Pikkukuva_suihkutilojen hanat

Suihkutilojen hanat

 • suihkusetit sekä seinäputkelliset
 • liian kuumalta vedeltä suojaava turvamekanismi
 • mahdollisuus säätää veden kulutusta

Lisätietoa suihkutilojen hanoista.

Selaa suihkutilojen hanoja.

Pikkukuva_seinänsisäiset suihkut

Seinänsisäiset suihkut

 • seinän sisään upotetut teknikka
 • suihkulautanen seinään tai kattoon
 • esteettinen ja helppo pitää puhtaana

Lisätietoa seinänsisäisistä suihkuratkaisuista ja piiloasennettavista suihkuista.

Tutustu vaivattomiin pakettiratkaisuihin.

Pikkukuva_pesuallashana

Pesuallashanat

 • pesualtaisiin ja pöytätasoihin
 • myös piiloasennuksena
 • pesukoneliitännillä ja -venttiileillä
 • bideehanalla

Lisätietoa pesuallashanoista.

Selaa pesuallashanoja.

Pikkukuva_automaattihanat

Automaattihanat

 • kosketusvapaa
 • vedenkulutuksen optimoiva liiketunnistin
 • säädettävä toiminta-aika
 • sähköt muuntajalla tai paristolla

Lisätietoa automaattihanoista.

Selaa automaattihanoja.

Pikkukuva_keittiöhana

Keittiöhanat

 • myös pöytään ja seinään asennettavia
 • pesukoneventtiilillä tai ilman
 • ulosvedettävät keittiöhanat letkulla
 • energiatehokas kylmäkäynnistystoiminto

Lisätietoa keittiöhanoista.

Selaa keittiöhanoja.

Pikkukuva_ammehana

Ammehanat

 • suurempi veden tuotto
 • ammehana tai "nokallinen" seinähana
 • suihkukahva ja pidike
 • mahdollisuus myös suihkusetteihin

Lisätietoa ammehanoista.

Selaa ammehanoja.

Hana- ja suihkuratkaisut

Sopiva hana tai suihkusetti valikoituu ensisijaisesti käyttökohteen mukaan. Yleisimpiä kohteita ovat kylpyhuoneet ja wc- sekä suihkutilat, keittiöt, kodinhoitohuoneet sekä julkitilapuolen mahdolliset erikoiskohteet, jotka saattavat vaatia esimerkiksi hygieenisempiä kosketusvapata elektronisia hanoja. Valinnanvaraa on - hanoja voidaan asentaa pöytään, seinän pintaan tai osittain seinän sisään ja suihkuistakin löydät pinta-asennettavien tuotteiden lisäksi seinänsisäisiäkin ratkaisuja, useassa värissä. Hanan ja suihkun valinnassa ulkonäön ja muiden kriteerien lisäksi on erityisen tärkeää huomioida kohteen fyysiset mitat, jotta kokonaisuus on toimiva. Sekä hanoissa että suihkuissa on valittavissa myös vähemmän vettä kuluttavia vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat energiansäästöä käyttömukavuudesta tinkimättä. Varmista kohteessa vaadittavat hyväksynnät ennen tilausta.
Suihkutilan hanat seinäputkella
Suihkutilan hanat ja suihkut

Hanat seinäputkella
Termostaattiset suihkuratkaisut kiinteällä suihkuputkella ja suihkulautasella ovat valmis paketti, joka voidaan asentaa joko pinnassa kulkeville putkille tai seinän sisältä tuleville putkille. Suihkuvalinnassa on huomioitava varsinkin saneerauskohteissa suihkutilan huonekorkeus, että suihkuputki varmasti mahtuu tilaan. Hanarungossa on valittavissa mallit, joissa on painettavat säätimet tai perinteiset käännettävät säätimet. Tarjonnassa on erilaisilla muotoilulla ja suihkumuodoilla varustettuja malleja. Seinäputkella varustetuissa hanapaketeissa on myös valittavissa malleja, jotka käyttävät vähemmän vettä kuin vanhemmat mallit. Hanoja on saatavilla "nokalla", joka mahdollistaa esimerkiksi veden laskemisen ämpäriin. Hanassa on turvamekanismi, joka estää liian kuuman veden (yli 38°) virtauksen vahingossa. Vedenkulutuksen säätelemiseksi käytetyn veden määrä voi myös rajata siten, että runsaammin vettä tarvittaessa virtaamaa on mahdollista säätää. Värivaihtoehdot ovat tuote- ja sarjakohtaisia.


Hanat suihkusetillä
Termostaattiset suihkuratkaisut erillisellä suihkusetillä ovat yleisin suihkuratkaisu. Näissä hanarunko ja suihkusetti on valittavissa erikseen. Hana on saatavilla "nokalla", joka mahdollistaa esimerkiksi veden laskemisen ämpäriin. Hanassa on turvamekanismi, joka estää liian kuuman veden (yli 38°) virtauksen vahingossa. Vedenkulutuksen säätelemiseksi käytetyn veden määrä voi myös rajata siten, että runsaammin vettä tarvittaessa virtaamaa on mahdollista säätää. Suihkusettien valikoimastamme löytyy useita erilaisia malleja ja mittoja. Valittavissasi on myös vedensäästötoimintoja ja erilaisia suihkumuotoja. Värivaihtoehdot ovat tuote- ja sarjakohtaisia.

