Laattapiste lanseeraa ensimmäisen hiilineutraalin laattasarjan

08.09.2020
Laattapiste tuo markkinoille laattasarjan, jonka valmistuksesta aiheutuneet hiilipäästöt on hyvitetty kokonaan. Sarja täydentää yrityksen jo entuudestaan laajaa hiilineutraalien pintamateriaalien valikoimaa. – Rakennusten koko elinkaaren ilmastopäästöistä lähes 30 % syntyy materiaalivalinnoista. Tavoitteenamme on luoda tiloja, joissa on huomennakin hyvä olla, tuoteryhmäpäällikkö Kirsi Lundahl Laattapisteeltä sanoo.
Pääkuva(2)

Vihreät arvot ovat nousseet Laattapisteelle vuosi vuodelta tärkeämmiksi, ja yritys hakee jatkuvasti keinoja tehdä asiat ekologisemmin. Ekologisuus näkyy entistä enemmän myös tuotevalikoimassa, johon kuuluu nyt ensimmäinen hiilineutraali laattasarja.

– Suositussa LPC P21 -klassikkosarjassa on liki 2 000 eri vaihtoehtoa, joissa on sopivat tuotteet kodin tiloista aina kovaa rasituksen kestämistä vaativiin julkisiin kohteisiin saakka. Hyvitämme* Suomessa saman määrän hiilidioksidipäästöjä, mitä laattojen valmistuksesta syntyy, Lundahl kertoo.

Keraamiset laatat ovat uusin lisäys yrityksen jo ennestään laajaan hiilineutraaleiden pintamateriaalien valikoimaan. Laattapisteen yksinoikeudella Suomessa edustama, hiilineutraaleita tekstiili- ja vinyylilaattoja valmistava Interface lukeutuu maailman ekologisimpiin yrityksiin. Interface on tehnyt vuosikymmeniä uraauurtavaa työtä ympäristön, kestävän kehityksen, eettisyyden sekä paremman sisäilman hyväksi.

– Interfacen kierrätysmateriaaleista valmistetut tekstiili- ja vinyylilaatat ovat hiilineutraaleita koko laskennallisen elinkaarensa ajan ja voidaan kierrättää täysin, tuotepäällikkö Iiris Keinänen Laattapisteeltä sanoo.

*LPC P21 -sarjan laatat kompensoidaan hiilineutraaleiksi Ilmastoapu Oy:n kautta. Kompensoinnin kohde on nähtävissä LPC P21 -tuotteiden "Ekologisuus"-välilehdeltä.

Lisätiedot:
Iiris Keinänen
tuotepäällikkö
Laattapiste
iiris.keinanen@laattapiste.fi
p. 040 506 0720

Kirsi Lundahl
tuoteryhmäpäällikkö
Laattapiste
kirsi.lundahl@laattapiste.fi
p. 040 516 8120

Kuvapyynnöt: markkinointi@laattapiste.fi

Julkaistu 8.9.2020

Lue aiheesta lisää

Varaa aika Etsi myymälä