Kuva_1
Kuva_2
Kuva_3
Kuva_4
Kuva_5
Kuva_6

Hotel Alsik

Saksan ja Tanskan raja lähellä sijaitseva Steigenberger Alsik Hotel & Spa on Sønderborgin kaupungin satama-alueen upea maamerkki, luksushotelli, joka tarjoilee aitoa tanskalaista hyggeilyä. Hotellin on suunnitellut yksi Tanskan kuuluisimmista arkkitehtiyrityksistä, Henning Larsen.

Hotelli pitää sisällään myös Tanskan suurimman kylpylän – Alsik Spa:ssa on peräti 4500 neliötä ja neljä kerrosta. Hotellivieraat voivat valita mieluisensa 60 erilaisesta kylpylä- ja wellness-kokemuksesta: tarjolla on joogaa, pilatesta, kuntosali, hierontoja, kauneudenhoitopalveluita, saunamaailma ja upea allasosasto, jonka kaikki laatat ovat Pukkilan Blackboard-sarjasta.

"Pukkilalla on pitkä kokemus uimahalli- ja kylpyläprojekteista. Suomessa on noin 250 toiminnassa olevaa uimahallia ja -kylpylää, ja Pukkila on ollut mukana yli puolessa niistä", Pukkilan projektipäällikkö Anne Latvanen sanoo.

Uimahallien ja erilaisten allasosastojen rakentaminen on lisääntynyt Suomessa viime aikoina. "Suurin osa Suomen uimahalleista on rakennettu 1960- ja 1970-luvuilla. Rakennukset ovat jo melko iäkkäitä ja kunnoltaan vaihtelevia, vaikka halleja peruskorjataan ja laajennetaan vuosittain. Jos ajatellaan kestävän kehityksen mukaista rakentamista, tulisi aina miettiä, onko järkevämpää peruskorjata vanhaa vai rakentaa kokonaan uusi uimahalli", Latvanen sanoo.

Projektin tyyppi:
  • Kylpylät ja uima-altaat
Sijainti: Sønderborg, Tanska
Rakennustyyppi: Hotelli
Rakennusvuosi: 2018
Pinta-ala: 4500 m²
Suunnittelija: Henning Larsen Architects
Rakennusliike: A. Engaard

Tunnelma skandinaavisesta luonnosta

Alsik Spahan Blackboard-laatta löysin tiensä Ricchetti Groupin Tanskan yksikön, Eversin, kautta. Ricchetti Group on yksi Euroopan suurimmista keraamisten laattojen valmistajista, ja se toimittaa laattoja ympäri maailmaa.

"Steigenberger Alsik Hotel & Spahan haluttiin luoda skandinaavisesta luonnosta tuttu tunnelma. Blackboard-sarjan laatoista löytyi tarkoitukseen sopiva maanläheinen ja rauhoittava värimaailma ja runsaasti eri koko- ja pintavaihtoehtoja", Latvanen sanoo.

Blackboard-sarjan laatoissa on luonnollisen vaihteleva kuviointi ja väri, jonka ansiosta laatat muistuttavat aitoa kiveä. Laatat ovat lasittamattomia porcellanatoja, jotka tiiviinä ja erittäin kestävinä sopivat monenlaiseen käyttöön sisä- ja ulkotiloissa. Luonnonläheiset värit ovat white, ash, mud ja antracite.

Sarjan kalibroituja peruslaattoja on saatavana neljässä koossa, 30×60 cm, 60×60 cm, 20×120 cm ja 60×120 cm. Lisäksi tarjolla on kaksi mosaiikkia sekä jalkalistat ja askelmalaatat kaikissa väreissä. Struktuuripintaisten laattojen liukastumisenestoluokitus on R11 ja himmeäpintaisten R10. Kirjavuusluokitus on V3.

Aula ja ravintola

Allasosasto

Kuva_1
Kuva_2
Kuva_3
Kuva_4
Kuva_5
Kuva_6
Kuva_1
Kuva_2
Kuva_3
Kuva_4
Kuva_5
Kuva_6

Suihkutila

Spa-osasto ja sauna

Kuva_1
Kuva_2
Kuva_3
Kuva_4
Kuva_5
Kuva_6
Kuva_1
Kuva_2
Kuva_3
Kuva_4
Kuva_5
Kuva_6

Hotelli

Spa-tunnelmaa

Kuva_1
Kuva_2
Kuva_3
Kuva_4
Kuva_5
Kuva_6
Kuva_1
Kuva_2
Kuva_3
Kuva_4
Kuva_5
Kuva_6

Alsik-hotelli televisiosarjan tähtenä

Alsik-hotelli tuli kertaheitolla kuuluisaksi Tanskassa, kun siellä kuvattiin kaksi tuotantokautta Koch'en på toppen -realitysarjaa. Huippusuosittu televisiosarja seuraa luksushotellin arkea huippukokki Jesper Kochin ja hänen tiiminsä näkökulmasta.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä