Pääkuva

Tyylikkään omakotitalon märkätilat uuteen uskoon

03.05.2024

Arkkitehti Pekka Pitkänen on piirtänyt kohteen upean kivitalon yksityistaloudeksi professori Palvalle ja perheelleen, minkä johdosta talon nimettiin Villa Palvaksi. Talon avarat tilat ovat suunniteltu keskittymään atriumin ympärille ja projektissa entisöidyssä suihkutilassakin yksityiskohtana esiintyvät lasitiili-ikkunat ovat tunnetusti Pitkäsen tavaramerkki.

Oululainen pariskunta oli hieman kyllästynyt viehättävän kotinsa sauna-, suihku- ja kodinhoitotilojensa vanhentuneeseen ilmeeseen ja halusi uudistaa tilat, jotka olivat jo aikansa nähneet. Tavoitetilana oli päivittää tilat vastaamaan nykypäivän modernia mukavuutta ja toimivuutta säilyttäen kodin alkuperäistä charmia. Entisöinti on tärkeä osa kodin kunnostusprojektia, joka tuo vanhoihin tiloihin uutta elämää ja modernia toimivuutta. 

Projektin tyyppi:
  • Kuluttajat
Sijainti: Oulu
Rakennustyyppi: Omakotitalo
Rakennusvuosi: 1964
Pinta-ala: 164 m²

Ennen upeaa muodonmuutosta

Ennen kuva 1
Ennen kuva 2
Ennen kuva 3

Näyttävä lopputulos

Entisöintiä suunnitellessa oli tärkeää ottaa huomioon tilojen käyttötarpeet, materiaalien kestävyys ja esteettiset tekijät. Entisöimisprojektiin pariskunta lähti hakemaan spa-tunnelmaa tiloihinsa - toiveena tähän oli saada isoa laattaa tuomaan ylellistä ilmettä, alkuperäisenä ajatuksena terrazzokuosissa. Lopuksi asiakkaat päätyivät kuitenkin valitsemaan kauniin LPC Aventuran marmorikuvioisen suurlaatan, jotka tuovat tiloihin hienostunutta raikkautta. Laadukkaat kalusteet, kuten Dansanin Luna tupla-allaskaappi yhdistettynä ylellisiin Alice Formin tason päälle asennettaviin pesualtaisiin, täydensivät ilmettä tuoden siihen modernia kontrastia. Saunan perinteinen lämmin puu yhdistettiin marmorilaattoihin tuoden tilaan toivottua hienostunutta spa-tunnelmaa. Kodinhoitotilassa pyrittiin maksimoimaan toiminnallisuus ja esteettisyys.

Asiakkaille tarjottiin räätälöidyt ratkaisut kohteeseen sopiviksi heidän toiveidena mukaan, suunnittelijan asiantuntevien ehdotusten säestämänä. Ammattilaisen konsultointi auttaa tehostamaan projektin etenemistä ja toteuttamaan haaveet viimeisiä yksityiskohtia myöten. Asiakas esimerkiksi toivoi peilikaapit koko kalusteen leveydeltä, jolloin hiusten laittaminen on helppoa.

Lopputuloksesta asiakkaat kertoivat tykänneensä kovasti - valinnat osuivat kohdilleen täydellisesti ja kaikki on myös toiminut mutkattomasti. Hulppea pesuhuone ja saunatilat saavat aina kehuja vierailijoilta! Ainoa haave, mikä jätettiin vielä tulevaisuuteen seuraavaksi projektiksi kylpyhuonetilassa, oli kylpyamme. Kylpyhuone-, sauna- ja kodinhoitotilojen entisöinti toi vanhoihin tiloihin modernia mukavuutta, samalla säilyttäen niiden alkuperäisen viehätyksen. Ammattitaitoinen suunnittelu ja toteutus varmistivat onnistuneen entisöintiprojektin, joka kestää aikaa ja käyttöä.

Kuvanosto 1

Grohen etäbidee mahdollistaa suihkukahvan sijoittamisen vapaasti.

Kuvanosto 2

Purus Design -kaivonkannen avulla lattiakaivo saatiin sulautumaan lattiaan lähes huomaamattomaksi.

Kuvanosto 3

Lämpimän puun ja vaalean marmorin yhdistelmä tuo mielenkiintoisen kontrastin saunaan.

Kuvanosto 4

Wedistä rakennettu suihkuhylly kruunaa upea suihkutilan Grohen sadesuihkun ohella.

Kuvanosto 5

Kaikki tilat ovat trendikkäitä ja toimivia kodinhoitohuonetta myöten.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä