Ensimmäinen hiilinegatiivinen tekstiililaatta

26.05.2021
Interface on sitoutunut kestävään kehitykseen jo yli 25 vuotta. Tavoitteena on tehdä entistä vähähiilisempiä lattiaratkaisuja sekä olla hiilinegatiivinen yritys vuoteen 2040 mennessä. Uusimmat tekstiililattiat varastoivat hiilidioksidia enemmän kuin mikään tekstiililaatta aiemmin, siksi niiden valmistuksen hiilijalanjälki on negatiivinen (EPD A1-A3).
Pääkuva

Tekstiililaatan uusi innovatiivinen CQuestBioX-pohja joka varastoi hiiltä.

Interfacen matka hiilinegatiivisiin tekstiililattioihin

Torjuaksemme ilmastonmuutoksen ja saavuttaaksemme hiilitavoitteemme riittävän nopeasti, ei riitä että ainoastaan vähennämme hiilipäästöjä. Lisäksi on tuettava luonnollisia sekä ihmisen tekemiä hiilivarastoja. Interfacen ajatuksena olikin tutkia voisivatko tekstiililaatat varastoida hiiltä. Interface on kehittänyt tekstiililaattoja vähähiilisemmiksi yli 25 vuotta. Kierrätysmateriaali ja biopohjainen materiaali näyttelevät tärkeää roolia tuotteiden pienen hiilijalanjäljen toteuttamiseksi. Tänä päivänä kierrätettyä ja biopohjaista materiaalia on parhaimmillaan yli 90 % koko tuotteen raaka-aineista. Lisäksi kaikki tekstiililaatat valmistetaan 100 % kierrätettäviksi elinkaarensa päätteeksi. Interface aloitti hiilinegatiivisten tekstiililaattojen kehityksen vuonna 2016 julkaistessaan missionsa Climate Take Back™. Vuonna 2017 tuotekehitystiimi onnistui luomaan ensimmäisen prototyypin hiiltä varastoivasta, hiilinegatiivisesta tekstiililaatasta. 2021 keväällä Euroopassa julkaistiin ensimmäinen valmis hiilinegatiivinen tekstiililaatta, jossa on innovatiivinen CQuestBioX-biokomposiittipohja. Hiilinegatiiviset ainesosat pohjassa, uusi innovatiivinen tuftausprosessi ja kevennetty lanka muodostavat yhdessä ensimmäisen tekstiililaatan jonka hiilijalanjälki (raaka-aineet ja valmistus EPD A1-A3) on negatiivinen. Hiilinegatiivisuuden tekemiseksi ei ole siis käytetty lainkaan hiilijalanjäljen hyvityksiä.

Taulukkokuva

Tekstiililaattojen hiilijalanjälki (EPD A1-A3) on muuttunut huimasti vuosien varrella pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena.

Embodied Beauty

Japanilaisen minimalismin inspiroimilla Interface Embodied Beauty -tekstiililankuilla autat planeettaamme voimaan paremmin ja pienennät lattiasi hiilijalanjälkeä tyylillä. Sarjaan kuuluu kaikkien aikojen ensimmäiset hiilinegatiiviset tekstiililankkumme: Shishu Stitch, Tokyo Texture ja Zen Stitch. Nämä uutuudet varastoivat hiilidioksidia enemmän kuin mikään tekstiililaatta aiemmin, siksi niiden valmistuksen hiilijalanjälki on negatiivinen. Tekstiililankkujen värimaailma on luonnonläheinen ja kuosit tuovat mieleen japanilaisten antiikkitekstiilien hienovaraisen kauneuden. Embodied Beauty -tekstiililaatat on suunniteltu luontoa kunnioittaen.

Kuva1

Zen Stitch (-co2) -tekstiililankussa on kaunis epäsäännöllinen ruudukkokuvio.

Kuva2

Shishu Stitch (-co2) -tekstiililankun kuvio on orgaaninen ja hillitty.

Kuva3

Tokyo Texture (-co2) -tekstiililankuista koottu aluematto yhdistettynä Interfacen LVT:n kanssa.

Flash Line

Akustoivien Interface Flash Line -tekstiililankkujen kuviointiin on saatu inspiraatio valojuovista, joita syntyy valokuviin pitkällä valotusajalla. Näissä tekstiililankuissa on 100 % kierrätetty polyamidilanka, tiivis mikrotuftattu pinta sekä hiilinegatiivista materiaalia sisältävä CQuest™BioX -biokomposiittipohja - lopputuloksena on hiilinegatiivinen tuote (EPD A1-A3: -1,1 kg CO₂ eq/m² ). Flash Line -sarjaan kuuluu 8 erilaista energistä tekstiililankkua, jotka voidaan asentaa joko saman suuntaisesti riviladonnalla tai kalanruotoladonnalla.

Kuva 4

Flash Line -tekstiililankuissa on erittäin tiivis, mikrotuftattu pinta. 

Kuva 5

Tekstiililaatta vaimentaa askelääniä ja parantaa sisäilmaa.

Kuva 6

Ajankohtainen terrakotan ja harmaan yhdistelmä piristää toimistotilaa.

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä