Kylpyhuoneremontti ja sen vaiheet

19.06.2017
Harva asia herättää yhtä suuria tunteita kuin kylpyhuoneremontti, josta liikkuu toinen toistaan pahempia kauhutarinoita. Ei siis ihme, että remonttiin ryhtyminen saattaa arveluttaa. Onnistuneen kylpyhuoneremontin avaimena ovat ammattitaitoiset ja kokeneet tekijät. Kun remontin teettää ammattilaisella, voi se sujua yllättävänkin helposti, ja lopputuloksena odottaa taatusti laadukkaasti tehty kylpyhuone.

Kylpyhuoneremontin kesto

Kylpyhuoneremontti on monivaiheinen projekti, joka vaatii laajaa teknistä tietoa ja osaamista. Remontin kestoon vaikuttaa moni asia ja siksi sen pituus määräytyy aina tapauskohtaisesti. Esimerkiksi suuret tilamuutokset, kuten seinien tai vesipisteen paikan vaihtaminen, pidentävät yleensä remonttia. Samoin kylppäristä purkutöiden yhteydessä mahdollisesti löytyvät kosteusvauriot ja niiden kuivattaminen viivästyttävät remonttia. Karkeasti arvioituna kylpyhuoneremontin kesto on kuitenkin tyypillisesti 3–4 viikkoa, kun kylpyhuone remontoidaan lattiasta kattoon.

Kylpyhuoneremontin vaiheet

Pikkukuva 1

Remonttiprojekti alkaa tapaamisella kylpyhuonemyyjän kanssa.

Pikkukuva 2

Ennen varsinaisen työn aloittamista kaikki remontin osapuolet tapaavat paikan päällä.

Pikkukuva 3

Jotta lika pysyy poissa muualta kodista, purkuvaiheessa käytetään koneellista pölynpoistoa.

 1. Tapaaminen myymälässä

Remontti alkaa tapaamisella myymälässä, jossa käydään läpi remontoitavaan tilaan liittyviä tarpeita ja toiveita sekä jutellaan käytössä olevasta budjetista. Tarjouksen laskemista varten käymme tarvittaessa paikan päällä tekemässä alustavat mittaukset ja kartoittamassa tilan tekniset vaatimukset.

Toisella tapaamiskerralla käydään läpi tarjous, josta selviää, mitä kaikkea urakka ja sen hinta pitävät sisällään. Lisäksi katsotaan myyjän piirtämiä 3D-havainnekuvia tilasta ja vertaillaan eri materiaalivaihtoehtoja.

Kun suunnitelmat ovat hahmottuneet ja remonttipäätös kypsynyt, sovitaan remontille aloitusaika.

"Valitsimme Laattapisteen kumppaniksemme, sillä halusimme koko remontin yhdeltä luukulta.”

 2. Aloituskokous

Ennen remontin aloittamista pidetään paikan päällä aloituskokous, jossa ovat mukana kaikki remontin osapuolet ‒ sinä, työpäällikkö, asentajat ja tarvittaessa myös isännöitsijä sekä putki- ja sähkömies. Kokouksessa käydään läpi projektin aikataulu, jotta jokaiselle on selvää, kuinka remontti etenee ja mitä missäkin vaiheessa tullaan tekemään. Samalla otetaan kuvat remontoitavista tiloista.

Koko remontin ajan oma työnjohtomme varmistaa, että hommat sujuvat sovitusti. Työpäällikkö käy säännöllisin väliajoin paikan päällä, pitää aktiivisesti yhteyttä asentajiin ja tiedottaa sinua tarpeen mukaan remontin etenemisestä. Häneen voit olla myös aina tarvittaessa itsekin yhteydessä.

“Projektinhallinta oli toteutettu erittäin hyvin: kaikki toimi saumattomasti, töistä ei tullut katkoksia ja aikataulu piti.”

3. Asbestikartoitus

Jos kylpyhuone on valmistunut vuotta 1994 aiemmin, tehdään sinne ennen purkutöiden aloittamista lain vaatima asbestikartoitus. Jos asbestia löytyy, on se poistettava. Niin sanotun asbestipurun saa suorittaa vain siihen erikoistunut taho, mutta tämänkin palvelun saat halutessasi kauttamme. 

4. Kodin suojaus

Koti suojataan remonttipölyltä ja muulta lialta muovilla, ja kulkuväylät peitetään tarvittaessa vielä kovalevyllä. Purkuvaiheessa käytetään koneellista pölynpoistoa, jonka ansiosta lika pysyy tehokkaasti poissa muualta kodista.

“Kaikki paikat eteisestä lähtien olivat siistit ja suojattu hyvin.”

Pikkukuva 4

Vanhasta kylppäristä puretaan pois kalusteet ja kaikki tarvittavat pinnat.

Pikkukuva 5

Lattiavalu, lattialämmityksen asennus sekä seinien tasoitus tai levytys ovat osa pohjatöitä.

Pikkukuva 6

Kun wedi-vedeneristyslevyillä tai Mapei-tuotteilla tehty vedeneristys on valmis, suoritetaan vesieristystarkastus.

5. Purku

Vanhasta kylpyhuoneesta puretaan tarvittavat kalusteet ja pinnat. Purku on kaikkein pölyisin työvaihe, jonka vuoksi käytämme koneellista pölynpoistoa.  

”Kaiken kaikkiaan remontti oli meille helppo. Koneellisen pölynpoiston sekä alipaineistuksen ansiosta pöly pysyi koko ajan poissa muualta kodista.”

6. Purkukatselmus

Kun pinnat on purettu, suoritetaan kylpyhuoneessa purkukatselmus. Katselmuksessa tarkistetaan, että rakenteet ovat kunnossa ja terveitä, ja lisäksi tehdään kosteusmittaukset. Mikäli rakenteista löytyy korjattavaa, hoidetaan vauriot aina kuntoon ennen uuden rakentamista. 

7. Pohjatyöt

Kun on varmistuttu siitä, että rakenteet ovat kunnossa, on pohjatöiden vuoro. Pohjatöihin kuuluvat muun muassa lattiavalun teko, mahdollisen lattialämmityksen asennus sekä seinien tasoitus tai levytys. Pohjatyöt tehdään huolellisesti nykyaikaisia materiaaleja käyttäen. Samalla putkimies huolehtii vesipisteet oikeille paikoilleen.

Remontin aikana laattoja, kalusteita ja muita tarvikkeita tarvitaan runsaasti. Suurin osan materiaaleista toimitetaan suoraan paikan päälle. Toisinaan remontoitava koti on kuitenkin niin pieni, ettei kaikkia tuotteita kannata viedä sinne kerralla. Tällöin materiaaleja voidaan tuoda useammassa erässä sitä mukaa, kun niitä tarvitaan. Asentaja voi myös noutaa tarvikkeita, jos se on työn sujuvuuden kannalta tärkeää.

8. Vedeneristys

Seuraavaksi vuorossa on vedeneristys. Käytämme lattian eristämiseen laadukasta Mapein  sertifioitua vedeneristysjärjestelmää. Seinät levytetään vettä imemättömällä ja homehtumattomalla, hyvän sisäilman takaavalla wedi-rakennuslevyllä, joka toimii samalla vedeneristeenä. Vaihtoehtoisesti myös seinissä voidaan käyttää Mapein vedeneristysjärjestelmää.

Vedeneristyksen jälkeen tehdään vesieristystarkastus. Mikäli valvontapalvelu on tilattu meiltä, saat työstä aina tarkastuspöytäkirjan. Sen ansiosta voit olla varma, että vesieristys on kunnossa ja ammattilaisen tekemä. Valvonta voi tulla myös taloyhtiön puolesta tai halutessasi voit hankkia ulkopuolisen valvojan.

Pikkukuva 7

Laatoittaja laatoittaa tilan aiemmin tehdyn suunnitelman mukaisesti.

Pikkukuva 8

Sähkömies varmistaa, että valaistus on sijoitettu oikein, ja putkimies huolehtii vesipisteet ja putket paikoilleen.

Pikkukuva 9

Toivomuksestasi riippuen sisäkatto joko paneloidaan tai levytetään ja maalataan.

9. Laatoitustyöt

Tila laatoitetaan aiemmin tehdyn suunnitelman mukaisesti. Laatoitus tehdään niin huolellisesti, että sitä kehtaa katsoa myös läheltä. Laatoittajamme osaavat toteuttaa myös erikoisemmat ja haastavammat laatoitukset.

”Työn jälki on todella erinomaista joka kohdassa.”

10. Putki- ja sähkötyöt

Sähkömies vastaa sähkötöistä, kuten esimerkiksi lattialämmityksen asennuksesta sekä valaistuksen turvallisesta ja riittävästä sijoittelusta. Putkimies puolestaan huolehtii vesipisteet ja putket kohdilleen.

Kaikilla sähkö- ja putkiasentajillamme on työn suorittamiseen tarvittavat luvat. 

”Laatoitus-, putki- ja sähkötyöt olivat priimaluokkaa, ja työntekijät ystävällisiä. Työn laatu oli huipputasoa ─ emme teettäisi mitään toisin.”

11. Katon rakennus

Valintasi mukaan sisäkatto joko paneloidaan tai levytetään ja maalataan.

Pikkukuva 10

Suihkuovet ja muut kalusteet kiinnitetään suunnitelmassa määritellyille paikoille.

Pikkukuva 11

Kun suojaukset on poistettu, siivousfirma siivoaa remontin jäljet ja tekee laatoille käyttöönottopesun.

Pikkukuva 12

Toiveidesi mukainen kylpyhuone on nyt valmis ja odottaa käyttäjiään!

12. Kalusteasennukset

Kalusteet kiinnitetään paikoilleen. Samalla huolehditaan riittävistä kalustetuista, jotta seinät kestävät varmasti kalusteiden painon.

13. Kynnyksen teko ja listoitukset

Kylpyhuoneen ilme viimeistellään tekemällä kynnys ja listoittamalla esimerkiksi ovenpielet.

14. Viimeistely ja siivous

Kun kylpyhuone on valmis, suojaukset poistetaan. Lopuksi siivousfirma tulee siivoamaan remontin jäljet perusteellisesti ja tekemään laattapinnoille käyttöönottopesun. Käyttöönottopesulla varmistetaan, että rakennusaikainen lika ja saumauslaastin jäämät saadaan laatan pinnalta pois. Jos käyttöönottopesua ei tehdä, laattojen pintaan jäänyt "huntu" alkaa ajan myötä kerätä likaa.

15. Valmista tuli!

Remontti on valmis ja uusi kylpyhuone ilahduttaa sinua joka päivä pitkälle tulevaisuuteen.

”Jännitimme kovasti, onnistuuko remontti. Nyt remontin valmistuttua voin vain todeta, että hommat kyllä sujuvat, kun asiantuntijat ovat paikalla.”

16. Loppukatselmus

Kun remontti on valmis, tehdään tilassa vielä loppukatselmus. Samalla saat kaikki dokumentit remontista tulevaa käyttöä varten.

Lue aiheesta lisää

Varaa aika Etsi myymälä Pyydä tarjousta