Trendinä vihreä sisustaminen

Vihreä sisustaminen on nyt pinnalla sekä meillä että muualla maailmalla. Kotiin valitaan rauhoittavia, vihreitä sävyjä joko suurempina pintoina tai pienenä ripauksena esimerkiksi viherkasvien muodossa. Osana trendiä vihreää yhdistetään erityisesti nahkaan ja muihin luonnonmukaisiin materiaaleihin. Poimi ideat oman kodin vihreämpään sisustukseen!
Karusellin kuva2

Vihreän eri sävyjä voi yhdistellä rohkeasti myös keskenään. Vaalea puu raikastaa kokonaisuuden. Tekstiililaatat: Interface Employ Loop

Karusellinkuva 3

Puukuosinen laattalattia näyttää lämpimältä, mutta on kestävä ja helppo pitää puhtaana. Lattialaatat: LPC Amazonia

Vihreä sisustaminen ei ole vain ekologisuutta 

Kierrättäminen, tiedostava kuluttaminen ja ympäristöä vähemmän kuormittava elämäntapa kasvattavat kaiken aikaa suosiotaan. Samalla maailman levottomuus ja kiireinen elämä tekevät kodista entistä tärkeämmän paikan, jonne halutaan vetäytyä rauhoittumaan.  

Englanninkielisellä termillä ”green living”  tarkoitetaan ensisijaisesti ekologisempaa ja ympäristöystävällisempää tapaa elää ja kuluttaa. Vihreä sisustaminen voidaan kuitenkin nähdä myös ekologisuutta laajempana trendinä, joka näkyy kodeissa monella tapaa. Runsas viherkasvien käyttö, luonnonmukaiset materiaalivalinnat sekä hyvinvointia ja elämänlaatua parantavat kodin ratkaisut ovat kaikki esimerkkejä vallitsevasta vihreän sisustamisen ilmiöstä.

Vihreä sisustus rauhoittaa kotia

Vihreä väri on ollut sisustamisessa pinnalla jo pidempään, mutta viime aikoina se on tullut koteihin entistä voimakkaammin ja yhä suurempina pintoina. Vihreällä värillä koetaan olevan rauhoittava ja stressiä lievittävä vaikutus, joten väri tuo mukavasti vastapainoa kiireisen kaupunkielämän keskelle ja lievittää myös kaipuuta luontoon.

Parhaiten vihreän rauhoittava vaikutus saadaan esiin, kun sitä yhdistetään luonnonmateriaaleihin ja murrettuihin sävyihin. Esimerkiksi ajan patinoima puu ja nahka sopivat erinomaisesti yhteen vihreän kanssa ja luovat kotiin rauhallista ja luonnonläheistä tunnelmaa.

Pikkukuva 1

Keväällä ja kesällä oleskelutilat laajenevat ulos. Kun valitset samaa laattaa sisälle ja pihalle, tilat sulautuvat saumattomasti yhteen. Pihalaatat: LPC Boulevard

Pikkukuva 2

Saven, terrakotan ja vihreän yhdistelmä toimii aina. Kun väripaletti on hillitty, voi yksityiskohdilla leikitellä. Pihalaatat: LPC Boulevard

Pikkukuva 3

Lämpimät tekstiililaatat ja kylmät betoniseinät sopivat kauniisti yhteen. Tekstiililaatat: Interface Touch of Timber Herringbone

Kaipuu luontoon

Kevään tullen koti laajentuu ja levittäytyy kohti pihan, pation, terassin ja parvekkeen vehreyttä. Muina vuodenaikoina kaipuuta luontoon voivat lievittää suuret ikkunapinnat, joiden kautta luonto astuu osaksi sisustusta.

Valloillaan oleva viherkasvibuumi saa kodin paitsi näyttämään hyvältä, myös tuntumaan paremmalta. Viherkasvit puhdistavat sisäilmaa ja lisäävät ilman happipitoisuutta, minkä ansiosta kotona on entistä helpompi hengittää. Viherkasvitrendin myötä myös mummolasta tutut kasvihyllyt, viherseinät ja amppelit ovat taas suosittuja. Parhaalta näyttääkin, kun kasvit ryhmitellään isommiksi asetelmiksi terrakotta- ja betoniruukkuihin tai niiden annetaan roikkua rennosti katosta.

Aitoja ja rustiikkisia materiaaleja

Luonnonmateriaalit ovat kiistaton osa pelkistettyä ja vähäeleistä skandinaavista tyyliä sekä vihreän sisustamisen trendiä. Aidot materiaalit, kuten puu, nahka, pellava ja villa, paitsi tuntuvat hyvältä, miellyttävät myös silmää. Kodin esineissä ja yksityiskohdissa ajan patina saa huoletta jäädä näkyviin. Kotiin ei silti haluta hankkia mitään turhaa, joten kierrättäminen ja ylimääräisten tavaroiden karsinta ovat suosiossa. 

Pikkukuva 4

Rouheat pinnat ja aidot materiaalit lisäävät kodikasta tunnelmaa. Laatat: LPC Living LVN

Pikkukuva 5

Laatat sopivat kodin pintamateriaaliksi niin sisä- kuin ulkotiloihinkin. Lattialaatat: LPC Kuni, väri 2018TS

Pikkukuva 6

Sängynpääty on saanut laattakuorrutuksen. Laatat: LPC Oldwood, väri tammi

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä