Pääkuva

Nimbustalon yhteistilat ovat tyylikkäät ja valoisat.

Porvoon Nimbustalo

17.04.2024
Porvoossa sijaitseva Nimbustalo saneerattiin moderniksi ja toimivaksi virastotaloksi.

Porvoon keskustassa Lundinkadulla sijaitseva Nimbustalo saneerattiin uuteen uskoon. Alun perin liikehuoneistoiksi rakennetut tilat ovat ennen remonttia olleet oppilaitoskäytössä ja muutoksen myötä ne palvelevat tulevaisuudessa kaupungin työntekijöitä nykyaikaisilla ja joustavilla toimitiloilla.

Porvoon kaupunki halusi osallistaa henkilökunnan mukaan uudistuksen suunnitteluun yhdessä arkkitehdin kanssa. Siirtyminen pienemmistä tiloista tai omista huoneista avotilaan onkin onnistunut hienosti, ylläpitopäällikkö Antti Kinnusen mukaan tilojen rauhallisuus ja hiljaisuus on yllättynyt positiivisesti käyttäjänsä. Arkkitehtinä kohteessa toimi Uki Arkkitehdit Helsinki.

Nimbustalossa hyödynnettiin laajasti erilaisia pintamateriaaleja, joiden avulla luotiin trendikäs ja tyylikäs kokonaisuus. Kohteessa hyödynnettiin Interfacen Look Both Ways -sarjan tekstiililaattoja. Tekstiililaatat parantavat tilojen akustiikkaa vaimentamalla askelten kopinaa sekä puheensorinasta aiheutuvaa melua. Lisäksi pehmeä lattiapinta sitoo itseensä pienhiukkasia, jolloin sisäilmakin on laadukkaampaa. Tekstiililaattojen valmistuksesta aiheutuva hiilijalanjälki on erittäin pieni mm. runsaan kierrätysmateriaalin käytön vuoksi. Lisäksi valmistaja Interface kantoi vastuun asennettujen tekstiililaattojen koko elinkaaren hiilijalanjäljestä kompensoimalla sen.

Toimistotilojen wc-tilojen lattiat päällystettiin lähes ikonisilla Pukkilan Natura-sarjan 6-kulmaisilla laatoilla. Niin ikään klassikkona tunnettu Pukkila Harmony- sekä LPC REV-sarjan hillityt betonikuosit valittiin seinäpintoihin. Eri sarjan tukevat loistavasti toisiaan ja värimaailma on tyylikäs, rauhallinen ja yhtenäinen kaikissa Nimbustalon eri tiloissa.

Projektin tyyppi:
  • Liike- ja toimistorakentaminen
Sijainti: Porvoo
Rakennustyyppi: Liike- ja toimistorakennus
Pinta-ala: 1748 m²
Suunnittelija: Uki Arkkitehdit Helsinki
Rakennuttaja: Porvoon kaupunki
Pääurakoitsija: NHK-Rakennus Oy
Kuva 3

Tekstiililaatat parantavat merkittävästi avokonttorien viihtyisyyttä ja akustiikkaa. Step This Way -26 dB.

Kuva 4

Kokoustiloihin valittiin Interfcen Step This Way- ja Step It Up- tekstiililaattoja. Kaunis kuviointi luo neuvotteluhuoneeseen rauhallisen tunnelman. Interface-tekstiililaatoille on myönnetty Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnuksen käyttöoikeus.

Kuva 2

Step it Up -tekstiililaatoissa on rauhallinen ja kaunis kuviointi. 

Kuva 5

Viihtyisissä wc-tiloissa yhdisteltiin eri laattasarjoja. 

Kuva 1

Laattapisteen projektipäällikkö Seija Aalto luovutti tekstiilimattojen ja laattojen hiilineutraaliustodistukset Porvoon kaupungin ylläpitopäällikkö Antti Kinnuselle.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä