Trendikäs marmori lumoaa sisustuksessa

15.05.2019
Marmori on ajaton materiaali, joka tuo tilaan kuin tilaan ylellistä ja klassista ilmettä. Valkoinen marmori on kuoseista raikkain, kun taas tummemmissa väreissä on enemmän syvyyttä ja täyteläisyyttä. Poimi ideat marmorin käyttöön sisustuksessa.
Karusellikuva 2
Karusellikuva 3
Karusellikuva 4
Karusellikuva 1

Marmorin suojaus ja puhdistus

Marmori on luonnonkivi ja usein pinnaltaan sangen huokoinen. Siksi marmorilaatat vaativat yleensä suojauksen ennen käyttöönottoa. Suojaus säilyttää laatoituksen ulkonäön toivotunlaisena ja helpottaa pintojen siivoamista. Lue lisää marmorin suojaamisesta.

Hapan puhdistusaine ei sovellu kaikille marmorilaatoille, ja toisaalta esimerkiksi kiillotettu marmori saattaa sumentua emäksisestä puhdistusaineesta. Marmori kannattaakin puhdistaa yleispuhdistusaineella, jota voi käyttää perusteellisempaa siivousta tehtäessä voimakkaampana liuoksena. Katso marmorilaattojen tarkemmat puhdistusainesuositukset.

Aitoa marmoria huomattavasti vaivattomammin huollettava ja myös edullisempi valinta ovat klassista marmorikuosia myötäilevät laatat. Niissä yhdistyy marmorin kauneus ja keraamisen laatan helppohoitoisuus. Marmorikuosisia laattoja on saatavilla sekä voimakkaammin että hienovaraisemmin kuvioituna. Myös värisävyjä on useita valkoisesta aina intensiiviseen mustaan asti – tutustu vaihtoehtoihin.

Pikkukuva 1

Lattialaatat: LPC Temple

Pikkukuva 3

Lattialaatat: LPC Temple

Pikkukuva 2

Seinälaatat: LPC Temple

Hotellimainen kylpyhuone

Marmoriset tai marmorikuosiset laatat tuovat kylpyhuoneeseen arvokasta ja hotellimaisen hienostunutta tunnelmaa. Erityisen ylellinen lopputulos syntyy kiillotetuilla laatoilla, joissa marmorikuosi pääsee kunnolla oikeuksiinsa.

Isot peilipinnat heijastavat kauniisti valoa ja saavat tilan tuntumaan suuremmalta. Kynttilät, vieno huonetuoksu sekä laadukas käsisaippua ovat kauniita yksityiskohtia. Paksut ja muhkeat pyyhkeet, kylpytakit ja matto viimeistelevät hotellimaisen sisustuksen.

Pikkukuva 6(2)

Seinälaatat: LPC Glamour

Pikkukuva 5(2)

Seinälaatat: LPC Glamour

Pikkukuva 4(2)

Lattia- ja seinälaatat: LPC Temple

Marmorikuosiset suurlaatat

Marmorikuosi nousee parhaiten esiin suurikokoisissa laatoissa. Isoille laatoille vastapainoa luo tyylikäs mosaiikki. Useisiin laattasarjoihin kuuluu runsaasti erikokoisia laattoja, joten sisustukseen voi tuoda kontrastia myös eri ko'oilla leikittelemällä.

Valitse suurlaattoja yhdessä hillityssä värissä tai sekoita eri sävyjä, kuoseja ja pintoja. Raikkaampi kokonaisuus saadaan aikaan, kun valkoinen marmori yhdistyy hiekanvärisiin laattoihin. Marmorikuosin kanssa sopivat kauniisti yhteen myös betoni-, metalli- ja kivikuosiset laatat, joilla lopputulokseen syntyy kiinnostavaa kontrastia. Lue lisää suurlaatoista sekä niiden ominaisuuksista, asennuksesta ja käytöstä sisustuksessa.

Pikkukuva 7

Seinälaatat: LPC Glamour

Pikkukuva 8

Seinälaatat: LPC Glamour

Pikkukuva 9

Lattialaatat: LPC Temple

Tutustu tuotteisiin

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä