Ensimmäinen hiilinegatiivinen tekstiililaatta

01.09.2023
Interface on sitoutunut kestävään kehitykseen jo yli 25 vuotta. Tavoitteena on tehdä entistä vähähiilisempiä lattiaratkaisuja sekä olla hiilinegatiivinen yritys vuoteen 2040 mennessä. Uusimmat tekstiililattiat varastoivat hiilidioksidia enemmän kuin mikään tekstiililaatta aiemmin, siksi niiden valmistuksen hiilijalanjälki on negatiivinen (EPD A1-A3).
Pääkuva

Tekstiililaatan innovatiivinen CQuestBioX-pohja varastoi hiiltä.

Interfacen matka hiilinegatiivisiin tekstiililattioihin

Torjuaksemme ilmastonmuutoksen ja saavuttaaksemme hiilitavoitteemme riittävän nopeasti, ei riitä että ainoastaan vähennämme hiilipäästöjä. Lisäksi on tuettava luonnollisia sekä ihmisen tekemiä hiilivarastoja. Interfacen ajatuksena olikin tutkia voisivatko tekstiililaatat varastoida hiiltä. Interface on kehittänyt tekstiililaattoja vähähiilisemmiksi yli 25 vuotta. Kierrätysmateriaali ja biopohjainen materiaali näyttelevät tärkeää roolia tuotteiden pienen hiilijalanjäljen toteuttamiseksi. Tänä päivänä kierrätettyä ja biopohjaista materiaalia on parhaimmillaan yli 90 % koko tuotteen raaka-aineista. Lisäksi kaikki tekstiililaatat valmistetaan 100 % kierrätettäviksi elinkaarensa päätteeksi. Interface aloitti hiilinegatiivisten tekstiililaattojen kehityksen vuonna 2016 julkaistessaan missionsa Climate Take Back™. Vuonna 2017 tuotekehitystiimi onnistui luomaan ensimmäisen prototyypin hiiltä varastoivasta, hiilinegatiivisesta tekstiililaatasta. 2021 keväällä Euroopassa julkaistiin ensimmäinen valmis hiilinegatiivinen tekstiililaatta, jossa on innovatiivinen CQuestBioX-biokomposiittipohja. Hiilinegatiiviset ainesosat pohjassa, uusi innovatiivinen tuftausprosessi ja kevennetty lanka muodostavat yhdessä ensimmäisen tekstiililaatan jonka hiilijalanjälki (raaka-aineet ja valmistus EPD A1-A3) on negatiivinen. Hiilinegatiivisuuden tekemiseksi ei ole siis käytetty lainkaan hiilijalanjäljen hyvityksiä.

Kuva 4

Hiilinegatiiviset tekstiililaatat mallistossamme

Näissä tekstiililaatoissa on CQuest™BioX -pohja vakiona.

Hiilinegatiivisuus optiona

Näihin tekstiililaattoihin voit halutessasi valita CQuest™BioX -pohjan, jolloin tuotteesta tulee hiilinegatiivinen. Tuotekohtainen hiilijalanjälki näkyy yhteisessä EPD ympäristöselosteessa. Minimitilausmäärä on 100 tai 300 m2 riippuen tuotteesta. Pohjan vaihto on lisähintainen, kysy tarjous myyjältäsi

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä