Karusellikuva_1
Karusellikuva 2
Karusellikuva 3
Karusellikuva 4
Karusellikuva_1
Karusellikuva 2
Karusellikuva 3
Karusellikuva 4

Uusi lastensairaala

26.11.2018

Olimme mukana Vuoden 2018 projektiksi valitussa Uudessa lastensairaalassa tavarantoimittajana sekä Arkkitehtitoimisto Sarcin yhteistyökumppanina. Arkkitehti Anita Kiiveri Sarcilta vastasi sairaalan konsepti- ja värisuunnitelmasta sekä toimi vastuuarkkitehtina taiteen sovittamisessa rakennukseen. Sisustussuunnittelun inspiraationlähteenä olivat Tove Janssonin muumitarinat sekä saaristoluontoaiheet. 

Projektin tyyppi:
  • Terveydenhuolto
Sijainti: Helsinki
Rakennustyyppi: Hoitoalan rakennus
Rakennusvuosi: 2018
Pinta-ala: 10000 m²
“Yhteistyö sujui hyvin sekä materiaalien, värien että teknisten ominaisuuksien valinnassa.”
Anita Kiiveri Arkkitehti

Uudessa lastensairaalassa värikkyys ja toiminnallisuus kohtaavat

Tarinallisuus ja värit suunnittelun taustalla

Sairaalaympäristössä pintojen puhdistettavuus on ehdottoman tärkeää. Uudessa lastensairaalassa syvällistä huomiota haluttiin sen ohella kiinnittää myös väreihin ja tarinankerrontaan. Värisuunnitelma, valaistus sekä muumikirjojen kuvat ja mietelauseet muodostavat tarinallisen kokonaisuuden, jonka avulla tiloista saatiin miellyttävät.

"Muumitarinoiden suvaitsevaisuus, lämpö, seikkailu ja omien pelkojen voittaminen istuvat hienosti sairaalan konseptiin. Värit, kuvitukset ja tarinat siirtyivät sivuilta seinille lapsien ja aikuisten iloksi luomaan lohtua ja tunnelmaa", luonnehtii arkkitehti Anita Kiiveri Arkkitehtitoimisto Sarcilta.

2360x2360 px

Seinälaatat: LPC P21, väri Mineral

2360x2360 px

Seinälaatat: LPC P21, värit Cristal ja Lima

2360x2360 px

Seinälaatat: LPC P21, värit Cristal ja Lima

Teemakerroksia ja luonnonelementtejä

Sisätilat ilmentävät Tove Janssonin maailmaa ja valittuja luonnonelementtejä, kuten rantahiekkaa, ajopuuta ja tähtitaivasta. Värisuunnittelussa haluttiin luoda erikseen lapsen ja aikuisen maailma: tiloissa, joissa lapsi on läsnä, käytettiin paljon värejä, ja henkilökunnan sekä omaisten tiloihin valittiin neutraalimpi väritys. "Pohdimme suunnittelussa aikuisten tarvetta päästä hetkeksi levähtämään erilaiseen värimaailmaan", Kiiveri kertoo.

Ote väreihin on rohkea. Eri kerrokset on suunniteltu teemoittain: kellarissa ollaan veden alla, ja sieltä kerrokset kohoavat kohti tähtiä ja avaruutta. "Kellarin vedenalainen maailma hehkuu välimerellistä turkoosia, kun taas viidakkokerroksessa on intensiivisiä, trooppisia värejä. Avaruus- ja tähtikerroksissa on käytetty yönsinistä, ja vuorikerroksen purppuran sävyt kumpuavat puolestaan suoraan Janssonin teoksesta Vaarallinen matka", Kiiveri kuvaa.

2360x2360 px

Lattia- ja seinälaatat: LPC P21, värit Cristal ja Tangerina (tilaustuote)

2360x2360 px

Seinälaatat: LPC P21, värit Cristal ja Alfazema (tilaustuote)

2360x2360 px

Lattia- ja seinälaatat: LPC P21, värit Cristal ja Gema

LPC P21 -laattasarja täytti kaikki vaatimukset

Uuden lastensairaalan suunnitelmissa vaatimuksena oli käyttää wc-tiloissa sekä altaiden taustalla ja välitilassa klinkkerilaattoja, jotka ovat tiiviitä ja sitovat vähiten kosteutta. Laatoissa tuli myös olla hyvä työstömahdollisuus porauksiin sekä laaja väri- ja kokoskaala. Nämä tarpeet täyttämään kohteeseen valittiin LPC P21 -sarja. Monipuolisessa sarjassa on yhteensä 57 täyteläistä väriä, joista Uuteen lastensairaalaan poimittiin valkoisen lisäksi 14 erilaista. Samoja värejä on saatavana sekä seinä- että lattiakäyttöön useina eri kokoina ja pintoina. Saumaksi valittiin epoksisaumalaasti, joka hylkii paremmin likaa ja kosteutta kuin sementtipohjainen saumalaasti.

Värit, tarinat ja sairaalahygienia kulkevat kohteessa käsi kädessä, ja mistään niistä ei tarvinnut tinkiä. "Yhteistyö sujui hyvin niin laattamateriaalien, värien kuin teknisten ominaisuuksienkin valinnassa. Oli hienoa huomata, miten satumainen tunnelma sairaalaan saatiin toiminnallisuudesta tinkimättä", Kiiveri kehuu.

2360x2360 px

Lattia- ja seinälaatat: LPC P21, värit Cristal ja Menta 

2360x2360 px

Monipuolisessa LPC P21 -sarjassa on 57 täyteläistä väriä.

2360x2360 px

Lattia- ja seinälaatat: LPC Nordik, väri grafiitti

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä