Kuva
Pohjakuva
Kuva
Pohjakuva

Pieni punainen kylpyhuone

17.05.2017

1930-luvun kerrostalokodin kylpyhuone

Vanha kylpyhuone päätettiin remontoida nykynormeja ja asukkaan toiveita vastaavaksi. Pieneen tilaan saatiin mahtumaan kaikki asukkaan toivomat ratkaisut. Tehosteväriksi valittiin piristävä punainen.

Vanhan kerrostalokodin kylpyhuone oli jo nähnyt parhaat päivänsä ja ei ollut oikein enää toimivakaan. Ammeesta haluttiin päästä eroon, jotta pieneen kylpyhuoneeseen saataisiin lisää säilytystilaa ja kunnon paikka pesukoneelle. Remontti sujui sovitusti aikataulussa, ja lopputulos oli asukkaasta juuri hänen toiveidensa mukainen. 

Projektin tyyppi:
  • Kuluttajat
Sijainti: Helsinki
Rakennustyyppi: Kerrostalo
Rakennusvuosi: 1938
Pinta-ala: 3 m²
Suunnittelija: Laattapiste Oy
Pääurakoitsija: Laattapiste Oy
”Remontin pitää mennä niin kuin on luvattu, minulla ei ole aikaa valvoa työtä.”
Asiakas Helsinki

Hinta yhteensä: 20 089,70 €
Laatat: 614,50 €
Kalusteet ja tarvikkeet (kaapit, allas, wc-istuin, suihkuseinä, lattiakaivonkansi jne.): 3 471,80 €
Rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet: 4 560,70 €
Remonttityöt: 8 689 €
Sähkötyöt: 613,20 €
Putkityöt: 1 003,80 €
LVIS-tarvikkeet: 686,70 €
Rahtikulut: 450 €

Remonttityön osuudesta puolet voi vähentää verotuksessa. 
Vuosittain kotitalousvähennystä voi saada

  • yhden hengen taloudessa 2 400 €
  • kahden hengen taloudessa 4 800 €.

Rempparaha-rahoitus samanlaiseen kylpyhuoneeseen alkaen 341,53 €/kk

  • Rahoitettava määrä 20 089,70
  • Kuukausierä 341,53 €
  • Luottoaika 75 kk
  • Luottohinta 24 803,32 €
  • Rahoituskorko 6,60 %
  • Vuosikorko 6,96 %
  • Laskutuspalkkio 7 €

Rahoitus on kertaluotto 1 000–50 000 €. Todellinen vuosikorko 10 000 €:n luotolle on 7,61 %, kun luoton korko on OP-prime +6,25 % (6,5 % 4/18). Laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 636,34 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 170 €:n minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 77 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

TOIMIVA TILAIHME

Ajatus kylpyhuoneremontista kypsyi vähitellen

”Asun vanhassa, vuonna 1938 rakennetussa talossa. Talossa oli ollut putkiremontti 90-luvun alussa, mutta sen jälkeen kylpyhuoneessa ei ollut tehty mitään remonttia. Kylppäri ei ollut enää tätä päivää, kaikki oli vanhentunutta. Ammeen vaihtamista olin jo pitkään miettinyt, ja kosteussuojauksetkaan eivät olleet nykynormien mukaiset. Ajattelin myös, että jos joskus haluan myydä asunnon, olisi kaikki remontin jälkeen hyvässä kunnossa ja voisin tehdä kaupat turvallisin mielin.

Ajatus remontista kypsyi pikkuhiljaa; katselin vähän nettisivuilta ja lehdistä eri vaihtoehtoja ja keskustelin tuttavien kanssa. Minua kuitenkin mietitytti, mihin siirtyisin, koska en voisi asua pienessä asunnossa remontin aikana, ja käyn töissäkin. Sitten ystäväni sijoitusasunto vapautui ja kuulin, että pääsisin sinne pakoon remonttia. Se nopeutti aikatauluani ja aloin miettiä remonttia vakavasti.

Katsoin Laattapisteen nettisivuja ja kuulin pariltakin tuttavalta myönteistä palautetta Laattapisteen tekemästä remontista, joka oli onnistunut oikein hyvin. Oli minulla toisiakin vaihtoehtoja, mutta ajattelin, että käyn nyt Vantaan-myymälässä katsomassa tuotteita. Näin sitten varasin ajan.

Pikkukuva 2

Kätevät taiteovet säästävät tilaa ja ovat siten erinomainen ratkaisu ahtaisiin neliöihin. 

Pikkukuva 3

Pieneen kylpyhuoneeseen saatiin mahtumaan hämmästyttävä määrä erilaisia toimintoja. 

Pikkukuva 1

Punainen päätyseinä tuo väriä ja toimii piristävänä tehoste-elementtinä.

Toiveena ajaton ja selkeä kylpyhuone

Minulle oli selvää, että ratkaisun pitää olla ajaton ja selkeä. Mietin, että pitää olla valkoista ja musta lattia, mutta halusin myös jotain väriä, koska kyse on pienestä tilasta. Myyjä Tuulan kanssa kävimme vaihtoehtoja läpi ja hän oivalsi hyvin, mitä etsin. Sain myös hyviä vinkkejä.

”Jo pelkän valaistuksen ansiosta tämä on
kuin toinen tila.”

Ensimmäisessä palaverissa tekijät tulivat paikalle ja kävimme yksityiskohtia läpi. Sitten annoin avaimet ja sanoin, että hoitakaa homma. Halusin sellaiset kumppanit, että näin uskalsin tehdä. Remontin pitää mennä niin kuin on luvattu, minulla ei ole aikaa valvoa työtä. Ja kaikki menikin hienosti aikataulussa. Kolme viikkoa siinä kesti, muutaman kerran kävin paikan päällä ja katsoimme samalla pieniä yksityiskohtia.

Kaunis ja toimiva lopputulos

Lopputuloksesta pidän todella paljon. Joka kerta, kun astun kylpyhuoneeseen, ajattelen: ’Ai kun ihana!’ Kylpyhuoneeseen saatiin kaikki, mitä olin ajatellut, vaikka sinne piti mahtua paljon erilaisia asioita. Tilasta tuli toimiva ja visuaalisesti kaunis ─ olen tosi tyytyväinen punaiseen: pientä väriä muuten aika yksinkertaisessa kylppärissä.

Uudessa kylpyhuoneessa on asioita, joita vanhassa ei ollut lainkaan ja jotka eivät ennen toimineet. Jo pelkän valaistuksen ansiosta tämä on kuin toinen tila. Säilytystilat ja sadesuihku ovat ihanat, ja kääntyvät suihkuseinät säästävät tilaa. Ennen pesukoneen kanttakaan ei saanut kunnolla auki, ja nyt koneelle on järkevä paikka. Uudet pinnat on myös ihana ja helppo pitää puhtaana ─ ihan toista kuin ennen!

On ilo, kun tässä on kaikki kohdallaan. Olen hyvin tyytyväinen. Täytyy sanoa, että kaikki tuli, mitä olin toivonut, ja lisäksi jotakin sellaista, mitä en ollut ajatellutkaan!”

Asiakas Helsingistä

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä