Interface

Interface on maailman johtava tekstiililaattojen valmistaja. Uraauurtava suunnittelu, ympäristölähtöisyys ja kestävä kehitys ovat eettisen yrityksen toiminnan kulmakiviä.
Logo 3
Pääkuva

Interface – innovatiivinen edelläkävijä 

Tekstiililaattojen historia juontaa juurensa 50-luvun alkuun, jolloin hollantilaisyritys Heuga keksi aivan uudenlaisen pintamateriaalin. Vuonna 1989 Interface osti Heugan ja on nyt maailman johtava tekstiililaattojen valmistaja. Vaikka klassikkotuotteilla on pitkä historia, suunnittelussa on edetty suurin harppauksin 1950-luvusta. Tätä nykyä Interface tarjoaa satoja erikuosisia ja -värisiä tekstiililaattoja ja -lankkuja. Erinomaisten akustisten ja sisäilmaa parantavien ominaisuuksiensa vuoksi tekstiililaatat ovat oiva valinta paitsi toimistoihin, kouluihin ja päiväkoteihin, myös liiketiloihin, hotelleihin ja ravintoloihin. Tekstiililaattojen liimaton irtoasennus TacTiles-tarroilla mahdollistaa lattian muokkaamisen tarvittaessa. 2017 Interface toi markkinoille myös kestäviä julkisiin tiloihin suunniteltuja LVT-lattioita (luxury vinyl tile).

Interface-lattia vähähiiliseen rakentamiseen

Interfacen toimintaperiaatteita ovat aina olleet kekseliäs suunnittelu, halu uudistua sekä kestävä kehitys. Tavoitteena on oppia jatkuvasti uutta luonnosta ja ympäristöstä. Kestävän kehityksen ohjelma sai alkunsa Interfacen perustajan Ray Andersonin aloitteesta vuonna 1994. Anderson asetti tavoitteeksi liiketoiminnan nollapäästöisyyden, Mission Zero. Tavoitteena on jatkuvasti pienentää tuotteiden hiilijalanjälkeä. Yli 25 vuoden aikana Interface on ottanut käyttöön mm. erilaisia kierrätettyjä ja biopohjaisia raaka-aineita tuotteiden valmistuksessa. Esimerkiksi useissa tekstiililaatoissa käytetään kierrätettyä polyamidilankaa. 2021 Interface julkaisi ensimmäisen hiilinegatiivisen tekstiililaatan (raaka-aineet ja valmistus, EPD A1-A3). Syksyllä 2021 tekstiililaattojen bitumipohja vaihdettiin ekologisempaan biokomposiittipohjaan. Tämä pienensi tuotteiden hiilijalanjälkeä n. 33 % entisestään. Tekstiililaatoissa on nykyään keskimäärin 88 % kierrätettyä ja biopohjaista raaka-ainetta yhteensä. Lisäksi tekstiililaatat voidaan kierrättää ReEntry™-ohjelman avulla. LVT-tuotteissa myös on nykyään hyödynnetty kierrätettyä materiaalia 39 %. Interfacen missio Climate Take Back™ kutsuu koko rakennusalan liittymään yhteen ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Valmistajan tiedot:

Perustamisvuosi: 1973
Liikevaihto: 1,3 miljardia
Työntekijöiden määrä: n. 4100
Pääkonttori: Atlanta, Georgia, Yhdysvallat
Tehtaat: 7 tehdasta neljällä mantereella

Myynti Suomessa: Laattapiste-Pukkila
Tuotetakuu: 7-15 vuotta tuotteesta riippuen
Tuotereklamaatiotuki: Laattapiste-Pukkila

Reklamaatioprosentti

Interfacen tuotesarjat

Lue lisää

Tutustu referensseihin

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä