Käytäville ja taukotiloihin valikoitui kestävä ja helposti puhdistettava Interfacen Textured Woodgrains -vinyylilankku, jossa on 39% kierrätettyä materiaalia. 

Pikkukuva_6

Wc-tiloihin valittiin LPC P21 -sarjan hiilineutraalit keraamiset laatat. Laattojen valmistuksesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt on kompensoitu, joten sarjan tuotteet ovat hiilineutraaleita Suomessa.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä