Karusellikuva 1
Karusellikuva 2

As Oy Stadin Sintti Helsinki

15.10.2021

Vuonna 2020 valmistunut As Oy Stadin Sintti sijaitsee Helsingin Kalasatamassa. Kohteessa on 26 asuntoa ja runsaasti asukkaiden yhteiskäyttöön tarkoitettuja tiloja. Liiketilaksi soveltuvaan alakertaan suunniteltiin asukkaille muun muassa keittiön ja vierashuoneen sisältävät yhteiset oleskelutilat. Kattokerroksessa sijaitsevat terassit ja saunaosasto ovat asukkaiden yhteiskäytössä.

Projektin tyyppi:
  • Uudisrakentaminen (asunto)
Sijainti: Helsinki
Rakennustyyppi: Asuinrakennus
Rakennusvuosi: 2020
Suunnittelija: Arkkitehti Kaisa Savolainen, Sisustussuunnittelija Karoliina Lantto / yhteiskäyttötilat ja porrashuone sekä Kirsti Sivén ja Asko Takala, Arkkitehdit Oy
Laatoitusliike: Heikkinen Yhtiöt Oy
Pääurakoitsija: Rakennusliike Soimu Oy
"Hanke poikkesi perinteisestä kerrostalon suunnittelusta positiivisella tavalla. Tässä hankkeessa pääsin tutustumaan kaikkiin tuleviin asukkaisiin."
Arkkitehti Kaisa Savolainen

Ryhmärakennushanke

As Oy Stadin Sintti on ryhmärakennushanke, jossa jokainen asunto on asukkaan ja arkkitehdin yhteistyönä räätälöimä yksilöllinen koti. ”Ryhmärakennuttaminen poistaa muurin asukkaiden ja suunnittelijoiden väliltä ja näin sinä saat itsellesi räätälöidyn asunnon juuri omien tarpeittesi mukaisena”, kerrotaan Stadiin Ry:n verkkosivuilla hanketyypistä. Laattapisteen puolelta avainasiakaspäällikkö Juha Streng kommentoi: ”Tässä kohteessa tämä todella tapahtui.” Tavallisesta isosta rakennushankkeesta poiketen arkkitehti tapasi kaikki Sintin asukkaat suunnitteluvaiheessa. Asukkaat miettivät myös työryhmissä sisustusvalintoja muun muassa yhteistiloihin.

Laattapiste toimitti laatat ja kylpyhuonekalusteet kylpyhuoneisiin ja yhteistiloihin. ”Rakennusvaiheessa yhteistyö pääurakoitsija Rakennusliike Soimu Oy:n sekä laatoitusurakoitsija Heikkinen Yhtiöt Oy:n kanssa oli todella tiivistä”, lisää Juha Streng. ”Laattapiste asensi kohteen kylpyhuonekalusteet ja kaikki toimittamamme tuotteet kuljetettiin sovittuina ajankohtina huoneistokohtaisesti pakattuna, mikä helpotti työmaan logistiikkaa.”

Runsaan kylpyhuonevalikoiman pohjalta arkkitehti Kaisa Savolainen laati hintatavoitteisiin sopivan laajan tuotevalintalomakkeen, josta asukkaat tekivät valinnat omiin kylpyhuoneisiinsa. Asukkaat hyödynsivät myös Laattapisteen Showroomin myyntinäyttelyä, muutostyöpalvelua ja kylpyhuonemyyjien ammattitaitoista palvelua kylpyhuoneiden kalustevalintojen tukena. Asukkaat ovat tyytyväisiä Laattapisteen laajan valikoiman mahdollistamiin yksilöllisiin ja laadukkaisiin ratkaisuihin uusissa kodeissaan.

Pikkukuva 3

Asunnot suunniteltiin yhteistyössä arkkitehdin kanssa asukkaiden yksilöllisiin tarpeisiin.

Pikkukuva 2

Saunaosasto asukkaiden yhteiskäyttöön.

Pikkukuva 1

Jokaisesta asunnosta tuli persoonallinen asukkaan valintojen mukaan.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä