Interface

09.01.2018
Interface on maailman johtava tekstiililaattojen valmistaja. Uraauurtava suunnittelu, ympäristölähtöisyys ja kestävä kehitys ovat eettisen yrityksen toiminnan kulmakiviä.
Logo 3
Pääkuva

Interface – innovatiivinen edelläkävijä 

Tekstiililaattojen historia juontaa juurensa 50-luvun alkuun, jolloin satulahuopia valmistanut hollantilaisyritys Heuga keksi aivan uudenlaisen pintamateriaalin. Vuonna 1989 Interface osti Heugan ja on nyt maailman johtava tekstiililaattojen valmistaja. 

Vaikka klassikkotuotteilla on pitkä historia, suunnittelussa on edetty suurin harppauksin 1950-luvusta. Tätä nykyä Interface tarjoaa yli sadan tuotteen ja 2 000 värin valikoiman kodikkaita ja lämpimiä pintamateriaaleja. Erinomaisten akustisten ominaisuuksiensa vuoksi tekstiililaatat ovat oiva valinta paitsi toimistoihin, kouluihin ja päiväkoteihin, myös liiketiloihin, hotelleihin ja ravintoloihin. 

Interfacen tekstiililaatat ovat eettinen ja ekologinen valinta

Interfacen toimintaperiaatteita ovat aina olleet kekseliäs suunnittelu, halu uudistua sekä kestävä kehitys, ja yrityksen tavoitteena on oppia jatkuvasti uutta luonnosta ja ympäristöstä. Erityisen ansioitunut se on ympäristönsuojelussa: Hollannin Scherpenzeelissä sijaitseva tehdas on maailman ensimmäinen hiilineutraali tuotantolaitos, ja kaikki yrityksen valmistamat tuotteet ovat täysin hiilineutraaleja.

Interfacella on myös useita kestävän kehityksen hankkeita. Ilmastonmuutokseen kantaa ottava Climate Take Back, hylättyjä kalastusverkkoja hyötykäyttöön ottava Net-Works® sekä käytettyjä tekstiililaattoja kierrättävä ReEntry ovat niistä vain muutamia esimerkkejä.

Luonto ohjaa suunnittelutyötä

Luonto on kantavana ajatuksena myös tuotteiden suunnittelussa. Kaikki Interfacen tekstiililaatat voidaan kierrättää täysin, ja tuotteissa käytetään kalastusverkkojen ohella runsaasti muutakin kierrätysmateriaalia, esimerkiksi tuulilasien PVB-kalvoa ja kokonaan biopohjaista nylonlankaa.

Kuosien suunnittelussa hyödynnetään jopa biojäljittelyä. The Human Spaces Report -tutkimuksen mukaan luonnonelementtien käyttäminen työpaikalla lisää tuottavuutta, luovuutta ja hyvinvointia. Niinpä Interface on kehittänyt tuotteita, joiden tekstuurien, värien ja kuosien avulla luonto voidaan tuoda osaksi toimistoja.  

Interface tarjoaa käyttöösi maksutonta Concept Design -suunnittelupalvelua. Kysy lisää yhteyshenkilöltäsi.

Pikkukuva 4
Pikkukuva 5
Pikkukuva 6

Puhtaampi sisäilma tekstiililaatoilla

Sisäilma voi sisältää 2–5 kertaa enemmän haitallisia aineita kuin ulkoilma. Tekstiililaatat sitovat itseensä sisäilman likaa ja pölyä, kuten ulkoa kulkeutuvaa hiekkaa sekä ilmassa leijuvia pieniä hiukkasia, pölyä ja orgaanisia partikkeleita. Tämän ansiosta ne vähentävät jopa 60 % sisäilmassa normaalisti olevaa pölymäärää.

Interface- ja Heuga-tekstiililaatat ovat saaneet ensimmäisenä Suomessa oikeuden käyttää Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnusta. Suurin osa Interfacen tekstiililaatoista täyttää vähintään GUI Standard -merkin vaatimukset, ja kaikilla heidän tekstiililaatoillaan on suomalainen M1-sisäilmaluokitus.

Tekstiililaatta on monipuolinen pintamateriaali

Interfacen tekstiililaatat ovat modulaarisia, minkä ansiosta asennusjätettä syntyy tavallista vähemmän. Ne asennetaan ilman liimaa TacTiles®-tarroilla, mikä tekee asentamisesta edullista, vaivatonta ja nopeaa. Tarvittaessa yksittäisiä tekstiililaattoja voidaan myös vaihtaa helposti koko lattiaa uusimatta. 

Tekstiililaatoilla voidaan luoda mitä erilaisimpia kokonaisuuksia yhtenäisistä koko lattian peittävistä pinnoista näyttäviin, persoonallisiin kuvioihin. Niillä voidaan esimerkiksi rajata tilaa tai muodostaa sinne erilaisia alueita. Interfacen tekstiililaattoja voidaan myös yhdistää saman valmistajan yhteensopiviin hiilineutraaleihin vinyylilaattoihin, jolloin materiaalien välille ei tarvitse lainkaan listoja.

Pikkukuva 1
Pikkukuva 2
Pikkukuva 3

Lue aiheesta lisää

Varaa aika Etsi myymälä Pyydä tarjousta