Interfacen tekstiililaatat ovat eettinen ja ekologinen valinta

12.03.2018
Interface on yksi maailman ekologisimmista yrityksistä. Luonto ja vastuullisuus ovat kantavana ajatuksena paitsi yrityksen toiminnassa ja tuotannossa, myös tuotteiden suunnittelussa. Interfacen tekstiililaatat sisältävät runsaasti kierrätettyä raaka-ainetta ja niiden hiilijalanjälki on erityisen pieni. Tutustu Interfacen uraauurtavaan ja pitkäjänteiseen työhön ympäristön hyväksi.
pääkuva

Mission Zero® - tavoitteena nollapäästöisyys

Interfacen tavoitteena on oppia jatkuvasti uutta luonnosta ja ympäristöstä. Kestävän kehityksen ohjelma sai alkunsa Interfacen perustajan Ray Andersonin aloitteesta vuonna 1994. Anderson asetti tavoitteeksi liiketoiminnan nollapäästöisyyden, Mission Zero®. 25-vuotisen matkan varrella Interface on oppinut monta asiaa kestävän kehityksen mukaisista liiketoimintamalleista sekä ratkaissut lukemattomia haasteita raaka-aineiden suhteen.

Pikkukuva 13

Lähes kaikissa Interface-tekstiililaatoissa käytetään nykyään kierrätettyä polyamidilankaa. Esim. Step it Up -tekstiililaatassa on 100 % kierrätetty lanka.

Pikkukuva 1

Biokompostiittipohja on korvannut bitumipohjan Interface-tekstiililaatoissa. CQuestBio-pohja sisältää mm. hiilinegatiivista biopohjaista raaka-ainetta.

Pikkukuva 6(2)

Interfacen Scandinavian Collection -sarjan tekstiililaatoissa on käytetty kierrätettyä tuulilasikalvoa.

Climate Take Back korjaa ilmastonmuutoksen aiheuttamia ympäristövahinkoja

Climate Take Back™ jatkaa siitä, mihin Mission Zero® jää. Kun Mission Zero®-hankkeen määränpää on saavutettu, Interface on ryhtynyt toimiin ilmastonmuutoksen aiheuttamien vahinkojen korjaamiseksi. Tarkoituksena on keskittyä konkreettisiin tekoihin, ei vain haittojen vähentämiseen. Interface haluaa inspiroida esimerkillään ja innostaa koko rakennusalan liittymään yhteen ilmastonmuutoksen torjumiseksi. 

Vuonna 2021 Interface julkaisi ensimmäisen hiilinegatiivisen tekstiililaatan (raaka-aineet ja valmistus, EPD A1-A3). Syksyllä 2021 tekstiililaattojen bitumipohja vaihdettiin ekologiseen biokomposiittipohjaan. Tämä pienensi tuotteiden hiilijalanjälkeä n. 33 % entisestään. Tekstiililaatoissa on nykyään keskimäärin 88 % kierrätettyä ja biopohjaista raaka-ainetta yhteensä.

Pikkukuva 14

ReEntry™-ohjelmassa käytetyt tekstiililaatat kuljetetaan Interfacen Hollannin-tehtaalle. Syntyvät hyödyt ylittävät kuljetuspäästöt, kun laattoja on vähintään tuhat neliötä.

Pikkukuva 15

Tekstiililaattojen pintakuidut sekä laattojen pohjamateriaali erotellaan huolellisesti ja varovaisesti toisistaan. 

Pikkukuva 3

Pohjamateriaali silputaan ja sekoitetaan kierrätysmateriaaleihin. Seoksesta tehdään pellettejä, jotka sulatetaan uusien tekstiililaattojen pohjiksi.

ReEntry – tekstiililaattojen kierrättäminen antaa niille uuden elämän

Kun tekstiililaatat kierrätetään, voidaan paitsi vähentää jätettä, myös pienentää laattojen hiilijalanjälkeä. ReEntry-ohjelmassa vanhat tekstiililaatat saavat uuden elämän, kun ne toimitetaan Interfacen Hollannissa sijaitsevalle tehtaalle ja käytetään uusien laattojen raaka-aineena. Interface on laskenut, että kierrätyksestä syntyvät hyödyt ylittävät kuljetuksista aiheutuvat päästöt, kun tekstiililaattoja on vähintään tuhannen neliön erä.

Pikkukuva 7

Tokyo Texture -tekstiililankuissa on CQuest™BioX -biokomposiittipohja. Tekstiililankun valmistuksessa varastoituu hiiltä enemmän kuin aiheutuu hiilipäästöjä, joten tuote on hiilinegatiivinen (EPD A1-A3: -0,3 kg CO₂ eq/m² ).

Pikkukuva 8

Heuga 727 (SD) -tekstiililaatoissa on 100 % kierrätetty polyamidilanka. Tekstiililaatan valmistuksessa on käytetty yhteensä 93,71 % kierrättettyä ja biopohjaista materiaalia.

Pikkukuva 9

Interfacen Step This Way -tekstiililaatat sisältävät yhteensä 88,14 % kierrätettyä ja biopohjaista materiaalia.

Net-Works® – vaikuta valinnoillasi

Mereen hylätyt kalastusverkot, haamuverkot, tappavat lintuja ja merieläimiä sekä rokottavat kalansaalista. Interfacen perustamassa, jo vuodesta 2012 toimineessa Net-Works®-projektissa verkoista on syntynyt aivan uusi tulonhankkimiskeino maailman köyhimmille alueille. Useasti palkitussa projektissa kalastajakylien asukkaat Kamerunissa ja Filippiineillä keräävät mereen ajelehtimaan jätettyjä kalastusverkkoja. Interface ostaa verkot kyläläisiltä, jolloin he saavat niistä tuloja. Verkot kierrätetään ja niistä tehdään lankaa, josta Interface valmistaa ekologisia tekstiililaattoja. Tutustu Net Effect -sarjan tuotteisiin.

Pikkukuva 10

Net-Works®-projektissa kalastajakylien asukkaat Filippiineillä ja Kamerunissa keräävät mereen hylättyjä kalastusverkkoja. 

Pikkukuva 11

Kalastusverkkojen keräämisestä on syntynyt asukkaille uusi tulonhankintakeino: Interface ostaa kalastusverkot, jolloin köyhät kyläläiset saavat tuloja. 

Pikkukuva 12

Kalastusverkot kierrätetään ja niistä tehdään lankaa. Langasta Interface valmistaa ekologisia tekstiililaattoja. 

Liimaton asennus ei kuormita ympäristöä

Interfacen tekstiililaattojen asentaminen on helppoa ja nopeaa, sillä laatat kiinnitetään ilman liimaa erityisillä TacTiles®-tarroilla. Tämä asennustapa on monessa mielessä tavallista liima-asennusta ekologisempi vaihtoehto:

1. VOC-päästöjä ei juurikaan synny, mikä tarkoittaa, ettei sisäilmaan haihdu orgaanisia yhdisteitä.

2. Yksittäisiä tekstiililaattoja voidaan tarvittaessa vaihtaa helposti koko lattiaa uusimatta.

3. Aluslattia ei vaurioidu asennuksessa. Näin ollen sitä ei tarvitse uusia, jos tekstiililaatat halutaan esimerkiksi pakata mukaan muuton yhteydessä.

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä