Kuva_1
Kuva_2

Sokos Kuopio

18.10.2021

Kuopion Sokoksen WC-tilojen saneeraus valmistui syksyllä 2021. Tavaratalon johtajan ajatuksena oli luoda tavaratalosta viihtyisä kokonaisuus, johon asiakkaat voivat tulla myös fiilistelemään tuotteita kaikessa rauhassa. Kauniiden WC-tilojen haluttiin lisäävän tavaratalon ylellisyyttä ja luovan asiakkaille elämyksellisen kokemuksen arjen luksuksesta. Lopputuloksen oli oltava myös kulutuksen kestoltaan ja siivottavuudeltaan toimiva.

Tiloihin haluttiin isoa, näyttävää laattaa ja vähän saumaa, mikä lisää ylellistä kokonaisvaikutelmaa. Materiaalivalintaa ohjasi biofiilinen suunnittelu eli sisätiloihin haluttiin tuoda luontoteemaa. Keidasmaista tunnelmaa luotiin uudella LPC Showall -sarjan 60x120 kokoisilla laatoilla, joista tehtiin tiloihin tehosteseinät. Muuten seinät ja lattiat tehtiin LPC Cosmos -sarjan hiilineutraaleilla laatoilla.

Tiloihin valitut WC-elementit koteloitiin Wedi-levyllä ja saumattiin epoksilla puhtaanapidon kannalta. Vedeneritys-, kiinnitys- ja saumaustuotteet ovat Mapein valikoimasta. Helpon puhdistettavuuden takia tiloihin valittiin seinä-WC-ratkaisu reunattomalla huuhtelulla ja likaa hylkivällä Laufen Clear Coat -pinnalla. Kalusteista valaistut peilit tulivat Dansanin Mido ja YOU -sarjoista, käsienpesualtaat Laufenilta ja automaattihanat Grohelta. Allastasot ovat Baltecon Xonyx-mallistosta ja pyyhekoukut Gedyn Canarie-mallistosta.

Projektin tyyppi:
  • Muut julkiset kohteet
Sijainti: Kuopio
Rakennustyyppi: Kokoontumisrakennus
Rakennusvuosi: 1996
Suunnittelija: Rakennussuunnittelutoimisto Turunen & Räisänen Ky, Minna Kilpeläinen
Pääurakoitsija: Rakennustyö Salminen
"Asiakkaat ovat ottaneet uudistuneet tilat positiivisesti vastaan. Tilat ovat juuri sopivan ylelliset ja siistit, ja laatat sekä valaistus ovat keränneet kovasti kehuja."
Pia Virtanen Tavaratalonjohtaja Sokos Kuopio
Pikkukuva 2

Naistenpuolen WC-tiloihin laataksi valikoitui LPC Showall Jungle -kuviolaatta, jonka kuvio muodostuu kahdesta 60x120 rektifioidusta laatasta. Muut seinät ja lattia ovat LPC Cosmos -sarjaa.

Pikkukuva 3

Dansani YOU -sarjan Corona-peili heijastaa valoa seinälle tuoden kauniisti esille laatan hienostuneen mattapintaisen betonikuosin, johon on yhdistetty ripaus metallisuutta. Laattojen kuosissa on nähtävillä naarmuja ja kuluneisuutta, joka luo niille ainutlaatuisen ilmeen. LPC Cosmos -sarja on palkittu 2019 A+ Product Awards-palkinnolla

Pikkukuva_4

Kohteeseen valittiin helposti puhtaana pidettävä ja tyylikäs seinäviemäröintiratkaisu Laufenin altailla sekä Grohen automaattihanoilla.   

Pikkukuva_6

Miestenpuolen WC tiloihin laataksi valikoitui LPC Showall Black Leaf -kuviolaatta, jonka kuvio muodostuu kahdesta 60x120 rektifioidusta laatasta. Muut seinät ja lattia ovat LPC Cosmos-sarjaa.

Pikkukuva 1

Miesten WC-tilojen valaistut peilit ovat Dansani Mido -sarjasta.

Pikkukuva_5

Tehostelaatan kultaus yhdessä lattialaatan kanssa luo ylellisen vaikutelman. Myös seinä-WC jatkaa tilan modernia linjaa.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä