Laattalistoja käytetään laatoitustyössä erilaisten nurkkien ja kulmien viimeistelyyn. Asentaminen on helppoa ja laattalista siistii ja suojaa laatoitusten ulkonurkat. Kantikkaan mallisilla listoilla voi myös toteuttaa tyylikkäitä tehosteita ja yksityiskohtia esimerkiksi yksittäiselle seinäpinnalle tai keittiön välitilaan.

Laattalistan valintaan vaikuttavat asiat

Listan muoto

Listan muoto

Laattalistan muoto on tärkeä visuaalinen tekijä. Valitse muoto laatan ja toivotun ulkonäön perusteella. Kapea L-mallinen lista on huomaamaton vaihtoehto ja soveltuu yhteen erilaisten laattojen kanssa.
Listan koko

Listan koko

Valitse listan koko laatan paksuuden ja mahdollisen reunapyöristyksen kanssa yhteensopivaksi. Lista asennetaan laastipedin sisään, jossa listan korkoa ja sijaintia voidaan vielä hieman säädellä.
Listan materiaali

Listan materiaali

Materiaalivalintaan vaikuttaa eniten tuleva käyttörasitus. Alumiini on yleisin vaihtoehto, mutta RST kannattaa valita, mikäli kohteeseen liittyy normaalia voimakkaampi mekaaninen tai kemiallinen rasitus.
Listan väri

Listan väri

Visuaalisessa mielessä vaihtoehtoja on kaksi; valita laatan sävyn kanssa yhtenevä väri tai korostaa lopputulosta kontrastilla ja valita esim. mattamusta tai muuhun sisutukseen yhteensopiva metallin sävy.
Värit_leveä

Väritrendit vaihtelevat ja se näkyy myös laattalistoissa. Valkoiset ja hopeiset ovat kestosuosikkeja, mutta murretut kivikuosit ja toisaalta taas metallisävyt sopivat hyvin tämän päivän sisustukseen.

Muodot_leveä

Laattalista asennetaan laatoituksen yhteydessä kiinnityslaastilla. Laatan ja listan välinen sauma täytetään saumausaineella. Laastijäämät poistetaan heti, jotta laasti ei pääse vahingoittamaan listan pintaa.

Katso myös:

Laattalista siistii ja suojaa laatoituksen ulkonurkat sekä nopeuttaa ulkonurkan laatoittamista. Valikoimastamme löydät niin muoviset, alumiiniset kuin ruostumattomasta teräksestä valmistetut listat. Valitse laattalistan kokoluokka laatan ja laastipedin paksuus huomioiden. Tutustu tuotteisiin!

Varaa aika Etsi myymälä