Seinänsisäiset suihkuratkaisut
Seinänsisäiset suihkuratkaisut, kulmamallit ja valmiit paketit

Seinänsisäiset suihkuratkaisut, eli piiloasennetavat suihkut ja kulmasuihkut ovat yleistymässä ja niihin on saatavissa useita erilaisilla tekniikoilla varustettuja ratkaisuja. Kaikki tekniikka on upotettu seinän sisään, jolloin piiloasennettavien tuotteiden suunnittelu on hyvä aloittaa ajoissa. Suihkuhanan on saatavilla termostaattisella tai vipukahvaisella ratkaisulla. Suihkulautanen voi olla joko katossa tai seinässä, lisäksi tarvittaessa voidaan lisätä suihkusetti monipuolistamaan suihkutilaa. Värivaihtoehdot ovat tuote- ja sarjakohtaisia.

Kokoamalla seinänsisäisen suihkuratkaisun valmiista paketeista varmistat, että sinulla on kaikki tarvittavat ja toisiinsa yhteen sopivat osat.

Pesuallashana
Pesuallashanat

Pesuallashana ja pesuallas ovat pari, jonka yhteistyön täytyy toimia käytössä hyvin. Hanan koko ja sijainti valitaan ja se yhdistetään toimivaksi paketiksi altaan kanssa. Pesuallashananoista löytyy pesualtaaseen asennettava, pöytätason päälle asennettavat, piiloasennettavat pesuallashanat ja bidehanat. Valikoimaamme sisältyy myös pesuallashanat pesukoneliitännällä, pesukoneventtiilillä ja käsisuihkulla. Hanaa valittaessa kannattaa muistaa, että tuote voi hyvinkin olla jopa 10 vuotta käytössä, joten on hyvä valita tuote jolla on ostettaessa pitkä takuu. Lisäksi on hyvä varmistaa, onko kohteessa vaatimuksia esimerkiksi ääniluokan suhteen. Hanavalikoimamme kattaa kromin ja teräksen lisäksi useita eri värejä. Värivaihtoehdot ovat tuote- ja sarjakohtaisia.

 

Näin valitset sopivan kokoisen hanan pesualtaallesi
Valitessasi mieleistäsi hanaa ja allasta muista huomioida, että valittu hana ja allas ovat yhteensopivia. Altaan kanssa oikein mitoitettu hana ei roiskuta vettä reunojen yli käsiä pestäessä ja sopii hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Tutustu allashanojen yleisimpiin asennutapoihin sekä suuntaa-antaviin mitoituksiin täältä.

 

Säästä rahaa ja luontoa
Pesuallashanoissa on usein mukana veden ja energian säästömahdollisuus, jolloin hana on ympäristöystävällinen käyttää ja säästää käyttökustannuksissa. Nämä tuotteet ovat löydettävissä Laattapisteen ECO-mallistosta.

 

Automaattihana
Kosketusvapaat- eli automaattihanat

Sähköhana, automaattihana eli kosketusvapaa hana, toimii heikkovirtasähköllä. Automaattihanan tärkeä ominaisuus on liiketunnistin, joka optimoi vedenkulutuksen vain käytön tarpeiden mukaiseksi. Sähkö saadaan joko muuntajan kautta tai paristoilla. Paristolla toimivat hanat eivät vaadi sähköjohdotusta ja paristot kestävät jopa 5–7 vuotta. Hanassa on vedensäätöteknikka, jolla voidaan valita veden lämpötila. Voit myös valita hanan toiminta-ajan säätämällä. Värivaihtoehdot ovat tuote- ja sarjakohtaisia. 

Keittiöhana
Keittiöhanat

Keittiöhanoja on saatavilla pöytään asennettavia malleja tai seinään asennettavia malleja ja niitä on saatavilla joko hananrungossa olevalla PK-venttiilillä tai ilman.  Mallistostamme löytyy myös ulosvedettävät keittiöhanat, joiden käyttöä tehostaa taipuisa letku. Keittiön hana harvemmin sisältää vedensäästötoimintoja, mutta energiasäästöä saadaan kylmäkäynnistystoiminnolla. Kylmäkäynnistys on hanan vipukahvassa oleva liikkumisalueen rajoitus, joka poikkeaa esim. pesuallashanassa. Valittaessa keittiöhana ilman pesukoneventtiiliä, voidaan pesukone kytkeä verkostoon erillisellä venttiilillä. Värivaihtoehdot ovat tuote- ja sarjakohtaisia.

 

Keittiöhana pesukoneliitännällä
Valittaessa keittiöhana ilman pesukoneventtiiliä, voidaan pesukone kytkeä verkostoon erillisellä venttiilillä. Värivaihtoehdot ovat tuote- ja sarjakohtaisia.

Ammehana
Ammehanat

Ammehanat tai "nokalliset" seinähanat, jossa on mukana suihkukahva ja pidike, ovat ratkaisuja esimerkiksi ammeen täyttämiseen tai edulliseen suihkuratkaisuun. Amme ja suihkuhanaa valittaessa on hyvä varmistaa hanan veden tuotto (litraa/min), jolloin voidaan arvioida ammeen täyttöön kuluva aika. Ammehanan nokan pituus on varmistettava, jotta se riittää pituudeltaan laskemaan vettä ammeeseen. Ammehanan yhteyteen voidaan lisätä suihkusetti, joka helpottaa ammeessa peseytymistä. Värivaihtoehdot ovat tuote- ja sarjakohtaisia. 

Lue lisää

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä