As Oy Aleksanterinkatu 48

07.07.2017

Vuonna 1977 valmistunut oululainen linjasaneerauskohde päätettiin toteuttaa tiukan aikataulun ja vinojen seinien vuoksi wedi-vedeneristyslevyillä. Wedi-levyjen lisäksi myös niiden asennustyö hankittiin Oulun-myymälämme kautta. 

Projektin tyyppi:
  • Korjausrakentaminen (asunto)
Sijainti: Oulu
Rakennustyyppi: Asuinrakennus
Rakennusvuosi: 2018
Asennusliike: Saneerauspalvelu L & S Oy
Pääurakoitsija: Consti Korjausrakentaminen Oy
Wedi-levyjen käyttö nopeutti työtä.
Markus Nikkanen Consti Talotekniikka Oy

WEDI-VEDENERISTYSLEVYT TOIVAT KUSTANNUS- JA AIKASÄÄSTÖÄ LINJASANEERAUSKOHTEESEEN

Consti Talotekniikka Oy toteutti oululaiseen, 1970-luvun loppupuolella valmistuneeseen kerrostaloon linjasaneerauksen, jonka yhteydessä uusittiin kaikki kylpyhuoneet. Kylpyhuoneiden seinien oikomiseen ja vedeneristämiseen valittiin tuotteeksi wedi-vedeneristyslevy, joka hankittiin kohteeseen valmiiksi asennettuna Oulun Laattapisteen kautta.

”Wedi oli meille jo entuudestaan tuttu tuote, mutta käytimme sitä ensimmäistä kertaa näin isossa mittakaavassa. Meille kaikista tärkeimmät asiat olivat aikataulu ja laatu. Kaikki menikin todella hyvin, ja asennus pysyi aikataulussa”, vastaava työnjohtaja Markus Nikkanen Consti Talotekniikka Oy:stä kertoo.

"Wedi-vedeneristyslevyt ovat huipputuote."

Kohteen puurankaiset seinät purettiin runkoja myöten pois ja tilalle tehtiin uudet, teräsrankaiset väliseinät. Huoneistojen välissä olleet betoniseinät osoittautuivat paikoitellen erittäin vinoiksi, mikä toi työmaalle oman haasteensa.

”Seinät olivat suhteessa toisiinsa hyvin vaihtelevia. Yhdessä huoneistossa seinä saattoi olla keskelle asti suora ja lähteä sitten heittämään, kun taas osa seinistä oli koko matkalta aivan kaarella. Lisäksi seinissä oli kuoppia, joiden tasoittaminen perinteisin menetelmin olisi ollut haastavaa”, asentaja Erkki Latvalehto Saneerauspalvelu L&S Oy:stä kertoo.

Pikkukuva 1

20 mm:n paksuinen wedi-levy painaa vain viisi kiloa, joten sitä on helppo käsitellä.

Pikkukuva 2

Pistekiinnityksessä wedi-levyihin tehdään viisi reikää neliötä kohti.

Pikkukuva 3

Rankakiinnitykseen käytetään aluslevyjä, jotka pitävät samanaikaisesti kahta levyä paikoillaan.

Latvalehto kuvaa wedi-vedeneristyslevyjä peräti huipputuotteeksi. ”Wedi-levyt ovat huomattavasti kipsilevyjä kevyempiä liikutella, mikä korostuu etenkin kerrostalokohteissa. Kun tasoitetta ei tarvita, säästytään hankalalta satojen kilojen tasoitekuormien kuljettelulta kerrosten välillä. Wedi-levyt ovat myös parempi ratkaisu märkätiloihin. Materiaalia on vaivaton työstää, ja esimerkiksi piuhojen läpiviennit on helppo tehdä.”

Nikkanenkin kehuu wedi-levyjen keveyttä, sillä sen ansiosta levyjen käsittely oli ergonomista. Suurimmat hyödyt saatiin kuitenkin aikataulullisesti. ”Wedi-levyjen käyttö nopeutti työtä ja avasi mahdollisuuden edetä rivakammin seuraaviin työvaiheisiin. Lisäetua meille toi myös helppo pölynhallinta siihen verrattuna, että seiniä olisi lähdetty oikomaan perinteisin menetelmin”, hän sanoo.

Myös Latvalehto kehuu linjasaneerauskohteissa saavutettavan wedin käytöllä sekä aikataulu- että kustannushyötyä. ”Työaika vähenee huomattavasti. Esimerkiksi tässä oululaiskohteessa pelkästään tasoitetta olisi joutunut leipomaan seiniin monta kerrosta, ja kuivuminen olisi kestänyt pitkään. Nyt saimme tehtyä yhdessä päivässä kolme asuntoa valmiiksi laattapohjille.”

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä