Wedi

09.01.2018
Saksalainen wedi on markkinoiden johtavia rakennuslevyvalmistajia. Vuonna 1983 perustetun perheyrityksen valttina ovat ominaisuuksiltaan poikkeuksellisen monipuoliset vedeneristyslevyt.
Logo 3
Pääkuva

Ammattilaisten suunnittelema vedeneristyslevy

Saksalainen laatoitustyöntekijä Helmut Wedi pohti 80-luvulla, miten toteuttaa helposti käsiteltävä ja laatoitettava, tasainen ja suora sekä vettä eristävä pinta. Hänen tarkoituksenaan oli alusta asti yksinkertaistaa ja nopeuttaa työskentelyä sekä kehittää mahdollisimman monipuolinen ja käytännöllinen tuote. Vuonna 1983 Helmut perusti sukunimeään kantavan yrityksen ja lanseerasi uuden, mullistavan keksintönsä: wedi-vedeneristyslevyn.

Wedi on märkätilojen edelläkävijä

VTT-märkätilasertifioidut wedi-vedeneristyslevyt sopivat käytettäväksi sekä ranka- että kivirakenteisissa seinissä. Ne valmistetaan suulakepuristetusta, rakenteeltaan umpisoluisesta polystyreenivaahdosta. Eri paksuuksissa ja leveyksissä saatavilla oleva levy on vahvistettu molemmin puolin lasikuituverkolla ja erikoissementillä, mikä tekee pinnasta erittäin helposti laatoitettavan. Tuntumaltaan levy on jämäkkä, mutta silti kevyt kuljettaa ja asentaa. Levyn työstäminen puolestaan onnistuu vaivattomasti normaaleilla työkaluilla, esimerkiksi mattoveitsellä tai pistosahalla. 

Pikkukuva1

Wedi-rakennuslevyt eri paksuuksissa: 600, 900 ja 1 200 mm leveinä.

Pikkukuva2

Erikoislevyt ja valmiit elementit on helppo yhdistää normaaliin levyrakentamiseen.

Pikkukuva3

Wediltä on saatavissa myös valmiita penkki- ja tilaelementtejä höyrysauna- ja kylpylärakentamiseen. 

Laatoitusvalmiita vedeneristyslevyjä perusvaihtoehdoista erikoismuotoihin

Wedi-vedeneristyslevyt soveltuvat erinomaisesti erilaisiin julkitilarakentamisen kohteisiin, kuten uimahalleihin ja kylpylöihin, mutta myös vaikkapa taloyhtiön saunatiloihin. Yhtä käyttökelpoinen ja näppärä ratkaisu se on yksityisissä kylpyhuoneissakin. Märkätilojen seinien lisäksi levyjä voidaan hyödyntää muun muassa poreammeiden, uima-altaiden, höyryhuoneiden sekä seinä-wc:iden rakentamisessa ja koteloinnissa. Lisäksi wedi-levystä pystyy rakentamaan esimerkiksi erilaisia penkkejä, seinäkkeitä, hyllysyvennyksiä ja laskutasoja.

Lue aiheesta lisää

Varaa aika Etsi myymälä Pyydä tarjousta