Kuvalohko 1

Valkoinen kiviamme on muotoilultaan siro ja silti tilava.

Kuvalohko 2

Harmaasävyiset laatat ovat ajaton ja harmoninen valinta.

Kuvalohko 3

Yksi seinä sai ylleen struktuuripintaiset, veistokselliset laatat.

Kuvalohko 4

Tilassa on leikitelty onnistuneesti erikokoisilla laatoilla.

Pohjakuva
Kuvalohko 1
Kuvalohko 2
Kuvalohko 3
Kuvalohko 4
Pohjakuva

Valoisa ja kaunis kotikylpylä

16.05.2017

1990-luvun omakotitalon pesuhuone ja sauna

Omakotitalon pesuhuoneesta ja saunasta kuoriutui avara ja valoisa kotikylpylä. Remontin yhteydessä materiaaleiksi valittiin ajattomia ja hillittyjä vaihtoehtoja. Myös saunan paikkaa vaihdettiin toiselle seinustalle.

Pesuhuoneeseen kaivattiin lisää valoa ja avaruutta, ja myös saunan paikan vaihtaminen oli asukkaiden mielessä. Suureen remonttiin ryhtyminen arvelutti kuitenkin heitä. Remonttipäätöstä vauhditti tieto siitä, että muutostoiveet olivat toteutettavissa.

Projektin tyyppi:
  • Kuluttajat
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Rakennustyyppi: Omakotitalo
Pinta-ala: 15 m²
Suunnittelija: Laattapiste Oy
Pääurakoitsija: Laattapiste Oy
”Meitä mietitytti, onko näin suurta muutosta mahdollista toteuttaa.”
Asiakas Espoo

Tunnelmallinen kotikylpylä

”Rakensimme talomme 1990-luvun lopussa ja valitsimme silloin kylpyhuoneeseemme ajan hengen mukaisesti hyvin lämpimiä sävyjä. Vuosien varrella aloimme kuitenkin kyllästyä värimaailmaan, ja kaipasimme kylppäriin lisää avaruutta. Visioimme, että saunan paikkaa vaihtamalla tilasta saisi valoisamman. Meitä kuitenkin mietitytti, onko näin suurta muutosta mahdollista toteuttaa.

Tuumasta toimeen: remontti alkaa

Eräänä päivänä päätimme lähteä katselemaan kylppäriimme laattoja Laattapisteeltä. Emme ajatelleetkaan muita vaihtoehtoja, sillä olimme hankkineet sieltä tuotteita ennenkin. Tällä reissulla remontti sai loppusysäyksensä, kun muutostoiveidemme kerrottiin olevan toteutettavissa.

Tällä kertaa toivoimme kylppärin väriksi rauhoittavaa harmaata. Kylpyhuonemyyjämme Sari kuitenkin ehdotti, että yhdestä seinästä tehtäisiin valkoinen. Näin tilaan saataisiin vieläkin enemmän kaipaamaamme valon tuntua.

Niinpä valitsimme yhdessä harmaiden laattojen rinnalle eläväpintaisen, valkoisen laattamallin. Katto päätettiin tehdä lämpökäsitellystä puusta, joka tuo tilaan pehmeyttä.

Kuvalohko 1

Suihkujen tekniikka ja ledeillä valaistu shampoohylly upotettiin seinään.

Kuvalohko 2

Tilasta saatiin avarampi, kun saunan paikkaa vaihdettiin. 

Kuvalohko 3

Laattojen ulkokulmiin tehtiin jiiraus, jolloin erillisiä laattalistoja ei tarvittu. 

Remontissa ei vältytty yllätyksiltä

Seuraavaksi työpäällikkö Matti tuli käymään, ja kävimme yhdessä läpi Sarin tekemän suunnitelman. Matti vahvisti, että saunan paikan vaihtaminen ei tuota ongelmia. Hän myös ehdotti, että seinään upotettavaan shampoohyllyyn laitettaisiin led-valot ja suunnitelmaan lisättäisiin valot myös lauteiden alle.

Varsinaisesti remontti polkaistiin käyntiin, kun Matti esitteli meille remonttiporukan. Kaikki heistä tuntuivat olevan hyviä tyyppejä. Remontti päätettiin aloittaa jo ennen joulua, sillä olimme lähdössä ulkomaanmatkalle ja näin hommia pystyttiin tekemään joulun välipäivinä poissa ollessamme.

Purkutöiden jälkeen vastassa oli kuitenkin yllätys: muutaman käytössä haljenneen laatan raoista oli päässyt ajan saatossa kosteutta laattojen alle. Kaikki saatiin onneksi hoidettua kuntoon kuivattamalla lattia.

”Koneellisen pölynpoiston sekä alipaineistuksen ansiosta pöly pysyi koko ajan poissa muualta kodista.”

”Upeampi lopputulos kuin osasin toivoa”

Olen lopputulokseen todella tyytyväinen: se on upeampi kuin osasin toivoakaan! Kaiken kaikkiaan remontti oli meille helppo. Pesuhuone saatiin eristettyä hyvin, ja koneellisen pölynpoiston sekä alipaineistuksen ansiosta pöly pysyi koko ajan poissa muualta kodista. Jännitimme kovasti, onnistuuko remontti, sillä muutos oli niin iso. Mutta nyt remontin valmistuttua voin vain todeta, että hommat kyllä sujuvat, kun asiantuntijat ovat paikalla.”

Asiakas Espoosta

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä