Kuva
Pohjakuva
Kuva
Pohjakuva

Klassisen kaunis kylpyhuone ja sauna

02.05.2017

1980-luvun kerrostalokodin kylpyhuone ja sauna

Kerrostalokodin kylpyhuoneesta remontoitiin selkeän mustavalkoinen mutta valoisa tila. Klassiset, italialaiset kuviolaatat lattiassa kruunaavat kokonaisuuden ja tuovat tilaan persoonallista ilmettä.

Taloyhtiön kannustin sysäsi liikkeelle kerrostalokodin kylpyhuoneremontin. Asukkaat halusivat remontin kokonaisuutena, joten kumppaniksi valikoitui Laattapiste. Remonttiprosessi eteni sulavasti, ja työn jälki oli asiakkaista priimaluokkaa. 

Projektin tyyppi:
  • Kuluttajat
Sijainti: Helsinki
Rakennustyyppi: Kerrostalo
Rakennusvuosi: 1982
Pinta-ala: 9 m²
Suunnittelija: Laattapiste Oy
Pääurakoitsija: Laattapiste Oy
”Haimme jotain muuta kuin beessiä.”
Harri Viljanen Helsinki

Hinta yhteensä: 25 528,90 €
Laatat: 1 000 €
Kalusteet ja tarvikkeet (kaapit, allas, wc-istuin, suihkuseinä, lattiakaivonkansi jne.): 4 193,50 €
Rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet (mukaan lukien jätemaksut): 4 420 €
Remonttityöt: 9 835 €
Sähkötyöt: 245,30 €
Putkityöt: 2 321,40 €
LVIS-tarvikkeet: 2 775,70 €

Rahtikulut: 268 €
Vesieristyskartoitus: 470 €

Remonttityön osuudesta puolet voi vähentää verotuksessa. 
Vuosittain kotitalousvähennystä voi saada

  • yhden hengen taloudessa 2 400 €
  • kahden hengen taloudessa 4 800 €.

Rempparaha-rahoitus samanlaiseen kylpyhuoneeseen alkaen 434 €/kk

  • Rahoitettava määrä 25 528,90
  • Kuukausierä 434 €
  • Luottoaika 75 kk
  • Luottohinta 31 348,97 €
  • Rahoituskorko 6,60 %
  • Vuosikorko 6,81 %
  • Laskutuspalkkio 7 €

Rahoitus on kertaluotto 1 000–50 000 €. Todellinen vuosikorko 10 000 €:n luotolle on 7,61 %, kun luoton korko on OP-prime +6,25 % (6,5 % 4/18). Laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 636,34 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 170 €:n minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 77 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

MUSTAVALKOISTA SÄRMÄÄ

Sysäys kylpyhuoneremontille yhtiökokouksesta

”Asumme kantakaupungissa vuonna 1982 valmistuneessa taloyhtiössä. Asuntojen kylpyhuoneissa oli ilmennyt vuosien varrella useita kosteusvaurioita, sillä vedeneristeet olivat oman aikansa mukaiset ja jo elinkaarensa päässä. Niinpä yhtiökokouksessa päätettiin, että kaikki kylpyhuoneremonttiin omaehtoisesti ryhtyvät saisivat palkkion. Vaikkei meidän asunnossamme ollut ollut vesivahinkoa, palkkio antoi sysäyksen remonttiin. Kannustimena toimi myös kotitalousvähennys, jota taloyhtiö ei olisi remontista saanut.

Eräänä päivänä ajelin Länsiväylää pitkin ja näin tienvarressa Laattapisteen. Nimi jäi mieleeni ja kotona kävin katsomassa netistä heidän sivujaan. Tahdoimme remontin kokonaistoimituksena, ja Laattapiste pystyi järjestämään tämän.

Tutustuin sivuilla kalusteisiin ja pääsimme oikeastaan jo suunnittelemaan remonttia aika pitkälle vaimon kanssa kahdestaan. Halusimme mahdollisimman hyvän lopputuloksen, sillä tarkoituksenamme on asua tässä pitkään.

2360x2360 px mallikuva

Lattialaatoitus henkii menneen ajan tunnelmaa.

Pikkukuva 2

Mustavalkoinen kylpyhuone on särmikäs.

Pikkukuva 3

Wc-istuimen päällinen tuo lisää laskutilaa.

Toiveena mustavalkoinen ja valoisa kylpyhuone

Entinen kylpyhuoneemme oli pimeä. Nyt tavoitteenamme oli saada mustavalkoinen designkylppäri käyttämällä rohkeasti laattoja sekä valitsemalla kunnollinen valaistus.

Otimme yhteyttä myymälään ja kävimme tapaamisessa, jossa pyydettiin summittaisia mittoja tilasta. Seuraavalla kerralla pääsimme jo katsomaan tietokoneelta eri vaihtoehtoja ─ suunnitteluohjelma oli tosi hyvä!

Kävimme myös katselemassa laattoja ja myyjämme Sari ehdotti lattiaan kuviolaattaa, joka osui juuri kohdalleen; siitä tulee mieleen vanhat maito- ja lihakaupat.

Vasta, kun olimme jo tehneet valintamme, huomasimme, että laatat olivat Italiasta. Olimme jo entuudestaan Italian ja designin faneja, joten tämä tuntui tosi hyvältä.

"Laatoitus-, putki- ja sähkötyöt olivat priimaluokkaa,
ja työntekijät ystävällisiä.”

Remonttityön laatu huipputasoa

Kun remontti sitten alkoi, projektinhallinta oli toteutettu erittäin hyvin: kaikki toimi ja meni hyvin saumattomasti, töistä ei tullut katkoksia ja aikataulu piti todella hyvin. Laatoitus-, putki- ja sähkötyöt olivat priimaluokkaa, ja työntekijät ystävällisiä. Voin sanoa, että työn laatu oli huipputasoa ─ emme teettäisi mitään toisin.

Kylpyhuoneen puhdistaminen oli ennen vaikeaa, koska kalusteet ulottuivat lattiaan asti. Uuden kylppärimme lattian saa pyyhittyä hyvin, sillä se on vapaana, ja myös seinämallinen wc-istuin helpottaa siivousta. Olen myös tyytyväinen siihen, että lähdimme rohkeasti hakemaan jotain muuta kuin beessiä.

Nykyään aamukin alkaa ihan eri lailla ─ aina, kun kylppäriin menee, tulee hyvälle tuulelle.”

Harri Viljanen, Helsinki

Kohteen tuotteita

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä