Kuva_1
Kuva_2

As Oy Oskelantie 10 uima-allasosasto

07.02.2022

1960-luvulla valmistuneessa helsinkiläistaloyhtiössä As Oy Oskelantie 10:ssä viemäri- ja vesiputkien käyttöiän lähestyessä loppuaan aloitettiin hyvissä ajoin valmistelemaan linjasaneerausta.

Viemäri- ja vesiputkien uudistuksen yhteydessä jouduttiin tekemään alakatot ja vesieristykset uusiksi, joten taloyhtiö päätti hyödyntää tilanteen ja päivittää samalla märkätilat 2020-luvun vaatimuksien tasolle myös viihtyvyyden ja turvallisuuden osalta. Näiden muutosten avulla haluttiin nostaa yhteisen saunaosaston käyttöastetta.

Taloyhtiön edustajana ja rakennuttajakonsulttina toimi Amrak Oy:n Antti Mikkonen, joka vastasi myös valvonnasta sekä suunnittelunohjauksesta. Projektin urakoinnista vastasi Remonttipalvelu Jutoro Oy.

Projektin tyyppi:
  • Kylpylät ja uima-altaat
Sijainti: Helsinki
Rakennustyyppi: Pienkerrostalo
Rakennusvuosi: 1965
Rakennuttaja: Amrak Oy
Rakennusliike: Remonttipalvelu Jutoro Oy
Turvallisuutta ja käyttömukavuutta saunaosastolle

Laattojen käyttösopivuus ja liukkausluokat olivat ensiarvoisen tärkeää huomioida suunnittelussa turvallisen käytettävyyden varmistamiseksi yhteisissä allas- ja pesutiloissa. Tilan tarpeisiin oikein valitut karkeammat laatat tarjoavat parempaa pitoa lattian ollessa märkä, mikä on erityisen tärkeää esimerkiksi lapsille, vanhuksille ja liikuntarajoitteisille.

”Saimme Laattapisteeltä nopeasti hyviä ohjeita ja vinkkejä miten varmistetaan yhteisten tilojen turvallisuus ja pysytään budjetissa.”
Markku Toivakka arkkitehti, Arkkitehtuuritoimisto M.A.T Ky
Suihkukuva 1
Suihkukuva 2

Laadukas yhteistyö suunnittelijoiden kanssa säästää aikaa ja rahaa

Suunnittelijat olivat alusta lähtien yhteistyössä Laattapisteen projektipäällikön kanssa sopivien tuotteiden määrittelemiseksi. Projektin etenemisen kannalta oli ensiarvoisen tärkeää tuotteiden hyvä saatavuus sekä oikea hintaluokka, budjetissa pysymisen varmistamiseksi.

Hyvä esimerkki yhteistyön toimivuudesta oli allaslaatan sävyn valitseminen. Harva tulee ajatelleeksi, että laatan väri näyttää erilaiselta siinä vaiheessa, kun sitä katsotaan altaassa olevan vesimassan läpi. Tämä on sellainen seikka, joka on hyvä ottaa aina huomioon laatan väriä valittaessa.

Havainnekuvat apuna suunnittelijalle ja osakkaille

Projektissa suunnittelijan apuna oli Laattapisteen tilasta tekemät havainnekuvat, jotka auttoivat tuotteiden valinnassa sekä helpottivat huomattavasti vaihtoehtojen esittelyä taloyhtiön osakkaille. Havainnekuvien avulla myös osakkaat pystyivät heti näkemään, miltä lopputulos tulisi näyttämään. Hyvin suunniteltu toteutus säästää aikaa ja rahaa sekä helpottaa toivotunlaisen lopputuloksen saavuttamisessa.

Laattapisteeltä saa halutessaan myös 360-näkymän kohteesta, jonka avulla pääsee katsomaan vielä tarkemmin suunniteltua kokonaisuutta. 360-näkymän voi vaivattomasti avata QR-koodin avulla suoraan puhelimeen.

Havainnekuva 1
Havainnekuva 2
Havainnekuva 3
Havainnekuva ja valmiskohde

Vasemmalla puolella havainnekuva suihkutilasta ja oikealla puolella valmis suihkutila.

”Valitsimme Laattapisteen aikaisempien kokemuksiemme pohjalta, sillä Laattapiste tarjoaa hyvää palvelua ja monipuoliset mallistot.”
Markku Toivakka arkkitehti, Arkkitehtuuritoimisto M.A.T Ky

Ennen ja jälkeen -kuvat

Ennen ja jälkeen -kuva 1

Uima-allas osaston viihtyvyys, valoisuus ja turvallisuus huomioitiin huolellisesti linjasaneerauksen yhteydessä toteutetuissa korjauksissa. Samalla uima-altaan vieressä sijainnut suihku siirrettiin toiselle seinällä ja ovi vaihdettiin valoa läpi päästäväksi.

Ennen ja jälkeen -kuva 2

Vanhat tummat kaakelit korvattiin vaaleilla LPC Pools- ja LPC Armonia -kaakeleilla, jotka tekivät tilasta valoisan sekä tilavamman tuntuisen. 

Ennen ja jälkeen -kuva 3

Veden sävyä voimistamaan valittujen LPC Ocean -sarjan laattojen lisäksi altaaseen asennettiin vedenalaiset valot korostamaan veden liikettä ja tuomaan valoisuutta.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä