Karusellikuva 1

Paimion uimahallin allasosaston takaseinä laatoitettiin Ocean-sarjan Green River 15x15 -laatoilla ja näin saatiin uimahalliin uutta ilmettä.

Karusellikuva 2

Uimahallin laatat valittiin sarjasta LPC Combi Color II . Sarjan laatat soveltuvat käytettäväksi teknisesti vaativissa tiloissa kuten altaiden, allashuoneiden ja pesutilojen seinäpinnoissa ja syvissä allaspohjissa. 

Karusellikuva 3

Pyöreä poreallas tarjoaa hetkiä hemmotteluun. Mosaiikit ovat sarjasta LPC Anthologia

Karusellikuva 4

Pesu- ja pukuhuoneiden laatat ovat sarjoista LPC Combi Color II, LPC Grip Star Soft II ja LPC P21. Pirteä keltainen tuo iloa ja valoa tiloihin.

Karusellikuva 1
Karusellikuva 2
Karusellikuva 3
Karusellikuva 4

Paimion uimahalli Solina

08.01.2024

Paimion uimahalli Solina kutsuu uimareita ja polskijoita uusittuihin tiloihin. Puolitoista vuotta kestänyt remontti saatiin onnistuneesti päätökseen marraskuussa 2023  ja se avasi ovensa uimareille tammikuussa 2024. Uudistettu uimahalli on siisti, tyylikäs ja moderni. Tilaaja kiitti Laattapiste Projektiassaria projektin onnistuneesta ja mutkattomasta maaliin viemisestä.

Projektin tyyppi:
  • Kylpylät ja uima-altaat
Sijainti: Paimio
Rakennustyyppi: Uimahalli
Rakennusvuosi: 2023
Suunnittelija: Arkkitehtitoimisto Ark'Aboa Oy
Rakennuttaja: Paimion kaupunki
Laatoitusliike: Tiilikaari Oy
Rakennuttajakonsultti: EIKP Oy
Pääurakoitsija: Rakennusliike Kemppe Oy

Paimion uimahalli Solina peruskorjattiin perusteellisesti pohjasta pintaan ja uudistetun hallin avajaisia juhlittiin tammikuussa 2024. Puolitoista vuotta kestänyt saneeraus eteni suunnitellusti, ja uimahalli luovutettiin tilaajalle marraskuun lopussa 2023. Vuonna 1975 rakennettu uimahalli saneerattiin edellisen kerran 1996. 

Saneeraus suunniteltiin ja toteutettiin nykystandardien mukaan ja esimerkiksi koko uimahallin käytettävyys parani huomattavasti mm. esteettömyyden näkökulmasta. Esteettömyyttä edistettiin mm. rakentamalla uimahalliin naisten ja miesten pukuhuoneiden lisäksi esteetön pukuhuone, neljän pienen saunan sijaan halliin rakennettiin kaksi isoa saunaa naisten ja miesten puolelle. Lisäksi altaisiin ja muihin tiloihin tehtiin muutoksia esteettömyyden varmistamiseksi.

Uudistetussa Solinassa on viisi allasta: 25 m allas, opetus- ja kahluualtaat, poreallas sekä kylmäallas. Solinassa voi harrastaa mm. vesijuoksua, vesijumppaa ja kuntoilla hallin omalla kuntosalilla.

Laattapiste Projektiassari suunnittelijan ja urakoitsijan apuna

Laattapiste Projektiassari toimi projektissa tilaajan, suunnittelijan ja urakoitsijan apuna ja seurasi tiiviisti hankkeen etenemistä suunnitteluvaiheesta aina valmistumiseen asti. Projektiassari piti huolen, että kaikista mahdollisista muutoksista ja viivästyksistä tiedotettiin kaikkia osapuolia avoimesti ja ajallaan. Projektiassarin tehtävä on helpottaa asiakkaan työtä projektin aikana ja varmistaa sen sujuva eteneminen. Yhteistyö eri osapuolten välillä säästää aikaa ja vähentää virheiden mahdollisuutta.

”Hankkeeseen ryhtyessämme pyrimme löytämään laattatoimittajan, jolta saisimme tukea koko suunnittelu- ja rakennusprosessin ajan. Ratkaisevaa oli myös tuotteiden laatu ja sopivuus uimahalliolosuhteisiin. Laattapisteen henkilöstön sitoutuminen ja asiantuntevuus hankkeen alkumetreiltä asti oli vakuuttavaa. Myös Laattapisteen oma edustus Turun seudulla painoi vaakakupissa. Ilahduttavaa oli, että vaikutelma, jonka alussa saimme, kantoi loppuun asti koko projektin läpi.”
Esa Virtanen Arkkitehti SAFA

Turvalliset ja helppohoitoiset laattaratkaisut – värien iloa unohtamatta

Kaikki Solinan uimahallin laatat ovat Laattapiste-Pukkilasta. Allasosaston laatat valittiin sarjasta LPC Grip Star Soft II, jonka karheapintaiset laatat soveltuvat käytettäväksi teknisesti vaativissa tiloissa kuten altaiden, allashuoneiden ja pesutilojen lattiapinnoissa ja matalissa allaspohjissa. Laatoissa on käyttötarkoituksen mukaiset liukkausluokitukset. Väreiltään ja kooltaan yhteensopivat sileäpintaiset laatat löytyvät sarjasta LPC Combi Color II ja niillä laatoitettiin mm. pesuhuoneen seinät. Sarjan runsaasta värikartasta valikoitui perinteisen valkoisen lisäksi mm. pirteän keltaiset laatat, jotka tuovat raikkautta ikkunattomaan tilaan.

Uima-allasosaston pyöreät pilarit, porealtaan reuna ja takaseinä laatoitettiin LPC Anthologia-sarjan lasitetuilla 25x25 mm mosaiikeilla, joilla onnistuu helposti kaarevien pintojen laatoittaminen. Sarjasta valittiin sekä kiiltäviä että karhennettuja havunvihreitä mosaiikkeja. Allasosaston takaseinää korostettiin  LPC Ocean -sarjan 15x15 cm laatoilla, joissa on kaunis sinivihreä lasite ja laineileva pinta.

Laatoitusurakoitsijan näkövinkkelistä projekti meni saneeraustyömaiden tyypillisistä haasteista huolimatta hyvin ja hyvässä yhteishengessä. Kohde oli mielenkiintoinen erinäisine laatoituksineen. Yhteistyö Laattapiste-Pukkilan kanssa toimi hyvin.
Antti Mannonen Työpäällikkö Tiilikaari Oy

Allasosasto ennen ja jälkeen

Kuva 1

Allasosaston laatat ovat sarjoista LPC Combi Color II ja LPC Grip Star Soft II. Uudistettu uimahalli on valoisa ja raikas.

Kuva 2

Uimahallissa on 25 m allas, opetus- ja kahluuallas, pore- sekä kylmäallas.

Kuva 3

Uimahallin pilarit ja penkki on laatoitettu LPC Anthologia -sarjan mosaiikilla, värinä Aralia.

Kuva 2

Kuvat ennen saneerausta. Uimahalli sijaitsee koulurakennuksen kellaritiloissa, joten suunnittelussa kiinnitettiin erityisesti huomiota riittävän valaistuksen toteuttamiseen.

Kuva 1
Kuva 4
Kuva 3

Poreallas, pesuhuoneet ja sauna

Kuva 1

Poreallas kutsuu rentoutumaan. Altaan ulkoreuna ja seinä on laatoitettu LPC Anthologia Aralia -mosaiikilla.

Kuva 2

Pienellä mosaiikilla onnistuu helposti pyöreiden muotojen laatoittaminen.

Kuva 1

Pesutilojen seinät laatoitettiin LPC Combi Color II -sarjan White ja Lemon Yellow -laatoilla.

Kuva 2

Pesuhuoneen lattialaatoiksi valittiin LPC Grip Star Soft II -sarjan karhennetut laatat, joissa on käyttötarkoituksen sopivat liukkausluokitukset.

Kuva 3

Atlantic Blue -väriset laatat ohjaavat näkörajoitteisten kulkua uimahallin tiloissa.

Kuva 4

LPC Grip Star Soft II -sarjan Blue Grey ja White -laatoilla laatoitettiin saunan penkit ja lattia. Laattojen liukkausluokka on R10B, joka sopii karheapintaisena hyvin märkätiloihin.

Katse yksityiskohtiin

Pikkukuva 1
Pikkukuva 4
Pikkukuva 3
Pikkukuva 7
Pikkukuva 5
Pikkukuva 6
Pikkukuva 8
Pikkukuva 2

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä