Kuva 1

Uusi uimahalli tarjoaa laadukkaat ja kestävät tilat paikallisille. 

Kuva 2

Etenkin kahluualtaiden toteutukseen haluttiin lisätä väriä ja leikkisyyttä.

Kuva 3

Visuaalisuuden kruunaa upea taideteos. 

Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3

Iisalmen uimahalli

24.05.2023

Vesipedoilla on nyt loistava syy suunnata kohti Iisalmea, sillä kaupungista löytyy vertaansa vailla oleva uimahalli, joka tarjoaa värikkään sukelluksen aaltoihin. Uusi halli sai paikallisilta leikkisästi ja sopivasti nimekseen Saukko ja kyseessä on merkittävä uudisrakennushanke alueella.

Uimahallin altaissa on hyödynnetty erilaisia muotoja ja värejä, mikä luo persoonallisen kokonaisuuden. Erilaisten muotojen toteuttaminen onnistui oikeiden laatta- ja kiinnitysratkaisuiden avulla. Kohteeseen valittiin myös tuotteita, jotka ovat turvallisia ja helppoja pitää puhtaana. Oikeilla ratkaisuilla on merkittävä vaikutus sujuvaan ja vaivattomaan käyttöön uimahallin arjessa. 

Iisalmen uimahallikokonaisuus koostuu useiden eri laattasarjojen tuotteista, kuten LPC P21. Saman sarjan laattoja löytyy myös pukuhuonetiloista. Toteutuksessa hyödynnettiin myös erityisesti uima-allasprojekteiin sopivia  LPC Combi Color II ja  LPC Grip Star Soft II -sarjojen tuotteita.  Edellä mainittujen lisäksi,  kohteessa käytettiin myös Pukkilan laattasarjoja. Allashuoneen lattioissa ja pesutiloissa on hyödynnetty Pukkilan ikonista Pukkila Naturaa, joka on varmasti monelle tuttu tuote eri uimahalleista ja uima-allasprojekteista.

Toimivat märkätila- ja uima-allasratkaisut ovat avainasemassa onnistuneen uimahalliprojektin toteutuksessa. Projektin toteutusvaiheessa Laattapisteen asiantuntija vieraili säännöllisesti työmaalla, jotta oikeita tuotteita osattiin varmasti hyödyntää juuri oikeissa paikoissa. 

Teknisten ratkaisuiden lisäksi kohteessa haluttiin huomioida myös visuaalisuus. Uimahallin värimaailma on rauhallinen ja se tuo mieleen seesteisen lammen keskellä metsäistä maisemaa. Visuaalisuuden kruunaa taiteilija Tuula Lehtisen toteuttama Koivukuja-niminen taideteos.

Projektin tyyppi:
  • Kylpylät ja uima-altaat
Sijainti: Iisalmi
Rakennustyyppi: Uimahalli
Rakennusvuosi: 2022
Suunnittelija: Siren arkkitehdit Oy
Rakennuttaja: Iisalmen kaupunki
Asennusliike: Tiilikaari Oy
Pääurakoitsija: Jalon rakentajat Oy
Kuva 1

LPC Colors lasilaatoilla toteutettiin yksityiskohtaiset ja värikkäät kahluualtaat.

Kuva 2

Kestävät laattaratkaisut mahdollistivat myös kiipeilyseinän.

Kuva 3

Toteutuksessa huomioitiin myös turvallisuus ja puhtaanapito.

Kuva 4

Laadukkaat ja kestävät laatoitukset palvelevat pitkälle tulevaisuuteen.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä