Karusellikuva_1
karusellikuva 2
Pohjakuva
Karusellikuva_1
karusellikuva 2
Pohjakuva

Vaalea kylpyhuone, sauna ja kodinhoitohuone

02.05.2017

2000-luvun alun kerrostalon kylpyhuone ja kodinhoitohuone

Saimaan rannalla sijaitsevan kerrostalon kattohuoneiston kylpytilojen ja kodinhoitohuoneen pohja muokattiin uudelleen vastaamaan nelihenkisen perheen tarpeita. Kylpyhuoneeseen luotiin ylellinen, hotellimainen sisustus, ja saunaan saatiin järvinäköala.

Kerrostalon kattohuoneiston kylpyhuone sekä kodinhoitohuone olivat asukkaiden mielestä siedettävät, mutta suihkutiloissa ilmennyt vesivahinko vauhditti remontin aloittamista. Pohja haluttiin miettiä uudelleen ja toiveissa oli hyödyntää paremmin tilassa oleva suurehko, järvelle aukeava ikkuna.

Projektin tyyppi:
  • Kuluttajat
Sijainti: Lappeenranta
Rakennustyyppi: Kerrostalo
Rakennusvuosi: 2000
Pinta-ala: 12 m²
Suunnittelija: Henna Tuuva, Laattapiste Oy
Asennusliike: Sähköurakointi J. Kankaanranta ja PS Putkityö Oy
Pääurakoitsija: Laattapiste Oy ja Rakennus Oy Lintek
"Kymmenen vuoden remonttitakuu on erinomainen etu, sillä remontti on iso investointi."
Hanna ja Jukka Lappeenranta

Hinta yhteensä: 50 916 €
Laatat: 2 465 €
Kalusteet ja tarvikkeet (kaapit, allas, wc-istuin, suihkuseinä, lattiakaivonkansi jne.): 6 305 €
Rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet (mukaan lukien jätemaksut): 16 148 €
Remonttityöt: 17 748 €
Sähkötyöt: 2 807 €
Putkityöt: 2 228 €
LVIS-tarvikkeet: 3 215 €

Remonttityön osuudesta puolet voi vähentää verotuksessa.
Vuosittain kotitalousvähennystä voi saada

  • yhden hengen taloudessa 2 400 €
  • kahden hengen taloudessa 4 800 €.

 

Rempparaha-rahoitus samanlaiseen kylpyhuoneeseen alkaen 850 €/kk

  • Rahoitettava määrä 50 000 €
  • Kuukausierä 850 €
  • Luottoaika 74 kk
  • Luottohinta 60 786,17 €
  • Rahoituskorko 6,60 %
  • Vuosikorko 6,52 %
  • Laskutuspalkkio 7 €

Rahoitus on kertaluotto 1 000–50 000 €. Todellinen vuosikorko 10 000 €:n luotolle on 7,61 %, kun luoton korko on OP-prime +6,25 % (6,5 % 4/18). Laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 636,34 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 170 €:n minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 77 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Nelihenkisen perheen kylpyhuoneen tehoneliöt

Vesivahinko käynnisti kylpyhuoneen pitkään pohditun remontin

“Olimme pohtineet kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen remonttia jo jonkin aikaa, mutta lykänneet sitä. Vanha rakennuttajan perusmalli vuodelta 2000 oli ihan siedettävä. Pohjassa oli kuitenkin tehostamisen varaa. Sitten suihkussamme sattui vesivahinko, kun vanha vesieriste tuli tiensä päähän. Tämä sysäsi remonttiprojektimme liikkeelle.

Valitsimme, että teetämme remontin Laattapisteellä, koska halusimme korkealaatuisen lopputuloksen. Olimme aikaisemmin toteuttaneet heidän kanssaan yhteistyössä wc-tilan remontin, joka onnistui hienosti. Mahdollisuus remonttiin avaimet käteen -periaatteella viehätti myös. Emme halunneet käyttää aikaa putkimiehen, sähkömiehen ynnä muiden etsimiseen. Remontti on iso investointi ja keskeytys elämään, asuimmehan koko remontin ajan kotona, joten ei sitä halua kovin usein tehdä. Kymmenen vuoden remonttitakuu on tästäkin syystä erinomainen etu.

“Valitsimme Laattapisteen, koska halusimme korkealaatuisen lopputuloksen.”

Listasimme toiveemme ranskalaisilla viivoilla. Värimaailma löytyi Hannan kermanharmaasta käsilaukusta, ja inspiraationamme oli lomamatkalla nähdyn italialaisen hotellin kylppärin tunnelma. Toivoimme ylellistä vaaleutta ja hieman tummaa pintaa ilmettä tehostamaan. Remonttivinkkejä saimme Jukan alalla työskentelevältä isältä. Tärkeimmät toiveemme olivat toinen suihku, wc-pönttö ja kodinhoitohuoneen säilyttäminen toimivana. Näiden perusteella kylpyhuonemyyjämme Henna Tuuva laati kolme budjeteiltaan ja ulkoasultaan erilaista ehdotusta, joista muokkasimme yhdessä valmiin lopputuloksen. 

2360x2360 px sauna

Saunan paikalla oli ennen suihku, jossa seistiin selin ikkunaan. Nyt suihkusta ja lauteilta voi katsella järvimaisemaa.

2360x2360 px kodinhoitohuone

Kodinhoitohuone haluttiin säilyttää toimivana. Sen värimaailma jatkaa samaa pehmeän vaaleaa linjaa kuin kylpyhuoneenkin.

2360x2360 px suihkut

Pohjapiirustusta muokattiin siten, että reilun 12 neliön tilaan saatiin lisättyä sekä toinen suihku että seinämallinen wc-istuin.

Toiveena järvimaisema saunasta

Kaikki viestiminen työnjohdon ja kylpyhuonemyyjän kanssa sujui nopeasti ja kivuttomasti. Asiaan toki vaikutti se, että asuimme koko nelihenkinen perhe asunnossa remontin ajan ja hyödynsimme pienempää kylpyhuonettamme. Remontin seuraaminen oli näin hyvinkin helppoa. Arvio valmistumisesta oli vappuaattona, ja silloin kilistelimmekin uusille tiloille koko työporukan voimin. Saunaan pääsimme vieraiden kanssa muutamaa tuntia myöhemmin.

“Kylpyhuonemyyjämme Henna laati kolme budjetiltaan ja ulkoasultaan erilaista ehdotusta, joista muokkasimme yhdessä valmiin lopputuloksen."

Suurin apu kylpyhuonemyyjästä oli, kun mietimme, mihin mitäkin sijoitetaan. Tila meni kokonaan uusiksi: Kaikki väliseinät purettiin ja jäljelle jääneet seinät hiottiin puhtaaksi. Nykyisen saunan paikalla oli aikaisemmin suihku, jossa seistiin selkä järvimaisemaan päin. Sauna oli nykyisten suihkujen ja seinä-wc:n kohdalla ja sieltä näki ulos vain ruskean lasioven läpi. Myös valaistusta mietittiin tarkkaan. Pesuhuoneen seinävalot ja kodinhoitohuoneen valot syttyvät liiketunnistimella, ja kaikki valot ovat led-valoja.

Koko tilaan on nyt paljon miellyttävämpi mennä. Parasta uudessa saunassamme on ikkunasta näkyvät Saimaa ja kaupungin siluetti. Kodinhoitohuoneestamme pääsee suoraan terassille, joka tuo kerrostaloasumiseen kesämökkitunnelmaa. Nautimme myös suihkuun ikkunan ja saunan lasiseinän läpi paistavasta aamuauringosta. Se on arkisin ihana energiakylpy.”

Hanna ja Jukka, Lappeenranta

Muita samanlaisia

Varaa aika Etsi myymälä