Karusellikuva 2360x1180 px_1

 

Karusellikuva2360x1180px_2
Karusellikuva 2360x1180 px_3
Karusellikuva 2360x1180 px_4
Karusellikuva 2360x1180 px_1
Karusellikuva2360x1180px_2
Karusellikuva 2360x1180 px_3
Karusellikuva 2360x1180 px_4

As Oy Töölön Kesäkatu

01.05.2023
Töölön Kesäkadun vanha Yleisradion toimistorakennus kunnostettiin ylelliseksi asuintaloksi, jossa haluttiin modernien asumisratkaisujen lisäksi säilyttää alkuperäistä mahdollisimman paljon. Ikonisella rakennuksella on suuri arkkitehtoninen arvo sekä poikkeuksellinen historia ja sijainti, minkä takia muutostyöt tehtiin vanhaa kunnioittaen. Kunnostustyöt valmistuivat joulukuussa 2022.
Projektin tyyppi:
  • Korjausrakentaminen (asunto)
  • Kylpylät ja uima-altaat
Sijainti: Helsinki
Rakennustyyppi: Asuinrakennus
Rakennusvuosi: 1968
Kesto: 2018-2022
Suunnittelija: Puroplan Oy
Rakennuttaja: Auratum Oy
Laatoitusliike: Laatta- ja kivirakenne Suorsa Oy
Pääurakoitsija: Skanska Talonrakennus Oy

Asukkaiden käyttöön ylellinen spa-osasto 

Uudistettuun asuinrakennukseen suunniteltiin asukkaiden nautinnoksi useita ainutlaatuisia yhteistiloja, kuten kuntosali ja spa-osasto. Spa-osasto rakennettiin entisen toimistotilan paikalle, jonne rakentui kokonaan uusi uima-allasosasto kylmävesialtaineen sekä sen yhteyteen aisteja hemmottelevat pesutilat ja upea höyrysauna. 

Höyrysaunaan päätettiin käyttää Wediä apuna rakentamiseen, sillä sen koettiin olevan kaikista järkevin tapa toteuttaa halutut rakenteet tilaan. Wedin avulla rakentaminen oli kustannustehokasta ja yksinkertaista, sillä Wediltä löytyi valmiit elementit tilaan. Wedi oli myös rakennustavoista vähiten herkkä virheille. Näin päästiin toimivaan lopputulokseen ilman turhaa vaivaa tai mahdollisia myöhempiä komplikaatioita ja varmistuttiin kestävästä tuloksesta. "Jos toteutustapa on liian monimutkainen, kasvaa riski, että pienet virheet aiheuttavat suurempia ongelmia tulevaisuudessa", Auratumin Janne Hietala selittää. "Wedi oli yksinkertaisesti järkevin valinta."

Projektissa valikoitiin huolellisesti, mihin asioihin haluttiin todella panostaa. Höyrysaunan lisäksi näyttävyyttä haluttiin luoda suihkutilassa. Tilaan rakennettiin Wedin avulla suihkusyvennykset, joiden päällysteeksi valittiin hulppea LPC Geometrie -mosaiikkilaatta tehosteeksi. Kullanhohtoinen mosaiikki tuo koko tilaan arvokkaan ja loisteliaan tunnelman.

Kuva 1

Höyrysauna johdattelee kävijänsä etelä-eurooppalaiseen kylpylätunnelmaan turkoosivärisellä mosaiikillaan, jolla koko pyöreänmuotoinen sauna on laatoitettu.

Kuva 2

Saunan lopputuloksen mahdollistivat näppärät Wedi-elementit, joilla erikoisrakenteiden luominen hoituu vaivattomasti ja nopeasti.

Pikkukuva 1

Suihkutilaan haluttiin panostaa näyttävyyden kannalta, joten suihkusyvennyksien laatoitukseen valittiin upea LPC Geometrie-mosaiikki. 

Pikkukuva 2

Mosaiikissa on ylellinen metallinhohto.

Pikkukuva 3

Suihkusyvennyksissä hyödynnettiin myös Wedi-ratkaisua vedeneristyksessä.

Uima-allasrakentamisen ammattilaiset apuna

Uima-allastila ja sen ympäristö rakennettiin vanhan toimiston tilalle täysin tyhjästä, joten projektiin tarvittiin avuksi sekä lujaa ammattitaitoa että kokemusta. 

"Koska suunnittelija oli suunnitellut tilan osittain Laattapisteen tuotteilla, lähdettiin kokonaisuutta muodostamaan niiden pohjalta. Laattapisteeltä saatiin vakuuttavimmat vastaukset projektissa arveluuttaviin kysymyksiin sekä laaja tuotteistusapu projektin eteen, joten muutkin tuotteet päädyttiin ottamaan sitten samalta toimittajalta. Projekti pyrittiin rakentamaan kokonaisuutena, jolloin tuotteita ei tarvitsisi ottaa turhaan monelta eri toimittajalta, ja Laattapisteeltä saatiin projektin tarpeisiin paras palvelu", Hietala kertoo. 

Altaan rakentamisessa käytettiin Mapein laadukkaita uima-allasrakentamisen tuotteita vedeneristykseen, rakenteiden suojaamiseen sekä saumaamiseen. Laatoituksessa hyödynnettiin LPC Gail -sarjan uima-allasrakentamiseen tarkoitettuja laattoja altaan päällystämiseen, kourujen rakentamiseen sekä altaan ympäristöön.

Kylmäaltaan reunat laatoitettiin Pukkilan Archimarble -sarjan mustilla marmorikuvioisilla laatoilla ja allas nouseekin tyylikkäästi esiin puukuvioisten laattojen keskeltä. 

Pikkukuva 1

Uima-allastilasta muodostui kattokruunuineen ja syvänsinisineen laattoineen hulppea kokonaisuus. 

Pikkukuva 2

Uima-allasratkaisujen tuotteiden avulla uusille asukkaille rakentui kestävä ja toimiva allas.

Pikkukuva 3

Pukkilan Archimarble-sarjan mustat laatat sointuvat tyylikkäästi suuren altaan mustiin kouruihin.

Pikkukuva 4

Laattapisteen työmaa-apu oli tukena allasprojektin jokaisessa vaiheessa. 

Pikkukuva 5

Altaan kourut rakennettiin Gailin tuotteiden avulla.

Vaikuttava lopputulos

Asiakkaat olivat todella tyytyväisiä sekä saavutettuun lopputulokseen että asiantuntevaan työskentelyyn Laattapisteen kanssa. Yhteistyö tuntui sujuvalta, ja apua saatiin aina sitä tarvittaessa.

"Laattapisteeltä saimme aina vastaukset kaikkiin kysymyksiimme, eikä projektin minkään vaiheen kohdalla tuntunut olevan vaikeuksia. Kaikki tapahtui ajallaan asiantuntevalla otteella", kommentoi Hietala.

Etenkin erikoisrakenteita rakentaessa on oleellista, että toimittajalla on tietotaito toimivan lopputuloksen saavuttamiseksi. Laattapisteen työmaa-apu kävikin useampaan kertaan paikalla aliurakoitsija Suorsan Oy:n apuna varmistamassa, että tekninen toimivuus oli kohdillaan.

Asukkaiden reaktio oli myös erittäin vaikuttunut tilan lopputulokseen. Kommenttina kuului, että tila oli jopa näyttävämpi paikan päällä kuin havainnekuvista olisi voinut olettaa!

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä