Kuva 1

Tilat saivat uudistuksessa modernin ilmeen. Kuva: DESIGN BY HANNA K. & CO.

Kuva 2

Tiloihin toimitettiin Textured Stones -vinyylilaattaa Concrete-sävyssä. Kuva: DESIGN BY HANNA K. & CO.

Kuva 1
Kuva 2

Danfossin toimistotilat

02.06.2023

Toimistotiloja uudistettaessa, on tärkeää huomioida tilojen käyttäjien tarpeet, mutta myös tiloissa toimivan yrityksen toimialan tuomat vaatimukset. Klassinen esimerkki tästä ovat Danfossin toimistotilat, jotka uudistettiin vuoden 2022 lopussa. Danfossin tiloihin oli tärkeää löytää oikeat pintamateriaalit, jotka huomioivat yrityksen erityistarpeet ja tukevat avokonttorissa työskentelyä.

Danfossin modernissa avokonttorissa oli tärkeää huomioida antistaattisuus, sillä yritys kehittää herkkiä sähkölaitteita. Antistaattisuuden lisäksi tilaan valittavien tekstiililaattojen tuli olla puolijohtavia. Huomioimme asiakkaan erityistarpeet ja toiveet heti suunnittelun alkuvaiheessa. Tämä onnistui vaivattomasti, sillä yhteistyö projektia johtaneen suunnittelutoimiston DESIGN BY HANNA K.:n kanssa oli sujuvaa ja vaivatonta.

Interfacen tekstiili- ja vinyylilaatat ovat pysyvästi antistaattisia ja tämän lisäksi tietyt tekstiililaatat ovat myös dissipatiivisia eli puolijohtavia, joten ne vastasivat hienosti projektin erikoisvaatimuksiin. Puolijohtavat tekstiililaatat edesauttavat sähkövarauksen purkautumista lattian kautta, ja täten voidaan suojata tiloissa olevia herkkiä sähkölaitteita.

Tiloihin toimitettiin merkittävä määrä tekstiililaattoja, sillä Interfacen Ice Breaker -sarjan tuotteita liikutettiin Vaasaan huimat 1285 m². Tekstiililaattojen lisäksi tiloissa hyödynnettiin 267,5 m² Textured Stones -vinyylilaattaa.

Yrityksen toimialasta johtuvien erityistarpeiden lisäksi avokonttorissa oli tärkeää huomioida akustiikka, jotta työskentely avokonttorissa olisi miellyttävää. Pehmeä tekstiililattia vaimentaa erityisen hyvin askelääniä sekä imee avarassa tilassa kimpoilevia ääniä, minkä vuoksi ne ovat nousseet tärkeäksi osaksi toimistotilojen uudistuksia. 

Projektin tyyppi:
  • Muut julkiset kohteet
  • Liike- ja toimistorakentaminen
Sijainti: Vaasa
Rakennustyyppi: Liike- ja toimistorakennus
Rakennusvuosi: 2022
Suunnittelija: DESIGN BY HANNA K. & CO
Asennusliike: Kiinteistösaneeraus M.Mäki-Jokela Oy
Kuva 1

Laattapisteen Tiina Martimo ja tilojen suunnittelija, Hanna Yli-Yrjänäinen,  luovuttivat Danfossin Hanna Smedsille Carbon Neutral Floors -sertifikaatin, joka on todistus tilojen vastuullisista valinnoista.

Kuva 2

Interface-vinyylilattia vaimentaa askelääniä ja kestää erittäin kovaa kulutusta toimitilan käytävällä. Tuotteen valmistuksessa on käytetty 39 % kierrätettyä raaka-ainetta. Kuva: DESIGN BY HANNA K.

Kuva 3

Ice Breaker -tekstiililattia on kehitetty parantamaan akustiikkaa. Lisäksi lattia on erityisen ekologinen, sillä se sisältää yhteensä 89,5 % kierrätettyä ja biopohjaista raaka-ainetta. Kuva: DESIGN BY HANNA K.

Kuva 4

Ice Breaker -tekstiililaatan Gritstone-sävyn kauniit yksityiskohdat pääsevät hyvin esille avoimessa tilassa. Tuotteen kuosi on saanut inspiraationsa halkeilevasta jäästä. Kuva: DESIGN BY HANNA K.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä