Karusellikuva 1
Karusellikuva 2
Karusellikuva 3
Karusellikuva 1
Karusellikuva 2
Karusellikuva 3

Unelmien uima-allasosasto

02.05.2017

1960-luvun omakotitalon uima-allasosasto, pesuhuone, sauna ja kodinhoitohuone

1960-luvun lopulla rakennetun omakotitalon kylpytiloista kuoriutui mittavan remontin myötä upea spa-osasto, jonka katseenvangitsija on suuri uima-allas. Tilat remontoitiin moderneiksi rakennusaikakauden retroa tunnelmaa kunnioittaen.

Omakotitalon uima-allasosasto ja pesutilat olivat alkuperäisessä kunnossa ja siten jo aikansa eläneet. Uima-allas oli ollut käyttämättä yli kymmenen vuotta, ja tilat olivat kaiken kaikkiaan epäkäytännölliset. Niinpä asukkaat päättivät ryhtyä suureen remonttiin, jossa uusittiin lopulta sekä uima-allas, sauna, pesuhuone että kodinhoitohuone. Toiveena oli silti säilyttää talon alkuperäinen tunnelma. 

Projektin tyyppi:
  • Kuluttajat
  • Kylpylät ja uima-altaat
Sijainti: Nurmijärvi
Rakennustyyppi: Omakotitalo
Rakennusvuosi: 1969
Pinta-ala: 80 m²
Suunnittelija: Laattapiste Oy
Pääurakoitsija: Laattapiste Oy
”Halusimme säilyttää talon alkuperäisen tunnelman.”
Asiakas Nurmijärvi

KOTIKYLPYLÄ 60-LUVUN HENGESSÄ

Aikansa eläneet kylpytilat

”Talomme on rakennettu vuonna 1969, ja sen kylpy- ja saunatilat olivat täysin alkuperäisessä kunnossa. Päätimme remontoida tilat, sillä ne olivat epäkäytännölliset, ja uima-allaskin oli ollut pitkään poissa käytöstä. Lisäksi 60-luvun materiaalit olivat ehtineet vuosien varrella kulahtaa.  

Päädyimme valitsemaan remonttikumppaniksi Laattapisteen, koska ajanvaraus verkkosivuilta oli niin helppoa. Myös mielikuva heistä oli mainonnan perusteella laadukas, joten emme edes harkinneet muita vaihtoehtoja. Koska olimme kuulleet Laattapisteestä hyvää, odotukset olivat korkealla.

Pikkukuva 2

Aiemmin lähinnä varastona olleesta kodinhoitohuoneesta tehtiin arjessa paremmin toimiva.

2360x2360 px mallikuva

Valaistu hyllysyvennys on samaan aikaan sekä kaunis että käytössä kätevä yksityiskohta.

Pikkukuva 3

Pesutilojen retrohenkinen laatoitus noudattaa 6070-luvuille tyypillistä värimaailmaa.

Sauna- ja pesutilojen remontti laajenee

Tarkoituksenamme oli alun perin remontoida vain sauna- ja suihkutilat. Keskusteluissa selvisi kuitenkin pian, että Laattapiste tekee myös uima-allasremontteja. Niinpä remontti laajeni koskemaan myös uima-allasta, ja samalla vaivalla päätettiin uudistaa vielä kodinhoitohuonekin. Kaiken kaikkiaan remontoitavia tiloja oli noin 80 neliötä.

Materiaalit ja värimaailma olivat aikakaudelle hyvin tyypilliset rusehtava kuusikulmainen lattialaatta pesutiloissa, poltetun tiilen väristä klinkkeriä muissa tiloissa. Pesutilan seinät olivat vaaleansinistä neliölaattaa.

Halusimme säilyttää uusissa tiloissa kuusikulmaisen laatan ja 6070-luvun värimaailman. Pesutilojen ja saunan lattioihin valittiin kirjavaa kuusikulmaista laattaa ja kodinhoitohuoneen lattiaan valkoista kuusikulmaista laattaa. Uima-altaan ympärille tuli turkoosia neliönmallista laattaa. Ruskea, sininen ja valkoinen toistuvat väreinä pesutilojen seinissä ja lattiassa.   

”Lopputulokseen olemme erittäin tyytyväisiä, ja tila on kokonaisuudessaan upea.” 

Remontti oli valtavan suuri ja kaikki ei sujunut sen aikana ihan ongelmitta. Vastoinkäymisistä kuitenkin selvittiin, ja meille hyvitettiin matkan varrella sattuneet virheet. Kosteutta tiloista ei onneksi löytynyt, ja muiltakin suurilta yllätyksiltä säästyttiin. Lopputulokseen olemme erittäin tyytyväisiä, ja tila on kokonaisuudessaan upea.”

Asiakas Nurmijärveltä

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä