Kuva1

Vuonna 1539  rakennetun Gentin kaupungintalon lattiaa jäljittelevä laattalabyrintti koristaa musiikkihuoneen lattiaa. Tatu Tuominen, Satujen palatsit, 2020. Valokuva: Patrik Rastenberger, 2020.

Kuva2

Ruokailuhuoneen lattian kuvio on saanut vaikutteensa kuningas Hassan II:n Casablancassa sijaitsevan moskeijan hamamin uima-altaan pohjakoristelusta. Tatu Tuominen, Satujen palatsit, 2020. Valokuva: Patrik Rastenberger, 2020.

Kuva1
Kuva2

Päiväkoti Korento

17.06.2021

Kuvataiteijija Tatu Tuominen suunnitteli maunulalaiseen päiväkotiin kuusiosaisen Satujen palatsit -nimisen taideteoksen. Kaksi teoksista on toteutettu laatoittamalla, ja laattana on käytetty LPC P21-sarjan lattialaattoja. Teokset kuuluvat Helsingin kaupungin taidemuseo Hamin julkisen taiteen kokoelmiin ja on toteutettu kaupungin noudattamalla prosenttiperiaatteella, mikä tarkoittaa, että kaupungin kiinteistöjen uudis- tai korjausrakentamisen kustannuksista noin prosentti varataan uuden julkisen taiteen toteuttamiseen.

Tiloissa toimivat suomenkielinen Päiväkoti Korento ja ruotsinkielinen Daghemmet Humlan. Päiväkotirakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto AFKS, Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä. Satujen palatsit -teoksen osien kuviot lainaavat historiallisten rakennusten lattiakoristeiden osia ja ornamentiikkaa.

Projektin tyyppi:
  • Oppilaitokset ja päiväkodit
Sijainti: Helsinki
Rakennustyyppi: Päiväkoti
Rakennusvuosi: 2020
Suunnittelija: Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä
Rakennuttaja: Helsingin kaupunki
Rakennusliike: Arkta Kultti Oy

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä