Pääkuva

Step This Way -tekstiililaattojen kolmiulotteinen geometrinen kuviointi muistuttaa japanilaisen puutarhan haravoituja hiekkakuvioita. 

LähiTapiola Vellamo Lahti

17.06.2021

Vanhan pankin tilat Lahdessa remontoitiin LähiTapiolan toimistokäyttöön. Uusien tilojen lattioihin valittiin materiaaliksi akustoivat ja ekologiset Interfacen Look Both Ways -sarjan näyttävät tekstiili- ja vinyylilaatat. Tekstiililaatoissa on käytetty yhteensä 88,14 % kierrätettyä ja biopohjaista raaka-ainetta. Tekstiililattia vaimentaa tehokkaasti sekä askelääniä että kimpoilevia ääniä esim. työskentely- ja taukotiloissa.  LVT:ssä on valmiina askelääniä vaimentava pohjakerros, ja tuotteen valmistuksessa on käytetty 39 % kierrätettyä materiaalia.

Kohteen sisustusarkkitehti Karita Korhonen Sisustusarkkitehtuuritoimisto Karja & Ko Ab:sta ihastui Step This Way -tekstiililaattaan ensisilmäyksellä. Hän toteaa, että tekstiililaatan kuosi ja sävymaailma tukevat hienosti rakennuksen arkkitehtuuria. Valinnassa oli myös tärkeää huomioida modernien toimistokalusteiden sovittaminen kokonaisuuteen, sillä tekstiilimatto muodostaa merkittävän elementin suurena pintana toimistotiloissa.

Lahden Aleksanterinkatu 10 valmistui alun perin Kansallis-Osake-Pankin pankkitaloksi vuonna 1913. Vuonna 1964 kiinteistöön toteutettiin merkittävä saneeraus ja modernistinen laajennusosa.

Projektin tyyppi:
  • Liike- ja toimistorakentaminen
Sijainti: Lahti
Rakennustyyppi: Toimisto
Rakennusvuosi: 2021
Pinta-ala: 1120 m²
Suunnittelija: Sisustusarkkitehtuuritoimisto Oy Karja & Ko Ab
Rakennusliike: Ovacon Oy
”Se oli rakkautta ensisilmäyksellä”
Karita Korhonen Sisustusarkkitehti
2360x2360 px(2)

Step This Way -tekstiililaatoissa on ekologinen CQuestBio-biokomposiittipohja. Tuotteen valmistuksessa on käytetty yhteensä 88,14 % kierrätettyä ja biopohjaista raaka-ainetta. 

2360x2360 px(3)

Step This Way -tekstiililaattojen valmistuksesta aiheutuva hiilijalanjälki on erittäin pieni (EPD A1-A3: 3,43 kg CO₂ eq/m²). Lisäksi valmistaja on kompensoinut tuotteen koko elinkaaren hiilijalanjäljen Carbon Neutral Floors -ohjelmansa mukaisesti. 

2360x2360 px

Interfacen valmistamat tekstiililaatat parantavat sisäilmaa sitomalla ilmasta pienhiukkasia. Lisäksi ne voidaan asentaa täysin liimattomasti TacTiles-tarroilla.

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä