Karusellikuva_1
Karusellikuva 3
Karusellikuva 2
Karusellikuva 4

VALO Hotel & Work

22.02.2021

Helsingissä sijaitseva VALO Hotel &Work tarjoaa korkeamman käyttöasteen mahdollistavalla konseptillaan monipuolisia ja joustavia tilaratkaisuja hotelli- ja työhuoneista kokoustiloihin ja yhteisöllisiin työtiloihin. Hotelli- ja työhuoneiden sekä käytävien seinille valittiin pohjoismaiseen ilmeeseen sopivaa kudottua Fitnice-vinyylitapettia, jota toimitettiin kohteeseen yhteensä yli 10 000 m2. Vinyylitapeteissa tyylikäs suunnittelu kohtaa käytännöllisyyden ihanteellisella tavalla: neutraalin väriset ja eläväisellä kuosilla varustetut tuotteet ovat kulutusta ja kolhuja kestäviä sekä helppoja puhdistaa.

Projektin tyyppi:
  • Hotellit ja Ravintolat
Sijainti: Helsinki
Rakennustyyppi: Liikerakennus
Rakennusvuosi: 2020
Suunnittelija: Workspace Oy
Rakennusliike: SSA Rakennus Oy
Pääurakoitsija: Nurminen Works Oy, Proximus Oy
"Valikoimasta löytynyt vinyylitapetti oli lähes ainoa, jossa täyttyivät toivotut ominaisuudet: tiukka paloluokitus, pinnan kolhunkestävyys, hyvä siivottavuus ja oikea sävy. Lisäksi Laattapiste kotimaisena toimijana tuntui luontevalta kumppanilta."
Minna Hurme Head of Design, VALO Hotel & work

Harkitut materiaalit ja kumppanit

VALO Hotel & Work -konseptin monikäyttöisissä tiloissa pääteemoina ovat pohjoismaiset materiaalit, vastuulliset valinnat, luonto sekä selkeä tilakokemus. Materiaalien valintaa on ohjannut niiden huollettavuus ja kestävyys ja suunnittelussa on pyritty löytämään uniikkeja ratkaisuja huomioiden se, että tilakokemus syntyy kaikilla aisteilla.

Projektin kumppanivalinnassa painotettiin erityisesti kotimaista tuotantoa ja kumppanit pyrittiin löytämään läheltä. ”Laattapiste valikoitui kumppaniksi hankkeeseen, sillä valikoimasta löytynyt vinyylitapetti oli lähes ainoa, jossa täyttyivät toivotut ominaisuudet: korkea paloluokitus, pinnan kolhunkestävyys, hyvä siivottavuus ja oikea sävy. Lisäksi Laattapiste kotimaisena toimijana tuntui luontevalta kumppanilta. Suunnittelijan näkökulmasta yhteistyö sujui hyvin, käsittääkseni myös työmaan” kertoo VALO Hotel & Workin Head of Design Minna Hurme.

Tämän päivän työskentelytiloja

Rakennuksen käyttöasteen nostaminen on eräs VALO Hotel & Work -konseptin vahvoista tausta-ajatuksista. Vastuullisuuden näkökulmasta kiinteistön käyttöasteen nostaminen on välttämätöntä ja tämä puolestaan edellyttää tiloilta monikäyttöisyyttä. Perinteisissä hotelleissa ja toimitiloissa tilojen käyttöaste uhkaa usein jäädä melko alhaiseksi, mutta digitalisaation käynnistämä työnteon kulttuurin murros mahdollistaa VALOn kaltaisia uudenlaisia tilakonsepteja. Toimitilat on otettu vastaan hyvin: työtilojen ja hotellihuoneiden yhdistelmä on herättänyt kiinnostusta ja tuottanut positiivista palautetta. 

Lähes jokaisella hotellin tilalla on monta eri käyttötarkoitusta ja muuntojoustavia tiloja voi myös jakaa osiin. Kestävät ja tyylikkäät materiaalivalinnat tuovat tiloihin tunnelmaa ja samalla tuovat helppohoitoisuutta ylläpitoon.
 

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä