Karusellikuva 1
Karusellikuva 2
Pohjakuva
Karusellikuva 1
Karusellikuva 2
Pohjakuva

Tyylikäs vapaa-ajan asunto

02.05.2017

2000-luvun omakotitalon kylpyhuoneet

Viisihenkisen perheen vapaa-ajan asunnon kylpy- ja wc-tilat remontoitiin vastaamaan paremmin perheen tyyliä ja tarpeita. Oivaltavien tilamuutosten myötä asuntoon saatiin myös yksi kaivattu makuuhuone lisää.

Omakotitalo oli aikanaan rakennettu hieman eri tarpeista lähtien ja se ei vastannut enää nykyisten asukkaiden tyyliä tai toiveita. Remonttisuunnittelun lähtökohtana olivat tilamuutokset, joilla turhat toiminnot poistettiin ja tilat otettiin hyödyllisempään käyttöön. Myös materiaalit kaipasivat päivitystä, joten ne uusittiin kauttaaltaan. 

Projektin tyyppi:
  • Kuluttajat
Sijainti: Hämeenlinna
Rakennustyyppi: Omakotitalo
Rakennusvuosi: 2000
Pinta-ala: 30 m²
Suunnittelija: Laattapiste Oy
Asennusliike: Putkimaja Oy
Pääurakoitsija: Laattapiste Oy
"Tilat toimivat juuri niin kuin halusimmekin."
Julia Jouhki Renko

Hinta yhteensä: 75 879,80 €
Laatat: 4 176,10 €
Kalusteet ja tarvikkeet (kaapit, allas, wc-istuin, suihkuseinä, lattiakaivonkansi jne.): 16 789,80 €
Rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet: 15 723,60 €
Remonttityöt: 32 319 €
Sähkötyöt: kohteessa on käytetty ulkopuolista sähköurakoitsijaa
Putkityöt: 3 536,50 €
LVIS-tarvikkeet: 2 212 €
Rahtikulut: 442,80 €
Rahti tehtaalta: 200 €
Vesieristystarkastus: 480 €
Kotitalousvähennys työn osuudesta yhden hengen taloudessa: 2 400 €
Kotitalousvähennys työn osuudesta kahden hengen taloudessa: 4 800 €

HARMONISET JA TOIMIVAT KYLPYTILAT

Tilamuutoksilla lisää toimivuutta vapaa-ajan asuntoon

”Vapaa-ajan asuntomme ovat rakennuttaneet aikoinaan vanhempani ja se on tehty hieman eri lähtökohdista kuin missä käytössä talo on nykyään. Halusimme toteuttaa remontin, jossa paitsi materiaalit päivitettäisiin tähän päivään, myös toiminnallisuus vastaisi paremmin perheemme tarpeita. Talossa oli aiemmin sauna, mutta emme käyttäneet sitä juurikaan, sillä talon vieressä on myös erillinen, puulämmitteinen sauna. Saunan sijaan kaipasimme vapaa-ajan asuntoon yhtä makuuhuonetta lisää, jotta kaikille saataisiin omat huoneet. 

Valitsimme remonttikumppaniksi Laattapisteen, koska olen ennenkin ollut tekemisissä heidän kanssaan ja halusin valita toimijan, jolta saa koko kokonaisuuden samasta paikasta.  

Tilat suunniteltiin uusiksi niin, että aiemmin pukeutumistilana toimineesta huoneesta tehtiin makuuhuone. Saunasta luovuttiin ja kylpyhuoneeseen tuotiin sen sijaan kylpyamme. Lisäksi kylpyhuoneesta avattiin ovi ulos, jonne rakennettiin uusi terassi. Kun remonttiin kerran ryhdyttiin, päätettiin samalla uudistaa myös erillinen suihku- ja wc-tila. 

Pikkukuva 2

Näyttävät marokkolaiset laatat tuovat kylpyhuoneeseen särmää.

2360x2360 px mallikuva

Modernin pelkistetty hana ja linjakas taulunkehyspeili ovat kiinnostava vastapari koristeellisille laatoille.

Pikkukuva 3

Koska kuviolaatan kuosi on voimakas, rinnalle valittiin hillityt seinälaatat ja valkoiset kylpyhuonekalusteet.

Materiaalit oman maun mukaisiksi

Kylpyhuoneessa oli aiemmin paljon puuta sekä valkoiset laatat seinissä ja tiilenpunaiset lattiassa. Halusimme päivittää tilat vastaamaan paremmin omaa tyyliämme ja asunnon muuta sisustusta. Tilojen ulkonäöstä meillä ei ollut aluksi niin selkeää kuvaa, mutta Laattapisteeltä löytyi mukavasti vaihtoehtoja, joiden pohjalta päästiin alkuun. Suunnitteluprosessi oli interaktiivinen — ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­kerroin suunnittelijalle selkeästi omista toiveistani ja niiden perusteella hän ehdotteli minulle eri vaihtoehtoja.  

”Suunnitteluprosessi oli interaktiivinen.”

Valitsimme lopulta kylpyhuoneen lattiaan värikästä, marokkolaistyylistä laattaa. Seinät halusimme pitää neutraaleina ja vaaleina. Valkoiset kylpyhuonekalusteet tuovat lämpimien sävyjen keskelle raikkautta. Pieneen suihku- ja wc-tilaan valitsimme valkoisen seinälaatan ja tummanharmaan lattialaatan. Suihkualueen lattia laatoitettiin harmaalla luonnonkivilaatalla, joka on ihanan tuntuinen jalkojen alla.

Itse remontti sujui suunnitelmien mukaan siististi ja asianmukaisesti ja pysyi myös aikataulussa. Olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Tilat miellyttävät visuaalisesti ja toimivat juuri niin kuin halusimmekin.”

Julia Jouhki, Renko

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä